Soundfountain is a multi subject site.
News & Views

BACK

Bericht geplaatst op 9 december 2016.

 

 

 

Eurocommissaris Frans Timmermans:

Algoritmes van Google en Facebook bedreigen Democratie

Jazeker bedreigen ze de democratie. Daarom hebben de Nederlanders alleen maar positieve berichten over Hillary Clinton gevonden. Dat kwam omdat de algoritmes op een specifieke manier waren ingesteld/opgebouwd/geconfigureerd. En dat had tot oorzaak dat een medewerkster van Google in het campagne-team van Mrs. Clinton een belangrijke functie had en omdat Google Hillary als kandidaat ook financieel ondersteunde.

Betere informatie werd gegeven door Microsoft's zoekmachine Bing. Daarover berichtte al meer dan een half jaar geleden een jongeman op YouTube die het account Sourcefed beheert. Hij legde meer dan een half jaar geleden al uit wat er aan de hand was. De link had ik bewaard.

De link tot zijn video die nu niet meer werkt was:

https://www.youtube.com/watch?v=PFxFRqNmXKg&feature=youtu.be

Ook de kortere link werkt niet

https://www.youtube.com/watch?v=PFxFRqNmXKg&feature

 

Het lijkt alsof de video nog beschikbaar is. YouTube zegt dat je moet inloggen om de video te bekijken. Maar inloggen geeft geen resultaat. De video blijft verborgen.
Het kan niet an ders of Sourcefed heeft de video zelf verwijderd omdat hij niet aangeklaagd wil worden door Google, door Hillary, of door enige instantie.
Maar gelukkig is het onderzoek van Sourcefed niet geheel verdwenen. Het item is op de achtergond te zien in "The Jimmy Dore Show" die als titel heeft:

 

Google Manipulates Search Results To Favor Hillary Clinton

De Video van Jimmy Dore:

https://www.youtube.com/watch?v=MICXf6viakc

Op die manier werd niet alleen Frans Timmermans belangrijke informatie onthouden, maar ook werden Jeroen Pauw, Franciscus van Joole, Twan Huys, de presentatoren van NPO radio, het NOS Journaal, de correspondenten, de Nederlandse dag- en weekbladen zoals de Volkskrant, Het Parool, NRC, Vrij Nederland, en alle politiek correcten gemanipuleerd. Menigeen moet het zeker geweten hebben maar wilde er niet over berichten en wilde uiteraard niet uit de toon vallen en voor populist )* uitgemaakt worden. Je kunt je positie alleen veilig stellen door in te stemmen met het door de NOS/NPO en de krantenredaktie voorgeschreven standpunt in te stemmen, ook al druist het in tegen je rechtvaardigheidsgevoel en het criterium "hoor en wederhoor".

Meer dan een half jaar geleden deed ik de proef op de som en vulde dezelfde zoektermen in bij Google en bij Bing. En precies zoals Sourcefed had gezegd kreeg ik bij Google geen negatieve berichten over Hillary Clinton en bij BING wel. Google gaf alleen meer prijs als ik zo'n 5 specifieke zoektermen tegelijk opgaf.

 

Hier een interessante link van hoe de politiek correcten denken en dachten:

https://www.youtube.com/watch?v=KTOgqEY_BJs

 

)* Ik raadpleeg krantenartikelen, geschreven berichten en videoberichten. Ik check nationale en internationale bronnen, bekijk statistieken en peilingen, weeg conclusies en zoek beweegredenen en motieven achter de berichtgeving. Een enkele maal ben ik een ervaringsdeskundige. Ik heb geen last van de onderbuikgevoelens van de PvdA-ers en de Groen Links-ers en aanhangers van andere 'isten' en 'ismen'. Ze blijken vaak ziende blind te zijn voor de werkelijkheid en het beste wat ze kunnen is elkaar napraten om in hetzelfde correcte kamp thuis te horen en niet uit de toon zullen vallen. Kortom: Ik ben een populist.

 

This site Copyright 1998-2016 by Rudolf A. Bruil