In our home we have a democracy,
and I am the leader.


Adelle Davis, American nutrionist, 1954.

Nieuws en Meningen
2010-2015

2010-2015

Asielzoekers en de Democratie

 

TIME Magazine: Angela Merkel is uitgeroepen tot "Person of the Year"
Ja, Angela Merkel, omdat ze de grens openzette en de vluchtelingen uitnodigde naar Duitsland en de EU te komen.

Stel je voor dat ze gezegd had: "We sluiten de grenzen, ze komen er niet in!", of dat ze slechts in zeer beperkte mate vluchtelingen uit crisisgebieden binnen zou laten, dan was de hele wereld over Merkel en Duitsland heengevallen en had de hele wereld gemakkelijk kunnen refereren aan de jaren '30 en de daarop volgende holocaust.

Ook het feit dat Het Westen deels oorzaak is van de ellende in Irak, Lybië en Syrië, en dat het Turkije z'n gang laat gaan voor wat de Koerden betreft, moet haar barmhartigheid wellicht mede beinvloed hebben. Ook is Europa schuldig omdat het niets doet om het vluchtelingenprobleem in Griekenland, Italië en Frankrijk (Calais) op te lossen en er verantwoordelijkheid voor te nemen om gezamenlijk een oplossing te vinden.

Ze kon niet anders dan ze welkom heten. Maar ze had toch eerst op korte termijn kunnen overleggen met de andere staatshoofden en een zakelijke aanpak kunnen voorstellen.

 

 

 

What the fuck

Reactie op
The Holy Quran Experiment
op YouTube

 

 

Ten overvloede:

Lees het bericht in Mail Online over Ali Mohammed al-Nimr die ter dood veroordeeld is en ter dood gebracht zal worden door onthoofding waarna zijn lichaam gekruisigd zal worden en 3 dagen tentoongesteld zal worden.

En teken in ieder geval ruimschoots vóór 25 maart 2016 de petitie.

 

 

12 november 2015:
Iemand van de Commissie Stiekem heeft gelekt

AFGELUISTERD: gesprek tussen twee heren

A: Wie van de fractievoorzitters die zitting hebben in de Comissie Stiekem zou jij nou het meeste afluisteren? In ieder geval regelmatig?

B: Wilders natuurlijk.

A: Hoe kom je daar nou bij.

B: Die zal heus wel eens af en toe met Bosma bellen of Bosma met hem. En dan let ik natuurlijk goed op. Hij hoeft nog niet eens vanalles te vertellen. Als ie een hint geeft dan is dat al genoeg.

A: Is dat wel wettig?

B: En weet je wat we doen? Als we een belangrijk iets kunnen vinden, dan gaan we een onderzoek beginnen naar de leden van de Commissie Stiekem. Dat smeren we een beetje uit om het spannend te houden. Op die manier komt de uitkomst ook goed aan, heeft impact. En dan kunnen we eindelijk met hem afrekenen.

A: Bestaat er niet het gevaar dat hij daardoor juist stemmen - al zijn ze maar virtueel - gaat winnen?

B: In eerste instantie mogelijk wel. Maar als hij een strafbaar feit heeft gepleegd dan wordt dat aantal stemmen vanzelf wel minder, minder, minder.

A: Da's een slimme manier. Dan hoeven we hem ook niet op een andere manier te elimineren.

B: Of zullen we toch iemand anders afluisteren?

A: De branieschopper of de prima donna, zeg het maar.

31 october 2015:

Russich Passagiersvliegtuig Neergeschoten

Het internet meldt: "French experts expressed doubt that Isil shot down the airliner despite a statement."

Misschien had de Moslimbroederschap er de hand in en zou een bom in het vliegtuig geplaatst kunnen hebben? En dat, terwijl de bagage-controles in Egypte strenger blijken dan die op Schiphol.

Is het Russische passagiers-vliegtuig dan door Amerika neergehaald? Of zijn dat fantasiepraatjes?
Het neerhalen zou Rusland moeten dwingen Assad niet meer te steunen en zich uit het gebied terug te trekken en moeten stoppen met aanvallen op ISIS en op de Syrische opstandelingen. Bovendien zou ook Egypte daaronder kunnen lijden want de relatie Rusland-Egypte zou daardoor ook verstoord worden. Egypte zou op die manier gestraft worden omdat het de moslimbroederschap en de democratisch gekozen president Morsi - die van plan was Egypte op te splitsen in 4 kleine landen - had uitgeschakeld en zich niet wilde voegen naar de wil van de VS.

Bezuinigingen Publieke Omroep

Reminder How to eliminate Saddam Hussein 2002

De salarissen van de Commissarissen
en de Europarlementariërs

De dagvergoeding van de Europarlementariërs

Beelden Overval op Juwelierszaak

YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Planeten en Sterren.

19-12-2013:
De sticker van Geert Wilders
"De Islam is een leugen, Mohammed is een boef, de Koran is vergif."

YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Who killed Pim Fortuyn 2012

YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Ayaan Hirsi Ali op YouTube: Islam is a peaceful religion

Tony Blair should be tried!

Pim Forftuyn's reactie op 9/11 in gesprek met Harry Mens
Het is geen complot-theorie:
Door wie werd Pim Fortuyn vermoord.

Geeft NPO wel Het Nieuws van Alle...

3-9-2015
Bernard Haitink terug bij Concertgebouw Orkest

De EU en Oekraine:

Waarom is deze Wikipedia pagina niet in het Nederlands beschikbaar?

De Wikipedia pagina die het Associatieverdrag van de EU met Oekraine beschrijft staat al tijden op het web. Pas nadat het referendum van GeenPeil over die kwestie wettig is, komt er pas in december 2015 een Nederlandse versie.

 

27-09-2015

Cameron op de vliegtuigtrap:

De Syrische president Bashar al-Assad mag aanblijven en als hoofd van een overgangsregering blijven functioneren

 

 

De Crisis in Europa, in Amerika, en de rest van de wereld. Wie is de schuldige? Uiteraard de financiëele wereld die niet meer door de regeringen de wet wordt voorgeschreven.

YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Bekijk deze schokkende video van een paar jaar terug, tenminste als die nog via deze link op te roepen is.

 

10-12-2014: Film 'MICHIEL DE RUYTER' met slechte geluidskwaliteit?

Heb zojuist de trailer van de nieuwe Nederlandse speelfilm Michiel de Ruyter gezien. De trailer laat een slechte balans tussen muziek en effecten en de stemmen van de acteurs horen en dat in het nadeel van de acteurs en ook van de bioscoopbezoekers, tenminste als de film hetzelfde laat horen. De Nederlandse Publieke omroep heeft ook een handje van het zwak opnemen van stemmen van zangers en acteurs. Vergelijk de kwaliteit van de soundtrack met elke willekeurige Amerikaanse, Duitse, Franse of Engelse film en je hoort dat Nederlandse producenten het wat het stemgeluid aangaat nooit leren.

