News & Views - Nieuws & Meningen

 

 

 

De Koning opent het MBO Schooljaar en Motiveert de Jeugd.

 

Jesse Klaver ging een Jaar lang op Kantine-tour.

 

Donald J. Trump hield weer een Rally waar Duizenden Kiezers op af kwamen om Geinspireerd te worden.

 

Het NOS-Journaal liet koning Willem Alexander zien die het MBO schooljaar opende en de reacties van leerlingen deden enigszins denken aan het optreden van een schoolklas uit de Staat New York bij Ellen Degeneres.

De koning zei op het ROC in Tilburg: "MBO'ers zorgen er voor dat we een dak boven ons hoofd hebben, dat we droge voeten hebben in de polder, ze ontwikkelen onze software en verkopen ons de hardware, ze zijn de handen aan het bed, en de voeten op het gaspedaal, ze knippen ons en vertellen ons vriedelijk dat moeilijk haar niet bestaat, en ze helpen ons om gezond en fit te blijven, en ze organiseren nog weleens onze favoriete festivals. Want laat dit duidelijk zijn: wij hebben jullie keihard nodig."

 

Jesse Klaver kreeg gratis politieke zendtijd bij 'Laat op 1' gepresenteerd door Nadia Moussaid, om een ode te brengen aan de thuiszorgmedewerkers, de onderwijzers en leraren, postbezorgers, etc. Alsof hij de toespraak van Koning Willem Alexander in Tilburg wilde emuleren. En de move kennelijk geinspireerd door Donald Trump's missie. Want op millennials alleen kun je niet bouwen.

Donald Trump hield een week geleden een toespraak in West Virginia voor de door Hillary Clinton in haar campagne zo fataal gekarakteriseerde "deplorables", de betreurenswaardigen. In West Virginia waren er weer duizenden die de Trump-rally bezochten.

De hard werkende burgers waren een vergeten groep. Maar Trump kent ze. Niet alleen van rallies maar al van voordat hij tot President gekozen was. Hij sprak met ze als hij de voortgang van een in aanbouw zijnd hotel ging bekijken. Van hoog tot laag, van de metselaar tot de architect, en leerde de werkelijke Amerikanen kennen. Trump's aanhang bestaat uiteraard niet alleen uit harde werkers, de arbeiders, al zijn die vaak door de politiek onvoldoende gewaardeerd. Net zoals de door de koning genoemde MBO-ers en de door de Groen-Links politicus genoemde beroepen.

 

 Heel lang geleden was er op de radio een uitzending met als titel "De gewone man zegt er het zijne van". Daar ging het om de humor. Maar vandaag is er een stijgende waardering voor de zogenaamde gewone man die zijn stem nog zorgvuldiger wil gebruiken. Zeker nog niet bij alle politieke partijen is dat aangekomen.

Belangrijk kenmerk van deze kiezer is dat hij of zij wil dat de betutteling ophoudt, dat belangrijke zaken op een realistische manier aan bod zullen komen in plaats van de diplomatieke antwoorden aan te moeten horen.In dit verband zou je kunnen zeggen: "de Partij van de Arbeid gaat over u." En: "Groen-Links is er vr u." Zo schijnt Jesse Klaver het kennelijk willen doen voorkomen in de gratis zendtijd.

 

Is er een verband te leggen tussen deze drie optredens? Een dergelijke vraag kan menig Trump-hater een flinke woede-aanval bezorgen. Het stellen van de vraag zal zoal flink irriteren. Het tijdperk van de politicus met meel in de mond schijnt langzaamaan te verdwijnen, zoals zoveel zaken veranderen. Vroeger werd gezegd "de krant is een meneer". Nou, dat is de krant allang niet meer omdat ze jaren hebben verdaan met het vinden van een eigentijdse formule en na het vinden bleek het de berichtgeving te zijn die vaak bewust was gekleurd. En ook de nieuwsvoorziening via electronische media heeft deels de waarheid vanwege lijfsbehoud ingeleverd. Maar dat terzijde.

Kijk zelf maar Laat op 1 27-8-2018

 

28 augustus, 2018

 

CONTACT


TOP OF PAGE

This site Copyright 1998-2018 by Rudolf A. Bruil

copyright w3schools.com

news and views