News & Views - Nieuws & Meningen

 

Eva Jinek en Farid Azarkan belagen Thierry Baudet!

Martijn Koning doet er een Schep Bovenop!

12 maart 2021

Toen Pim Fortuyn op AT5 in een uitzending samen met Felix Rottenberg, Geert Mak en Jort Kelder verscheen in een zogenaamd open gesprek/interview, toen vuurden de drie alsmaar vragen op Fortuyn af en als Fortuyn dan aan zijn antwoord begon dan werd meteen de volgende vraag op hem afgevuurd en zo werd hem het woord niet gegund. Fortuyn vroeg dan na enige tijd "Wilt u dat ik antwoord?". Het was op een vrijdagavond op prime time. 
De maandag daarop werd Fortuyn vermoord en Rottenberg zei 's avonds in een tv-uitzending zoiets als "We hadden afgelopen vrijdag nog zo'n geanimeerde discussie!". Hij zou zich nu nog moeten schamen.

 

Eenzelfde vragenvuur vond plaats met Baudet die wat onhandig antwoordde omdat hij (nog) geen PR-cursus heeft gevolgd. Maar het was duidelijk wat hij zei en een goede verstaander heeft maar een half woord nodig. Hij vertelde onder meer dat in de app-groep iemand zat die omgang heeft met iemand van Afrikaanse afstamming. Dus werd die persoon in het gein-trappende app-groepje bestookt met de vraag "Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?" Zo ook de homofobe uitlatingen en het anti-semitische aspect en dat terwijl Baudet een Joodse vriendin heeft. Het waardebesef van een twintigjarige is niet zo ontwikkeld als dat van een doorleefde veertiger.

Bij Jinek werd Baudet geen gelegenheid gegeven om de vragen te beantwoorden want hij werd onmiddellijk geinterrumpeerd en er werden nieuwe vragen op hem afgevuurd door Eva Jinek en handlanger Farid Azarkan van DENK, net zoals bij Fortuyn destijds. Bovendien werden in een door Jair Ferwerda opgenomen video de uitlatingen van Theo Hiddema gekortwiekt. Fake News!

Tenslotte was er een afsluiting uitgesproken door Martijn Koning die de FvD-leider tot genoegen van de aanwezigen en zeker van Jinek - die Martijn besteld had - behoorlijk zwart maakte. Het was doodleuk 'een roast'. Die toch niet zo leuk was. Dat was genoeg voor Naudet. Hij stapte op. Verliet de studio. Het resultaat is - zo meldt De Dagelijkse Standaard - dat Theo Hiddema verklaard heeft weer mee te willen doen in de laatste dagen van de FvD-campagne.

 

Echter, Eva kreeg mogelijk na het continu afkatten en afhakken van Baudet via haar oortje te horen (of werd via een handgebaar van de producent duidelijk gemaakt) dat Jinek daarmee moest ophouden en Baudet uit moest laten spreken anders zou RTL4 veel verwijten krijgen aangaande partijdigheid. Zo'n producent is nuttig, net zoals bij de uitzendingen van Sonja op Zaterdag etc. waar Ellen Blazer ergens voor het deelnemende publiek onzichtbaar op de achtergrond stond om aan Sonja te signaleren wat te doen in benarde situaties of wanneer het tijd was het volgende onderwerp aan te pakken.

 

Baudet heeft de programma's zoals 'Jinek' niet strikt nodig. Hij trekt het land door en spreekt op bijeenkomsten de nieuwsgierigen en de leden toe. En als dan op zo'n bijeenkomst het naast de caravan staande electronische reclamebord opeens de kop van Mark Rutte laat zien in plaats van de Becel-reclame, dan reageert hij daar heet van de naald op. Want zeg nou zelf, die verschijning van Rutte kan wel eens gepland zijn.
Geen wonder, want velen vinden dat Rutte helemaal verkeerd bezig is met de agenda van het World Economic Forum terwijl het gros van de bevolking slaafs op de VVD zal gaan stemmen want 'Rutte doet het zo goed!'

In het Duitsland van het Derde Rijk volgde het gros van de Duitsers als makke schaapjes de Führer. Tegenstanders die wel wisten wat er aan de hand was werden uitgeschakeld (zie Bonnhöfer etc.).

Je snapt toch wel dat de hele campagne er op gericht is om Baudet en het FvD klein te krijgen en te houden, want Rutte is zich rotgeschrokken toen de partij 12 zetels in de 1e Kamer won net zoveel als de VVD.

12 maart 2021. R.A.B.

 

Toegevoegd op 13 maart, 2021
De Telegraaf kopt: 'Eva Jinek over optreden Martijn Koning: ’Veel schade voor het programma’. Er zou ook moeten staan dat het optreden van Eva Jinek zèlf véél schade voor het programma betekent gezien de manier waarop ze Thierry Baudet zo verbeten klemzette en demoniseerde. Het is té gemakkelijk om de schuld totaal op Martijn Koning af te schuiven. Koning was de druppel!

 

CONTACT


TOP OF PAGE

This site Copyright 2021 by Rudolf A. Bruil