Decennia geleden werd als reden opgegeven dat het een vakbondskwestie was. De musici moesten duidelijk te horen zijn zodat hun bestaan en activiteit elke keer weer duidelijk bevestigd werden. Wat een bekrompen gedachte.

9 november 2014:

25 Jaar na de val van de muur wordt Europa geregeerd door een DDR-meisje!

 

24 Oktober 2014:

Het neerhalen van de Boeing van vlucht MH17....Bekijk deze Documentaire Toelichting

Het Neerhalen van de MH17

Wilders vervolgd?

Wilders zei op de bewuste bijeenkomst in Den Haag: Willen jullie meer of minder Europa? Antwoord: Minder! Minder! Minder!

Willen jullie meer of minder PvdA? Minder! Minder! Minder!

Willen jullie meer of minder criminele Marokkanen? Minder! Minder! Minder!

Daarna maakte hij een samenvatting - wellicht op verzoek van de verslaggever zo dat die niet hoefde te monteren. Wilders stelde de vragen nogmaals maar noemde het woord "criminele" niet.

De NOS-reportage die "criminele Marokkanen" duidelijk liet zien is al na een paar dagen schielijk door de NOS van het internet verwijderd.

 


18 augustus 2014

PAS OP:

The Ice Bucket Challenge - jezelf overgieten met ijskoud water - kan voor sommige mensen gevaarlijk zijn!

Mensen die een hartprobleem hebben moeten deze actie niet uitvoeren. Hartstilstand kan het gevolg zijn.

Men moet direct afgedroogd worden en warm worden anders is schade mogelijk.

Bovendien kan een ijsblokje oogbeschadiging opleveren.

Alleen door diegenen die gewend zijn aan lang koud douchen is de Ice Bucket Challenge gemakkelijk te ondergaan.

BRON

Zwarte Piet?

Als je AH wilt boycotten (ik zeg niet dat je dat zou moeten, dat moet je zelf beslissen) dan moet je wel weten dat er deze AH-ondernemingen zijn:

Ahold Coffee Company B.V.
Albert Heijn B.V.
Etos B.V.
Gall & Gall B.V.
Bol.com

Door de cultuur van verdraagzaamheid die in Nederland de boventoon voert, door de onverschilligheid en het ontbreken van de kritische houding, door het prediken van begrip voor andere culturen en landen, daardoor krijgen sommige Nederlanders helemaal geen inzicht in wat er zich in andere landen afspeelt, hoe men daar denkt en hoe men daar leeft. Door zelf tolerant te zijn wordt vaak vergeten dat anderen dat niet altijd zijn. De Nederlandse jongen die herenigd werd met zijn oorspronkelijke, buitenlandse familie, werd vrijwel onmiddellijk in de val gelokt om bestolen te worden door zijn broer die hij even daarvoor had leren kennen.
Gevolg is dat men dan geen voorstelling heeft van gewoonten, van geaardheid, van de armoede die doorgaans bepalend is. Dan kun je met open vizier in de val lopen.
Dat is veelal de oorzaak waarom er mensen zijn die doodleuk een voettocht door afgelegen streken in Koerdistan maken. Of ze maken een fietstocht, bepakt en bezakt, door Yemen. Of ze gaan kamperen in een bos in India, reizen naar een onrustig Afrikaans land. En wat te zeggen over zomaar, zonder kritische blik, een wandeling maken in een afgelegen gebied? Zelfs als je gewoon in het centrum van Rio de Janeiro loopt heb je grote kans dat je al meteen op klaarlichte dag beroofd wordt. En daar hoef je echt geen zijstraat voor in te slaan.

Het is een kwestie van onderwijs, opvoeding en voorlichting door de media.

09-04-2014: De meeste scholen zijn niet effectief in het tegengaan van pesten. Ze hebben het pesten zelfs niet altijd in de gaten of erkennen de ernst van bepaalde gevallen niet.

Ze zouden zich moeten schamen door naar de rechter te stappen nu RTL een programma over pesten maakt en de incompetentie van de schoolleiding blootlegt.

Als de gepeste leerling na het programma meer gepest zou worden - wat sommige experts beweren - dan ligt dat niet aan RTL en het programma, maar aan de follow-up van het onderwijzend personeel en de directie.

 

24-03-2014:

Om over na te denken:

Nederland heeft 86 nationaliteiten. Hebben we ook 86 probleemsituaties?

 

UPDATE: 23 maart 2014:

Veel PVV-statenleden hebben wellicht niet eens de originele nieuwsreportage gezien. Dat kon ook niet want die reportage waarin Wilders zegt "minder criminele Marokkanen" is door de NOS/NTR/NPO verwijderd en kan dus niet meer gezien worden, behalve dan door mensen die toegang hebben tot het archief van de NOS. Daarvoor in de plaats is een korter nieuwsitem van een paar dagen geleden te zien. Ook dat hebben de statenleden niet gezien want ze hebben het veel te druk met dossiers.

De peiling van Maurice de Hond toont dat dat de PVV 5 zetels minder heeft. Maar de PVV heeft er altijd nog 9 meer dan de partij van Samsom die door diverse mensen meer op een branieschopper lijkt dan op een gedegen politicus.

Trouwens, Wilders heeft een functie in het Nederlandse politieke landschap, al was het alleen maar om de andere partijen scherp te houden zodat de verkwanseling die door Wim Kok werd ingezet, enigszins teruggedraaid kan worden.

Het NOS-Journaal sprak vandaag over "massale uittocht" bij de PVV . Het NOS-Journaal lijkt al jaren meer op een roddelblad en op een rubriek voor kleuters dan op een serieuze nieuwsrubriek die de feiten zo zuiver mogelijk wil weergeven.

Bekijk de persontmoeting van gisteren van Geert Wilders met de journalisten:

wilders persconferentie

Over fascisten gesproken. Het protest dat de burgemeester van Nijmegen organiseert heeft daar veel van weg. Is zijn voornaam soms toevallig ook Josef ?

De NOS heeft dus het originele, uitgebreide nieuwsitem met genuanceerde berichtgeving over de bijeenkomst in het café verwijderd. De uitgebreide reportage is niet meer te vinden en nu zijn alleen de afsluitende beelden 'minder, minder, minder' te zien die hooguit 40 seconden duren. Zo gaat dat met een staatsomroep. Genuanceerd mag niet.

NOS: De Aftrap

LINKS

 

't Gaat fout in de wereld.
Agressie tegen Putin en zijn Rusland.

Maar tegen dictator Erdogan wordt niets ondernomen.

Want Turkije is lid van de NAVO en we hebben Turkije nodig als uitvalsbasis naar het Midden-Oosten.

Dus wordt er het zwijgen toegedaan.

 

22-03-2014: De 'faux pas' (?) van Wilders.

Er zijn 22 mei verkiezingen. En de Nederlandse politiek wil Wilders van te voren uitschakelen.
Men is bang dat hij met zijn partij te veel stemmen krijgt.
Morgen is er weer een peiling van Maurice de Hond.
Afwachten maar. Ook Joram van Klaveren stapte op.
Niet vanwege het gedrag en het scanderen, maar omdat hij het programma van de PVV te links, te sociaal vindt!

