News & Views - Nieuws & Meningen

 

Geert Dales pakt Eva Jinek en Trump Bashen aan!

 

Het Witte Huis twitterde dat Donald Trump Vladimir Putin heeft uitgenodigd op het Witte Huis en dat is ogenschijnlijk voor Dan Coats, National Security Advisor, een grote verrassing zoals blijkt tijdens zijn optreden op het Aspen Security Forum.

Eva Jinek zegt, aan het begin van haar uitzending op 20 juli, dat ze vindt dat het cabaret lijkt. Er volgt een reactie van Alexander Pechtold die aannames uitspreekt die nergens op gefundeerd zijn. Dan wordt Geert Dales, die ook gast is in het programma, bij het onderwerp betrokken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eva: Geert Dales wat denkt u als u dit ziet...

Geert Dales: Nou dat het hartstikke goed is dat Trump Putin uitnodigt in het Witte Huis, dat ze met elkaar gaan praten, ik zit er echt heel anders in... want het rondje Trump-bashing wat hier aan deze tafel elke avond zich afspeelt, daar heb ik niet zoveel mee...

Eva: Nou, ik, ik zit hier niet om Trump te bush... bashen, ik nodig mensen uit die hun mening daarover mogen geven...

Dales: nou vanavond valt het mee, maar meestal is het wel zo, en ik kijk...

Eva: Dat is niet de insteek hoor op het moment dat ik (...)

Dales: Maar ik zeg wat ik er van vind...

Eva: Uiteraard (...)
Ook Eva doet aannames. Zo zou de track record van Trump aantonen dat hij via twitter zaken bekend maakt waarvan betrokken leden van het kabinet en andere belangrijke functionarissen niet van te voren op de hoogte zijn gebracht.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En dan volgt er nog een analyse van psycholoog Martijn de Koning die zegt dat Trump een kleuter is.

 

Alexander Pechtold heeft kennelijk geen flauw idee wat Trump's kritiek op het Parijse klimaatakkoord inhoudt. Hij zou het officiŽle document van de Amerikaanse regering eerst eens moeten lezen en zich er rekenschap van moeten geven dat Nederland en de andere Europese landen gewoon kolen blijven stoken en dat Duitsland ook nog eens de zeer vervuilende bruinkool, die in grote velden aan de opervlakte ligt, mag delven. En dat ook Nederland het klimaatakkoord niet haalt. Ook snapt Pechtold niets van de gesprekken met Noord Korea gevoerd en dat het met één gesprek niet gedaan is. Tenslotte schijnt hij niets te weten hoe de Iran-deal er uitzag die Barack Obama met het Ayatollah-regime sloot.

Het is duidelijk! Geert Dales heeft gelijk!

Kijk zelf maar Jinek, 20 juli, 2018

 

21 juli, 2018

CONTACT


TOP OF PAGE

This site Copyright 1998-2018 by Rudolf A. Bruil

 

 

© copyright w3schools.com

news and views