Soundfountain is a multi subject site.
 
News
& Views

BACK

17 mei 2016:

 

Man ontheiligt halalschap bij Albert Heijn

Onder deze kop toonde GeenStijl een video waarop een man zorgvuldig varkensvlees op en onder het in plastic verpakte halalvlees legt en ook nog eens de smerende beweging maakt.

Hij is aan het begin van de video duidelijk te zien. Hij is geen autochtoon, geen kaaskop.

Wie zou hij zijn? Waar komt hij vandaan? Hij zou een Syriër kunnen zijn die wraak neemt omdat hij door de rebellen die de strijd aanbonden tegen Bashar-al-Assad, gedwongen werd zijn bestaan op te geven in het land waar hij tot dan toe in relatieve vrijheid leefde: Syrië.

Na de moeilijke en gevaarlijke tocht naar Turkije en op een volgepakte boot naar Griekenland gevaren te zijn, en later door Europa te zijn gelopen, met kapotte schoenen in de sneeuw en op praktisch onbegaanbare wegen met landgenoten, kwam hij eindelijk in Nederland aan, in een land dat hem zijn vrijheid teruggaf.

En dan blijkt dat hij zijn vijanden die hem z'n bestaan hadden afgenomen hier in het asielzoekerscentrum (AZC) tegenkomt. Hij wordt belaagd. En als hij in de supermarkt een halalschap ziet, dan stoort hem dat en dat bracht hem op het idee om wraak te nemen. De verleiding was groot.

Ik zeg niet dat het zo gegaan is. Maar het zou kunnen.

 

Het GeenStijl filmpje is van

Dumpert.nl afkomstig