Zie de brief op Geen Stijl: Wat er werkelijk gebeurde.

Wie het originele nieuwsitem van de NOS heeft bekeken, die zal moeten toegeven dat Wilders het Nederlandse volk voorlicht, terwijl de andere partijen er het zwijgen toe doen. Tenminste, ze zeggen dat Wilders niet had mogen vragen of zijn aanhang "minder Marokkanen" wenste.

De fout die Wilders heeft gemaakt is om na zijn verhaal de aanhang in de bijeenkomst te laten scanderen "Minder, minder, minder".

Dat haalde het nieuws en leverde de beschamende uitzending van Pauw & Witteman op. En maakte dat Asscher het over racisme had. Ik wist niet dat Marokkaans een ras is.
Alleen Teeven zei in POWNED wel waar het over ging, nl. dat Wilders wil dat ele Marokkanen het land uit worden gezet als ze twee paspoorten hebben.

21-03-2014: Vice-premier Lodewijk Asscher beschuldigt Geert Wilders en de PVV-ers van het doen van racistische uitlatingen, hij beschuldigt ze dus van racisme.

Dat betekent dus dat er volgens Asscher een Marokkaans ras is en dat er wellicht ook nog een moslim-ras zou kunnen zijn. Het woord ras en racisme wordt hier duidelijk verkeerd gebruikt en is helemaal niet van toepassing.
Het wordt kennelijk gebruikt als een handige passe-partout voor wat disatie is. Dat is je boodschap op een onzuivere manier overbrengen. In feite is het demagogie.

9 Maart 2014:

Een Boeing B777-200 op weg naar Peking is verdwenen.

Opgeblazen door Oeigoeren?

Verschillende bronnen zeggen dat zoiets voor de hand ligt.

19-12-2013: De sticker van Geert Wilders - "De Islam is een leugen, Mohammed is een boef, de Koran is vergif."

KLIK HIER

 

12-09-2013: Volgens het NOS Journaal is de Nederlandse regering er van overtuigd dat Assad achter de gifgas aanval staat.

Maar in het interview zegt Timmermans dat Assad er "met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor is."

De regering is dus NIET VOLLEDIG overtuigd. Maar dat dringt niet tot de doorsnee kijker/ lezer door. Het woord verantwoordelijk wordt opgepikt.

Bekijk het interview op YouTube van Charlie Rose met Bashar al-Assad.

Het interview duurt 57 minuten en 13 seconden. Dus niet de korte clips!

Elke president van de VS heeft zijn oorlog, c.q. moet zijn oorlog hebben.

Door het gebruik van gifgas - om het even of het door Assad gebruikt werd of dat het de rebellen zijn die de aanval deden - kan het Westen daadwerkelijk ingrijpen. Op die manier kan het Syrië-conflict "de oorlog van Barack Obama" worden.

11 - 10 - 2013: Aan de OPWC, de "Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons", werd de Nobelprijs Voor de Vrede - 2013 toegekend.

De toekenning heeft vooral een politieke reden. Verwacht wordt dat door de toekenning de vele (29) inspecteurs van de organisatie het gemakkelijker krijgen om hun werk te doen in Syrië zodat de wapens - die "mogelijk gebruikt zijn door Bashir al-Assad" - snel en effectief vernietigd kunnen worden.

Het belang dat de wapens vernietigd worden is immens. De rebellen mogen nooit en te nimmer deze wapens in handen krijgen. Niet alleen in het geval dat een of meer facties gebied veroveren waar de dépôts gevestigd zijn, maar zeker ook in het geval dat het regime van Assad ten val zou worden gebracht. Vernietiging van deze wapens heeft de hoogste prioriteit. Is de vernietiging niet effectief, dan zijn - om het op z'n Amsterdams te zeggen - de rapen pas echt gaar!

29 - 08 -2013: Wie heeft de Gifgasaanval uitgevoerd?

De fundamentalistische facties die in Syrië tegen het regime van Bashar al-Assad strijden zijn teleurgesteld. Al vanaf de eerste maanden dat ze het land systematisch gingen vernietigen hadden ze gehoopt dat er van buitenaf hulp geboden zou worden.
Maar door de principiële en standvastige houding van Rusland en China gebeurde er niets.

Nu is er gifgas gebruikt tegen inwoners van buitenwijken van Damascus. Dat staat vast. Daar is bewijs voor. Maar het bewijs dat Bashar al-Assad de boosdoener is, is helemaal niet geleverd.

Het daderprofiel van een of meer van de fundamentalistische facties suggereert, dat - bij uitblijven van buitenlandse hulp - er desnoods door henzelf voor gezorgd wordt om het Westen dan maar te dwingen zich in het conflict te mengen. Zonder inmenging duurt de strijd te lang. Bovendien bestaat er de mogelijkheid dat de rebellen uiteindelijk gaan verliezen.

De strijd kan alleen gewonnen worden met inmenging van buitenaf. En dat doel heiligt elk middel. Het heeft er alle schijn van dat het rebellen zijn die de gifgasaanval hebben uitgevoerd.

En dan nog wat: De eerste beelden lieten duidelijk slachtoffers van zo'n aanval zien. Daar bestond geen twijfel over. Maar de authenticiteit van de tweede video is niet helemaal voor de honder procent duidelijk. Het zou er op kunnen lijken dat - om de beschuldiging aan het adres van Assad nog eens extra kracht bij te zetten - er van enige enscenering sprake zou kunnen zijn.

Wat een Egyptenaar begin augustus 2013 vertelde.

Een functionaris van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS (mogelijk was het de onderminister van BZ), sprak met El Sisi, de opperbevelhebber van het Egyptische leger.

Amerika eiste dat het huisarrest van President Morsi opgeheven zou worden en dat Morsi weer in zijn ambt als president hersteld moest worden. Hoe kun je zoiets eisen. Je gaat toch niet de positieve ontwikkeling naar een modern Egypte op het spel zetten door te eisen dat de Moslimbroeders aan de macht moeten komen?

Als Morsi niet als president geinstalleerd zou worden - zo zei de Amerikaanse afgevaardigde - dan zouden de Amerikanen (zou de Obama-regering) ingrijpen, want ze waren al met een vliegdekschip de Rode Zee opgevaren tot vlak bij Egypte en Amerikaanse raketten konden gevoelige inrichtingen, luchthavens en gebouwen vernietigen.

El-Sisi schijnt toen geantwoord te hebben dat Egypte zelf over bijzondere raketten beschikt die dan pas exploderen wanneer ze door het scheepsdek zijn geslagen.

De Amerikaanse functionaris moet geantwoord hebben dat Amerika in het geval Morsi niet aan de macht zou komen Amerika de financiële steun aan Egypte - en met name het Egyptische leger - zou beëindigen. Volgens het bericht heeft El-Sisi toen geantwoord dat ze Amerika niet nodig hadden en wel de noodzakelijke steun van Rusland zouden krijgen.

Dat werd uit de aard der zaak niet gewaardeerd door Amerika en het vliegdekschip kon hooguit alleen maar observeren of misschien wel gewoonweg vertrekken.

