BACK TO CONTENTS HOME

 

DE BETEKENIS VAN ASTROLOGIE (1)

Toen ik vorige week aan de slag was gegaan met het berekenen van een horoscoop voor een relatie van een vriend verbaasde het me zo dat degene over wie ik op dat moment aan het schrijven was zo'n agressief en belligerent karakter had. Dat beloofde niet veel goeds en het karakter had vele misdadige trekken die praktisch niet te combineren waren met wie dan ook, tenzij er personen bij betrokken zouden raken die vanzelfsprekend de negatieve tendenzen door goede communicatie zouden verzwakken. Het karakter betekende rebellie tegen de overheid en hield gevangenisstraf in.

Ik had veel moeite gedaan om de kwalijke trekken enigszins aannemelijk te maken en wat af te zwakken door op de belangrijkheid van de contekst te wijzen, want je weet net zo goed als ik dat je mensen alleen op die manier goed kunt helpen.

Toen ik gisteren (dus een week later) nog eens teruglas wat ik geschreven had ontdekte ik dat ik per ongeluk een verkeerde datum had ingevoerd: niet 26 oktober van het geboortejaar van de persoon. Op de berekening stond 26 oktober 2000 en dat had ik geinterpreteerd.

Ik moest de zaak dus herstellen. Maar dat was niet de schok die ik kreeg. De angst die me bekroop was dat deze periode een strijdbare en zelfs ook oorlogszuchtige tijd is. Dat uitte zich positief in Servie door het afzetten van Milosevic. Bij de Palestijnen is het nog veel duidelijker: het in woede blijven doorvechten. Het bezoek van Sharon aan de Al Aqsa moskee is het vonkje geweest dat de stemming zoals de horoscoop die ook aangeeft naar buiten kon treden.

Bovendien denk ik dat de Palestijnen ook de veranderingen in Servie hebben gezien en daardoor nog eens geinspireerd werden. Ook Arafat strijdt dus onder invloed van dezelfde planeten-constellatie. Door zijn optreden stijgt zijn aanhang weer. Hield hij nu niet zijn poot stijf dan zou hij als "slap" beoordeeld worden en waarschijnlijk zijn afgezet en door een meer radikale leider zijn opgevolgd. Nu heeft hij zijn positie versterkt en is hij ook bij de jongere generaties een held. Blijft natuurlijk de periode rond de 26ste oktober. De vraag is: Wat gaat er dan gebeuren? Escaleert de strijd of is er overleg mogelijk? De Palestijnen hadden al heel veel bereikt. Behalve de kwestie Jeruzalem. Daarover moest later nog gesproken worden. Maar Arafat kon dat niet verkopen aan zijn volk. Voorlichting en dan ook nog correcte voorlichting is het belangrijkste wat de mensheid maakt de juiste beslissingen te nemen. En aan die juiste voorlichting ontbreekt het altijd nog.
We zijn al jaren geleden gewaarschuwd voor het gevaar van het uitbreken van een mondiaal conflict (dit is een eufemisme) in de eerste jaren van het nieuwe millenium. Het is belangrijk dat alle leiders van alle naties zowel Isarael als de Palestijnen (en de Arabische wereld) tot bezinning brengen.

(9 oktober 2000)

Soundfountain's Astrology Pages Copyright 1998-2003 by Rudolf A. Bruil and co-authors 

 

BACK TO INDEX