Soundfountain is a multi subject site.
Nieuws en Meningen

In our home we have a democracy,
and I am the leader.


Adelle Davis, American nutrionist, 1954.

9 november 2016

Donald J. Trump de nieuw gekozen President, de 45ste, van de Verenigde Staten van Amerika

* Hij wil de werkeloosheid terugdringen door importheffingen op Amerikaanse producten die in het buitenland gemaakt worden.
* Emigranten via de officiële weg (application) binnenlaten.
* Banen creëren, speciaal voor de jeugd, waaronder veel Afro-Amerikanen in "the inner cities".
* De NAVO-landen moeten hun contractuele bijdrage betalen, anders dreigt hij artikel 5 (het land dat aangevallen wordt zal door de hele NATO verdedigd worden) niet te respecteren.
* Hij wil de deal met Iran dat Israel wil vernietigen, herzien of als het kan terugdraaien, of desnoods opnieuw onderhandelen.

En meer.

We zullen het zien? We gaan het zien.

Er wordt beweerd dat nu Trump gewonnen heeft hij gematigd is tegenover Hillary Clinton. Natuurlijk is hij beleefd en natuurlijk dankt hij Hillary voor haar telefoontje. Dat is normaal in zo'n geval.

Geloof maar dat er een "investigation" naar het funktioneren van de FBI komt. Dat emails die op het laatste moment nog te berde werden gebracht door de FBI was niet vanwege partijdigheid maar eerder omdat de FBI niet partijdigheid mag uitstralen. Het is de bedoeling dat, door te vertellen dat er met de laatste emails niets aan de hand is, de mensen zullen zeggen: "Zie je wel, de FBI is een goede onderzoeker en Hillary heeft niets slechts gedaan".
Het onderzoek naar Hillary's fouten en de manipulatie door de FBI en door de opperste rechter komt er. Zeker niet meer als een groot item, maar als een normale zaak, of slechts alleen maar als een intern onderzoek. Want ondanks alles is de FBI in opspraak.

Amerika in verval?
De verwachting is dat Trump de aandacht aan Israel geeft die het verdient. In tegenstelling tot Obama die een deal sloot met Iran dat Israel wil vernietigen.
Verval? Zeker niet. "The future looks promising."
Als je de aantallen van de Clinton stemmers in het District Columbia ziet en die van Trump, dan heeft Trump slechts 4% verworven en de overgrote meerderheid 92.8% ging naar Hillary. Dat geeft in ieder geval te denken. Washington is het bolwerk van de "members of congress" en hun bedienden, de lobbyisten, en de politieke kantoormedewerkenden plus aanverwante voorzieningen en die wilden gewoon blijven door op Hillary te stemmen. Nu is het wel zo dat praktisch heel Washington wortdt ingeruild voor Republicans.

De Europeanen zitten met de realiteit in hun hun maag. Defensieminister van Duitsland, Ursula von der Leyen sprak haar bezorgdheid uit in verband met Trump's uitlatingen over de NATO. Als ik dit schrijf hebben we Merkel nog niet gehoord. Trump wees er in zijn toespraken op dat hij in de VS niet de methode Merkel wil met ongebreidelde influx van vluchtelingen.

Het blijkt keer op keer weer dat de zogenaamde experts, de journalisten en politici, helemaal niet naar de toespraken hebben gekeken en niet hebben geluisterd wat er gezegd werd maar elkaar gewoon napraten en de oppervlakkige informatie herhalen. Ze hebben een vooroordeel en dat willen ze bevestigd zien.

Nu zal "warmonger" EU, NATO en USA de agressie moeten matigen. We moeten op onze qui vive blijven voor Rusland uiteraard. Maar de oorlog prediken omdat we Oekraiene niet inlijven kunnen zoals we willen? En toch blijven beweren dat de Russiche jets langs de grens van de Polen en de Baltische staten vliegen en dat juist dat de primaire agressie is, terwijl het een antwoord op de agressie van EU is.

Bashar al-Assad zal langzaamaan wat meer erkenning krijgen voor zijn beleid en zijn land. En ook Abdel Fatah el-Sisi van Egypte die de moslimbroeders onttroonde. Hij heeft Trump onmiddellijk gefeliciteerd omdat hij in Trump een medestander ziet en niet als een promotor van de fundamentalistische Islam wat Obama in wezen is.

Dat en nog meer verwacht ik.

 

11 november 2016

Vooral de schoolgaande jeugd en de studenten en een paar verlate hippies protesteren tegen het winnen van het presidentschap door Donald Trump en ze willen dat Hillary Clinton alsnog president wordt.

Kan Hillary nog de president van de US worden?
In theorie wel. Want de kiesmannen kunnen in sommige staten afwijken van hun eerder ingenomen standpunt.
Als ze hun stem wijzigen moeten ze wel een geldboete betalen.
In weer andere staten kan het niet.

Zou Hillary alsnog tot president gekuurd worden, dan betekent dat het bankroet van de democratie.
Het zijn een paar miljoen mensen die protesteren. En mogelijk zijn ze niet goed ingelicht/voorgelicht.
Een paar miljoen op een totale bevolking van 319 miljoen gerekend is hun protest slechts "een zucht in een zijden broek" zoals Jan Willem Hofstra dat in Diskotabel placht uit te drukken. In ieder geval is een wijziging niet aan te bevelen. De USA worden dan ongeloofwaardig.
Zie The Guardian:

https://www.theguardian.com/us-news/2016/nov/09/why-did-people-vote-for-donald-trump-us-voters-explain

En zie ook:

Waarom ik - als ik een Amerikaans paspoort had - op Donald Trump zou stemmen en helemaal niet op Hillary Clinton. Klik op de sticker.


En dan de reacties van belangrijke leiders over de wereld. Ze hebben niet begrepen dat het kiezen voor Trump noodzakelijk was.

 

 

Wie bepaalt of Bashar al-Assad moet opstappen? Het Syrische volk of Barack Obama? Waarom is Saoedie-Arabië - het land van de Salafisten - een vriend van het Westen? Misbruiken de Democraten de omgekomen moslim-soldaat voor hun campagne?
Is het onderzoek naar de ramp met de MH-17 een toneelstuk geworden? Frans Timmermans: Manipulatie door Google bedreigt de democratie. Riep Wilders
"Willen jullie minder criminele Marokkanen?"
Kun je de Bijbel wel met de Koran vergelijken? Overvallers in de juwelierswinkel. Heeft Maarten al schimmel achter de oren?
Pim Fortuyn verkozen tot grootste Nederlander. Wie heeft Pim Fortuyn vermoord? Is de Publieke Omroep de goedkoopste van Europa?
Mag je zelf beslissen of je besneden wilt worden? Val van Srebrenica door aanwezigheid van homo's in het Nederlandse leger? Ik zou op Donald Trump stemmen als ik een US paspoort had.
De bankencrisis en ABN-AMRO    

 

YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Planeten en Sterren.
YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Who killed Pim Fortuyn 2002
Tony Blair should be tried!
YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Ayaan Hirsi Ali op YouTube: Islam is a peaceful religion
Pim Forftuyn's reactie op 9/11 in gesprek met Harry Mens
3-9-2015
Bernard Haitink terug bij Concertgebouw Orkest
Het is geen complot-theorie:
Door wie werd Pim Fortuyn vermoord.