Vervolgens kwam Guido Westerwelle die toen minister van Buitenadse Zaken van de Duitse Bondsrepubliek was. Ook hij drong er op aan dat Morse niet afgezet had mogen worden. Hij moest president blijven, want - zo zei Westerwelle - Morsi was democratisch gekozen. Waarop El-Sisi zei: "Hitler was ook democratisch gekozen!"

Felicitatie.

6 juli 2013: De hele wereld zit met Edward Snowden in z'n maag. Niemand durft hem asiel te verlenen want al die naties hebben zelf boter op het hoofd. Behalve Venezuela. Gefeliciteerd Edward dat je daar terecht kunt. Door jouw aktie kan niemand ooit zeggen "Wir haben es nicht gewusst!"

Felicitatie.

4 juli 2013: Dat het leger in Egypte nu de macht regelt is in feite een staatsgreep, of in ieder geval een quasi staatsgreep. In principe is er nu de mogelijkheid om een samenleving vorm te geven die op den duur pluriform is en waar zowel geletterden als ongeletterden gelijke rechten hebben.

05-03-2013: Hugo Chavez Overleden

De meeste mensen kenden Hugo Chavez (1954 - 2013) niet persoonlijk. Ook ik niet uiteraard. menigeen bewonderde hem omdat hij zoekende was naar een goede formule om Venezuela rechtvaardiger te besturen ondanks dat hij keer op keer de voet werd dwars gezet door binnenlandse en buitenlandse krachten.

Zijn buitenlandse politiek was bijzonder. Chavez initiëeerde en werkte mee aan de vredesbesprekingen tussen FARC en Bolivia. Hij was de luis in de pels, de teaser, van vooral de Verenigde Staten van Amerika, de grootmacht die ondanks de onwettige inmenging in de Venezolaanse politiek door CIA en Bush-administratie, hem niet af konden zetten en weg konden werken zoals ze indertijd (1976) met Allende deden. Het volk wilde het niet en kon het voorkomen.

Het stak Amerika dat de olie-industrie werd genationaliseerd en de VS niet gemakkelijk toegang had tot goedkope, Venezolaanse olie. Niettemin liet Chavez elke winter grote tankwagens door de armste regio's in de VS rijden om gratis olie te bezorgen bij de armste Amerikaanse huishoudens.

Dat hij Ahmadinijad van Iran bezocht stak ook. Maar dat moet toch gezien worden in het licht van zijn zucht naar onafhankelijkheid en had tot doel het treiteren van de grootmachten. Het betekende beslist niet dat hij het op alle punten eens was met de manier waarop Iran geregeerd wordt.

Uiteraard zegt de Republikein Ed Royce die voorzitter is van het Buitenland Committee (Foreign Affairs Committee van het Huis van Afgevaardigden) dat Chavez een tiran was en het goed is dat hij opgehoepeld is.

In tegenstelling tot de narrow-minded Royce spreken veel regeringsleiders zich wat genuanceerder uit over de betekenis van Chavez en de toekomst van Venezuela. En een ieder zet de deur wagenwijd open, hopend op een nieuwe, vriendelijker koers in de buitenland-politiek.

De mooiste non-politieke uitspraak is die van acteur Sean Penn:

"Venezuela and its revolution will endure under the proven leadership of Vice President (Nicolas) Maduro. Today the United States lost a friend it never knew it had. And poor people around the world lost a champion. I lost a friend I was blessed to have. My thoughts are with the family of President Chavez and the people of Venezuela." (Bron: CNN)

Voor Chavez was het noodzakelijk om zich ook dictatoriaal op te stellen want anders had hij bepaalde hervormingen zeker niet door kunnen voeren. Gelukkig is hem de periode gespaard gebleven dat hij een halstarrige tiran geworden zou zijn die de democratie geen kans meer zou geven, zoals het altijd met aanvankelijk gedreven hervormers gaat.

Wanneer staat er in de Europese Unie een Chavez op? Niet als dictator - want dat willen we niet - maar als inspirator die de Brusselse Tempel schoonveegt!

30-04-2013: De Eigenzinnige, On-democratische Manipulaties van José Manuel Barroso getoond in FRONTAL 21 - Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)

Mario Barroso heult met de tabaksindustrie en ontsloeg daarom op grond van valse beschuldigingen de Maltees John Dalli, gezondheids-commissaris van de Europese Unie die het beste voorhad met de gezondheid van de Euopeanen.

YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 De video is uit de Mediatheek van het ZDF verwijderd.

 

 

09-02-2013: Afgeluisterd in Brussel.

Tante Angela: Mark, het kan niet anders. De korting van 1 miljard moet teruggebracht worden naar 650 miljoen. De gulle tijden zijn voorbij. We moeten zuinig aandoen. Bovendien is het moeilijk om 1 miljard korting te geven als we de zuidelijke landen onder druk zetten om hun huishoudboekje op orde tebrengen waardoor mass's mensen werkeloos worden. En ik ben daar al niet zo geliefd.

Neef Mark: Minder korting voor Nederland? Dat kunt u niet maken, en ik kan daar ook niet mee instemmen. Als dat bedrag gereduceerd wordt tot 650 miljoen, dan groeit de anti-Europa stemming alleen nog maar verder en ik weet niet hoe we die weer tot een acceptabel niveau kunnen terugbrengen.

Tante Angela: Nou Mark, dan moeten we maar bij de oude afspraak blijven. Want meer anti-Europa kunnen we niet gebruiken. Het is niet gewenst. Laten we dan afspreken dat we het voorlopig bij het oude laten om de lieve vrede te bewaren. Maar als het over een jaar of wat weer aan de orde komt, dan bekijken we het opnieuw en dan zien we weer. Ik zal Van Rompuy inlichten...

05-02-2013: De EU-Dictatuur sluipt verder ons vrije land binnen.

Nu weer wat.
Ik vond het al zo eigenaardig dat de potjes vitaminen compleet veranderd waren bij de Etos.

Nu zag ik dat ook de HEMA nieuw ontworpen verpakkingen hadden en het aanbod is minder.

Ik vermoedde al zoiets, maar nu werd het bevestigd in de editie van 5 februari 2012 in Mail Online

Klik op Mail Online of plak deze link in de browser:


De EU-dictatuur!

22-01-2013: Mij werd onlangs gevraagd waarom ik tegen Europa was. Mijn antwoord:

Nee, ik ben juist voor een federaal Europa, maar dan naar USA-model.
Dat heb ik meerdere malen op mijn pagina's gemeld.
Maar dat betekent ook - en dat weten de meeste Nederlanders niet - dat in het Amerikaanse model je als land een grote mate van zeggenschap blijft behouden en veel zaken zelf regelt.
En omdat veel mensen niet weten dat het een goede optie is, zijn ze bang zeggenschap te verliezen. Als er verkiezingen zijn in een Amerikaanse staat, dan is er ook een lijst met voorstellen, "propositions", waar je voor of tegen kunt stemmen en dat verschilt van staat tot staat.
Die propositions hebben niets met richtlijnen van Washington te maken.
Daarom kan het zo zijn dat in sommige staten van Amerika de doodstraf is afgeschaft en in andere niet.

Federaal betekent buitenlandse zaken samen doen, financieëen samen doen, defensie samen doen. Dat vraagt wel de acceptatie van eensluidende regels voor de arbeidsmarkt: gemeenschappelijke afspraken m.b.t. pensioenleeftijd, minimumleeftijden voor allerlei zaken, arebeidsrecht, etc. Maar niet voorschrijven hoe krom een komkommer mag zijn en hoe de Polen maarzo anti-geluidsschermen kunnen plaatsen waar het niet nodig is, etc.

De halfjaarlijkse verhuizing naar Straatsburg maakt duidelijk hoe ver we af zijn van een zakelijke opzet, een gestroomlijnde opzet.
Overigens was ik het wel met De Gaulle eens toen die zich militair uit de NAVO terugtrok en een Europese defensie propageerde in de WEU (Western European Union).

Zeker, als Europa een machtsblok van betekenis wil worden en blijven, dan is het zaak om de EU beter op te zetten en anders in te richten. Dat wil zeggen alleen de grote lijnen bepalen, maar de ambtenaren moeten niet eigen stokpaardjes rijden en allerlei detailzaken gaan bedenken.

Een referendum met de keuze uit ja of nee is geen optie. Wat werkelijk zin heeft is een referendum met bijvoorbeeld 10 voorstellen die de verschillende mogelijkheden aangeven hoe een EU er uit zou kunnen zien. Daar hoort dan wel een door de overheid meegeleverde, leesbare en goed voorlichtende brochure bij.

26-11-2012: Rutte heeft zijn verkiezingsbeloftes gebroken.

1. Iedere Nederlander krijgt Euro 1000.

2. Er gaat geen cent meer naar Griekenland.

Die duizend Euro kon natuurlijk niet. En de miljarden moesten gewoon naar Griekenland omdat Rutte dat niet bepaalt.

Toch heeft dit alles er voor gezorgd dat veel PVV-ers op Rutte stemden. Vooral ook omdat Rutte over het samen regeren met andere partijen zei: "Ik sluit niemand uit". (Terwijl de andere partijen in ieder geval een samenwerking met de PVV uitsloten.)

De beloftes waren louter en alleen tijdelijke beloftes en kwamen voort uit een oneerlijke strategie om stemmen te trekken.

13-11-2012: Heeft Bill Gates De Volkskrant al gebeld om zich met het regeerakkoord te bemoeien en dan met name met de verlaging van de ontwikkelingshulp? Ik heb daarover nog niets gehoord.

12-11-2012: Kijk en Luistergeld terug?

In het mediaforum van NCRV's Lunch - het radioprogramma dat zo uitmuntend gepresenteerd wordt door Jurgen van den Berg - oppert Paul van der Lugt in een dicussie over de Publieke Omroep dat het Kijk-en-Luistergeld weer ingevoerd zou moeten worden. Hij roept maar wat. Het Kijk-en Luistergeld moest iedereen betalen ook al zou je de Publieke Omroep willen uitschakelen. Want dat kan niet. Je bent verplicht om voor de Nederlandse PO te betalen ook als je alleen maar naar buitenlandse zenders zou willen kijken.
Ik ben het met van der Lugt eens, maar alleen dan als wél de mogelijkheid gegeven wordt om de PO te omzeilen en daarvoor niet te hoeven betalen.
maar dat zal wel niet zo geregeld worden in geval dat... Het is duidelijk, van der Lugt roept maar wat.

 

5-11-2012: De beëdiging van de ministers in Huis ten Bosch vond twee maal plaats.

Ik zette vanmorgen om half twaalf de televisie aan. Ik wilde de beëdiging van de ministers van Rutte II zien. Maar wat zag ik: reclames!

De Rijksvoorlichtingsdienst was er kennelijk niet van op de hoogte gesteld dat er eerst nog een reclameblok werd uitgezonden. Want zo'n gelegenheid - het voor het eerst uitzenden van de beëdiging - laat de STER natuurlijk niet ongebruikt voorbijgaan. Ik zag zelfs de heer Jan Slagter die in de majesteitelijke tijd voor zijn baby, Omroep MAX, aan het werven was. Toen wist ik helemaal dat het foute boel was.

Ik begreep dat tijdens het reclameblok de beëdiging had plaatsgevonde. Dus werden de nieuwe ministers - nadat de commercials afgelopen waren - voor een tweede keer ten overstaan van H.M. koningin Beatrix beëdigd. Ze voelde er aanvankelijk niet voor hyet ritueel nogmaals te doen omdat het dan - zo zei ze - een toneelstukje zou zijn. Dat meldde Jurgen van den Berg in het programma Lunch. Dus de live-uitzending was dus een toneelstukje.

Een goed begin is het halve werk.

 

30-10-2012: Moszkowicz voor het leven geroyeerd.
Tijdens het proces tegen Geert Wilders, leider van de PVV, heeft Moszkowicz met het wraken van de rechtbank het vakmanschap van sommige officieren van justitie en van rechters die nog niet fatsoenlijk een vonnis voor kunnen lezen, blootgelegd. Daarmee werd het dilettantisme in de rechtbank aangetoond.
De verdediging door Moszkowicz van Wilders werd door een deel van de justitiële clan verwerpelijk gevonden. Hoe onafhankelijk kun je zijn. Dat Wilders toch vrijgesproken werd had als belangrijke reden dat bij veroordeling de hel in Nederland losgebroken zou zijn.
De rechterlijke macht neemt nu wraak op Moszkowicz door in plaats van 6 maanden schorsing en 6 maanden voorwaardelijk de volledige uitzetting uit het ambt als straf te eisen in het proces waar Moszkowicz terechtstaat vanwege het niet opgeven van verdiensten en het kenbaar maken van relaties.
Nu is Moszkowicz aan de beurt.

29-10-2012: Rutte-Samsom, een regeerakkoord met een vleug Wilders. And the winner is?

17-10-2012: Het 2e debat Obama-Romney of Romney-Obama? Wil Obama nog wel een 2e termijn?

Vier jaar geleden begon Barack Obama met hart en ziel aan zijn presidentschap. Maar al gauw bleek dat Obama op alle fronten tegengewerkt werd. Quantanamo Bay kon hij niet sluiten. Ten aanzien van Afghanistan kon hij ook niet scoren en zijn machteloosheid culmineerde in de dubieuze gang van zaken m.b.t. de dood van Osama Bin Laden.

Wie goed gekeken heeft kan zich niet aan de indruk onttrekken dat Barack Obama er zeer slecht uitziet; hij is vermagerd en oververmoeid. De tegenwerking bij het oplossen van de problemen die door de Bush-gang veroorzaakt werd maken het presidentschap zwaar. Het lijkt erop dat hij de strijd min of meer een eigen leven laat leiden.

Het is de vraag of de US het moeilijker zal krijgen als Obama niet herkozen wordt. Tenzij Romney zich als een George W. Bush wil profileren. Maar dan zal er binnen de NATO een stokje voor gestoken worden en zal Europa zich stevig verzetten want met het effect van het Irak avontuur en de bankencrisis is de maat wel vol en willen we niet ingrijpen in de Syrische burgeroorlog. We wachten af en zullen zien.

 

23-10-2012: Jolande Sap schrijft in haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer die door de nieuwe kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg werd voorgelezen, dat "het Lenteakkoord" voor haar het hoogtepunt was van het fractieleidersschap.

Ze nam verantwoordelijkheid, zo stelde ze. Een sappig detail is dat zij ook haar steun aan het Kunduz-akkoord (dat de training van Afghaanse politieagenten regelde) nog steeds een juiste beslissing vindt. Het is duidelijk. Jolande Sap realiseert zich ook nu nog niet dat juist het meedoen aan vooral het Lenteakkoord - dat er in voorzag dat het eigen risico van de zorgverzekering van Euro 120 naar Euro 350 werd verhoogd - haar door de kiezer niet in dank is afgenomen.

 

De vijfde fout was het afzeiken van de PVV en Wilders terwijl GroenLinks zelf een zeer matig resultaat bereikte. De oorzaak van de vier zetels ligt in het feit dat de linkse partijen een samenwerking met de PVV uitsloten. De enige die niemand uitsloot was Mark Rutte. Het gevolg was dat veel PVV-ers bang waren dat hun stem weinig effect zou hebben en ze stemden daarom op de VVD. Datzelfde gold evenzeer voor een deel van de middenpartijen (D'66 en CDA). Van hun achterban stemden er op Rutte en op Samsom. Ook CDA-ers waren op drift. In de campagne mocht niet gesproken worden over de
gedoogconstructie met de PVV, terwijl je je juist zou moeten verdedigen.
De vijfde fout was dat op 15 september Jolande Sap naar buiten kwam en zei: "Ik heb besloten om zelf door te gaan". Ze zei niet: "Na een uitgebreide evaluatie hebben we besloten dat ik als partijleider doorga." Daaruit blijkt dat ze een soliste was die voor een belangrijk deel de koers van de partij in de praktijk bepaalde.
Mensen willen dat de crises aangepakt worden. Ze willen dat er duidelijke taal gesproken wordt met betrekking tot de macht en de functie van Brussel, ze willen dat de constructie die een Verenigd Europa heet op belangrijke punten herzien moet worden.

De manier waarop het bestuur op de bijeenkomst van 6 oktober opereerde had veel weg van een Noordkoreaanse partij-vergadering.

Jolande Sap is wel groen, maar niet duurzaam.

06-10-2012: GroenLinks, een partij met Noord-Koreaanse inslag?

Kiezers houden niet van rebellen binnen een partij, ze houden niet van dissidenten, tenzij ze vertrekken. Voorbeeld: Ab Klink, Kathleen Ferrier en Ad Koppejan hadden het CDA moeten verlaten of hun mond moeten houden. Kiezers houden ook niet van solisten. Jolande Sap was een soliste. En binnen het bestuur van GroenLinks waren er ook een een paar.


De eerste fout van Sap was de steun aan het kabinet Rutte inzake de trainingsmissie in Kunduz.
De tweede fout was Het Lente-accoord waarin zij zomaar accoord ging met 350 Euro eigen risico.
De derde fout was de rel rond Tofik Dibi waarbij de kiescommissie verklaarde dat Tofik Dibi niet geschikt zou zijn, terwijl iedereen zo langzamerhand wel weet dat hij een pienter ventje is. Als je dat niet vindt, dan zeg je dat niet in het openbaar maar ga je intern vertrouwensbesprekingen aan.
De vierde fout was dat de kiezer moe werd van "een groen Nederland", dat als een mantra herhaald werd. De kiezer is op dit moment niet geinteresseerd in een groen Nederland.

Men is geinteresseerd in een de oplossing van de banken- en eurocrisis.

 

04-10-2012: In het debat Barack Obama-Mitt Romney stond Obama nauwelijks zijn mannetje.

Veel journalisten en Nederlandse politici zeggen dat Obama zich niet goed had voorbereid.

Dat kan wel waar zijn. Maar ze vergeten dat Obama president is. Zou het niet zo geweest zijn dat Obama al de hele dag bezig is geweest met besprekingen en het consulteren van experts en adviseurs in verband met de schending van de grens tussen Turkije en Syrië?

Want de mogelijkheid is dat niet zozeer de Syrische regering, maar juist de rebellen samen met de Koerden het grensdorp beschoten hebben. Zij zouden een conflict tussen Turkije en Syrië willen ontketenen, een conflict waarin dan automatisch de NATO op grond van Artikel 5 een rol moet gaan spelen. Op die manier krijgen de rebellen steun van het Westen, de steun die ze tot op heden niet hebben gekregen.

Vanzelfsprekend was Obama niet helemaal bij de les. Hij had andere zaken aan zijn hoofd die een scherp debat in de weg stonden.

04-10-2012: Obama's tactiek.

Het eerste debat tussen Barack Obama en Mitt Romney is gelopen. Mitt Romney is de winnaar en Obama leek niet aanwezig te zijn, zo concludeerden veel journalisten in binnen en buitenland.

Ik vermoed dat het allemaal toch echt volgens plan loopt. Dat wil zeggen dat de campagnemakers zorgvuldig een tactiek hebben uitgestippeld. In het eerste debat mag Obama niet pieken. Hij geeft Romney in eerste instantie de ruimte zodat de republikein zijn kruit kan schieten of zelfs kan verschieten, terwijl Obama zijn kruit droog houdt.
De ware Obama-kiezers mag dan wel de angst om het hart slaan. Niet alleen zij zullen naar het tweede debat kijken maar zeker de zwevende kiezers. Dus wellicht zal er een hogere kijkdichtheid voor het tweede debat genoteerd worden.

Obama zet er - zo verwacht ik - in het tweede debat een tandje bij. Dan komt hij zeker met meer materiaal op de proppen. En het mag blijken dat hij op die manier aan een goed getimed crescendo werkt wanneer hij dan in het derde debat Romney de finale klap geeft.
Het is te hopen.

27-09-2012: Altkanzler Helmut Schmidt samen met Bundespresident Joachim Gauck bij May Brit Illner.

Helmut Schmidt was alle dagen bij Sandra Maischberger te gast. Maischberger van "Menschen bei Maischberger" heeft een vertrouwensband met de oud-kanselier en schreef samen met hem een boek (over de vele thema's die in deze en vroegere tijd gesteld worden) met als titel Hand aufs Herz (2003).

Nadat Schmidt bij Guenther Jauch te gast was, samen met Peer Steinbrück, wilde ook ZDF's Maybrit Illner de illustere Helmut Schmidt in haar programma hebben. Mooi om dat samen met Joachim Gauck te arrangeren. Helmut Schmidt wees er tot twee maal op dat Duitsland in het verleden zo fout was en dat het nu in de crisis niet de boventoon mag voeren maar dat er door Angela Merkel samen met de andere regeringshoofden naar een oplossing gezocht moet worden. Merkel mag de koers niet alleen bepalen.

Joachim Gauk herhaalde zijn eerder gedane uitspraak gedaan in Die Zeit dat die Deutschen auf 'Überfremdungsängste’ nicht reagiert haben zoals in andere landen (zoals Nederland) wel het geval is.

"Als de Islam geen godsdienst was maar een leer met een eschatologie zoals het communisme, nou... wat dan? Wie zou dan de muur gaan bouwen?"

R.A.B.

 

20-09-2012: Mark Rutte en Diederik Samsom overleggen met secundanten Stef Blok en Wouter Bos.

Wat er ook gebeurt, deze vraag blijft:

Hoe krijgen we die goeie minister van financiën, Jan Kees de Jager in het nieuwe kabinet?

Hij is een man die inzicht heeft en hij is een terzake kundige manager. Dat kan niet van iedereen gezegd worden.

 

"Als de Islam niet als een godsdienst werd beschouwd, maar een leer met een eschatologie zoals het communisme, nou... wat dan? Wie zou dan de muur gaan bouwen?"

R.A.B.

06-07-2012: Marcial Hernandez - die eens een kopstoot afbetaalde met Euro 500 - komt oorspronkelijk uit het leger. Als lid van de PVV-fractie was hij Defensiewoordvoerder.

Hij was het uiteindelijk niet meer eens met het standpunt van de PVV m.b.t. de JSF. Hij wilde niet als matennaaier te boek staan. Daarom stapte hij uit de PVV, liet op de persconferentie een paar tranen want "het is een emotioneel moment voor mij", en stemde in de kamer vóór de JSF. Zo doe je dat. Een mooie vertoning.

03-06-2012: Assad hield een lange toespraak, een uur lang.

Maar hoe is de situatie werkelijk? De troepen van Assad moorden.
Het vrije Syrische leger moordt ook.

Het zijn verschillende groepen die opstaan tegen het Assad-regime.
Er zijn groepen die een vuile taktiek voeren door zelf ook te moorden en daarvan dan de regering Assad/het Syrische leger de schuld geven.

Het Westen wil de regio niet instabiel maken en grijpt daarom niet in en moet ook niet ingrijpen.

Waarom overleggen ze niet met Assad, onder leiding van het Westen?

Het probleem is dat de opstandelingen niet op één lijn te krijgen zijn en samen willen opereren. Het vormen van een monsterverbond ligt buiten hun gezichtsveld.
Een overlegcultuur hebben ze niet. Ze gaan steeds weer de straat op en worden dan doodgeschoten. Ze worden martelaren en gaan naar het paradijs.

Joachim Gauck over Nederland in Die Zeit:

"(...) ich (möchte) auch darauf verweisen, dass die Deutschen auf ‘Überfremdungsängste’ nicht reagiert haben wie einige Nachbarn und keine populistischen, fremdenfeindlichen Parteien in das nationale Parlament gewählt haben. In urbanen Milieus in Rotterdam, Amsterdam oder Kopenhagen konnten rechte Parteien reüssieren. Und wo sind vergleichbare Parteien im Deutschen Bundestag? Da habe ich innerlich den Hut gezogen vor den meisten Deutschen."

 

 

02-06-2012: Herr Gauck,

ich hatte meine Bedenken als Sie zum Wulff Nachfolger vorgeschlagen wurden. Aber das ZDF-Politbarometer zeigte "eine breite Zustimmung für Gauck".

Nachdem Sie sich über den angeblichen "Populismus und Rassismus in den Niederlanden" geäusert haben, wurde meine Skepsis doch einigermassen bestätigt. Leider.

Von wem wurden Sie inspiriert um die Niederlanden zu beschuldigen dass es da eine Populistische Partei gäbe? Sie, Herr Gauck, haben keine Partei für die Freiheit. Statdessen haben Sie glücklicherweise DIE LINKE im Bundestag.

Aber Sie haben auch die neulich aufgedeckte "Döner Morde". Darüber hinaus sind in Mecklenburg-Vorpommern die Neo Nazis (NPD) mit 5 Sitzen im Landtag von diesem Bundesland vertreten. In den Niederlanden gibt es keine Fünf-Prozent-Hürde. Wenn es in Deutschland keine Fünf-Prozent-Hürde gäbe, würden viel einfacher unerwünschte Parteien in den Bundes- oder Landtag gewählt. Somit entsteht ein verzerrtes Bild.

Herr Gauck, jetz stellt sich heraus, dass Sie als ehemaliger Pfarrer in der DDR von der Bibel wenig verstanden haben, insbesondere den Satz "Was siehst du aber den Splitter in deines Bruders Auge, und wirst nicht gewahr des Balkens in deinem Auge?"

13-05-2012: Appeltern ligt volgens Jeroen Overbeek (NOS Journaal) in Griekenland.

11-05-2012: Brussel speelt de psychologie-kaart.

Het gaat zogenaamd beter met Nederland en de voorstellen van de Voorjaarscoalitie (oorspronkelijk de Kunduz-coalitie) zullen een positieve uitwerking hebben. Dat gelooft toch niemand.

 

11-05-2012: Ayaan Hirsi Ali wint de Axel Springer Ehrenpreis.

YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Volg deze boeiende discussie ISLAM IS A PEACEFUL RELIGION op YouTube.

08-05-2012: Het CDA heeft met goede bedoelingen aan het kabinet Rutte deelgenomen om door regeringsverantwoordelijkheid te nemen de partij opnieuw op de kaart te zetten.

De naam Ab Klink echter zal ten eeuwigen dage verbonden blijven aan de slechte prestaties als minister van volksgezondheid en het griepvaccin-debâcle waarvoor hij zich in het openbaar niet hoefde te verantwoorden.

 

07-05-2012: Europa is in de afgelopen jaren meer en meer een tekentafelconstructie geworden, getekend door politici die met hun winkelhaken en meetlatten coûte que coûte een star, papieren model in stand willen houden en niet op de veranderende werkelijkheid kunnen reageren. Is dat een verklaring waarom Griekenland niet dwingend tot de orde werd geroepen?

Europa kan alleen gered worden door bepaalde regels aan te passen en - in het ergste geval - tijdelijk buiten werking te stellen. In de tweede plaats moet Europa een prijsstop afkondigen en geld gaan bijdrukken.

Wat is er mis met een wisselkoers waarbij de Euro ongeveer gelijk is aan de US$ ? Landen kunnen zo voor een deel uit de brand geholpen worden, uiteraard onder de voorwaarde van het implementeren van uniforme hervormingsregels. Wie dat niet wil kan vertrekken.

Geert Wilders wilde de AOW-ers niet te veel benadelen. Degenenen die alleen AOW ontvangen en geen aanvullend pensioen genieten hebben geen recht meer op kwijtschelding van de waterschapsbelasting en rioolreinigingsrechten. Die moeten door de AOW-ers nu gewoon betaald worden. Daar gaat het vakantiegeld aan op.

Bovendien hebben ouderen vaker last van de een of andere kwaal. Het Catshuis-accoord voorzag in de betaling van Euro 9 voor elk recept. Bejaarden hebben over het algemeen vaker een medicijn nodig dan jongeren. En sommige bejaarden al meer dan andere. Bovendien was de ziektekosten-premie voor hen al gestegen. Een aantal malen Euro 9 per maand kan voor sommigen niet worden uitgesloten. Wilders hield rekening met de portemonnaie van de ouderen. Terecht kan men concluderen. Zijn argument was werkelijk geen smoes.

En Samsom?
Hij had kunnen zeggen dat hij niet a priori met het bezuiniginsplan van de Kunduz-Coalitie mee wilde doen.
Het zou logisch geweest zijn als hij beweerd had dat hij eerst de werkelijke effecten in de praktijk zou willen zien. Hij aarzelde echter en twijfelde, wel of niet meedoen. En dat was niet slim.

Nu werd vandaag in Buitenhof duidelijk dat er door GroenLinks, D66, het CDA, de VVD en de ChristenUnie helemaal niet de vereiste 14 miljard wordt bezuinigd, en ook niet 13 miljard zoals de twee opties van het Catshuis-accoord waren.
Nee, er werd in Buitenhof zo tussen neus en lippen door gemeld dat de FC-Kunduz voorziet in een bezuiniging van slechts 9 miljard Euro. Slechts 9 miljard. En dat is niet de vereiste 14 of 13 om op de 3% uit te komen. En op die mededeling ging Clairy Polak niet in, ze liet de constatering links liggen en dat terwijl ze dat eigenlijk als journalist wél had moeten doen.

29-04-2012: De grote misleiding. Geen 14 miljard of 13 miljard bezuinigd, maar in eerste instantie slechts 9 miljard door de Kunduz-coalitie.

De euforie is groot voor wat betreft het Kunduz-Accoord, maar die juichstemming zal gauw gedempt worden. Had Diederik Samsom gelijk om niet mee te doen met de Kunduz-variant? Had Geert Wilders gelijk om het Catshuis-accoord niet te ondertekenen? Dat zijn niet alleen interessante vragen maar ook terechte vragen om te weten wat er nu werkelijk gebeurd is.

 

23-04-2012: Wilders gewiekst en intelligent strateeg

Wat als we geen koningshuis meer hadden gehad maar een president en niet de koningin maar de president der Nederlanden was met de Turkse president Abdullah Gül naar Limburg gereisd om de Floriade te openen? Was dan een protest en een kritische houding, inclusief een schoffering door de PVV aan het adres van premier Gül, gemakkelijker geaccepteerd? En was dan de CDA voorzittr Martijn van Helvert niet tot actie overgegaan en had niet de samenwerking met de PVV opgezegd? Het is zeer wel mogelijk. Want zoals het nu is gegaan werd gehandeld uit piëteit tegenover Koningin Beatrix, vanuit de nog zeer bij het CDA levenede gedachte "God, Nederland en Oranje".


Er wordt meewarig en veroordelend gereageerd op het boek van Geert Wilders dat in Amerika verschijnt met als titel Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me. Daarin noemt Wilders Barack Obama een dhimmie, dat is zoveel als een slappeling, een 2e rangs burger in de ogen van de Islamieten.
"Schande", wordt er in het Nos Journaal gezegd over het boek van Wilders. Ze moesten eens weten wie er allemaal in de USA kritiek op Obama heeft. Obama is de correcte, enigszins zachtaardige man, die fantastisch kan spreken en mensen enthousiasmeert, maar als het op actie aankomt dan is hij niet assertief genoeg.

Wilders heeft zorgvuldig nagedacht over de positie en de invloed van zijn partij, de PVV. Terwijl hij samen met Mark Rutte, en Maxim Verhaagen aan het vergaderen en onderhandelen was in het Catshuis, namen diverse leden van de PVV de kans waar om uit de partij te stappen en onrust te stoken. Als de kat van huis is vieren de muizen feest. De haarscheurtjes van de partij werden zichtbaar. De eerste die vertrok was Hero Brinkman. Daarna volgden een paar medestrijders in Noord Holland. In Limburg werd door het CDA de samenwerking opgezegd. Er volgde kritiek vanuit Drente en het uittreden van de Drentse PVV man.


De kansen voor het herstel van de economie van Nederland zijn positiever doordat Wilders bewust het Catshuis verliet.

Alexander Pechthold moet nu een nieuw slachtoffer kiezen.

 

Logisch dat dit alles tot een duivels dilemma voor Wilders leidde. Wilders achtte het van groot belang om de strategie en daarmee de positie van de partij aan te passen.

Als Wilders zijn handtekening onder het slotdocument van de Catshuis onderhandelingen had gezet, dan had hij - en dus de PVV - zich geconformeerd aan het standpunt van vooral de VVD. Dan was de zelfstandigheid verdwenen, en dan was de PVV de partij geworden die niet alleen gedoogde, maar ook de stringente besparingen had mogelijk gemaakt.

De partij had dan z'n triple A status verloren en was in betekenis verlaagd tot die van een SGP en een Christen Unie. Maar dat gun je de linkse partijen en vooral niet die partij die zegt in het radicale midden te staan. Geert Wilders wilde niet de kolen uit het vuur halen waar de anderen te laf voor zijn.
De intelligentie van Geert Wilders moet niet onderschat worden. Hij is een strateeg van formaat.

Het is voor Wilders zeker een dilemma geweest. Wat te doen. De bezuinigingen goedkeuren of de betekenis en de invloed van de PVV redden. Dat laatste werd nog urgenter doordat de media hun demoniserende strategie vervolgden. Dus besloot Wilders "de stekker eruit te trekken". Jolande Sap moet blij zijn, want nu kunnen de linkse partijen de 3% norm gaan halen (iets wat door Wouter Bos beloofd was). Maar je zult zien dat die partijen dat niet willen want dan zijn ze de aanwas meteen weer kwijt.

Zij en wij mogen Geert Wilders zeker dankbaar zijn. En ook het Nederlandse volk en de economie van het land mogen blij zijn dat er niet stringent bezuinigd gaat worden zoals Mark Rutte c.s. voorstelde. Dus bezuinigen over een langere periode, en in aanleg niet vasthouden aan de 3%.
De negatieve gevolgen van de crisis zullen wat minder ernstig zijn, mindere stijging van de werkeloosheid, een mogelijke opleving. Dank zij Wilders schijnt er weer wat licht aan het eind van de tunnel.

 

17-04-2012: President Abdullah Gül bezoekt Nederland.
Gül mag dan door koningin Beatrix ontvangen worden, maar het is Angela Merkel (CDU, Bondsrepubliek Duitsland) die de toetreding van Turkije tot de Europese Unie blokkeert. Zeker nu de top van het leger vastzit. Het is het leger van Turkije dat traditioneel over het seculiere, democratische Turkije waakt en een garantie is voor het bewaren van die democratie.

Turkije richt zich - begrijpelijkerwijs - in toenemende mate op de islamitische regio en de Noord-Afrikaanse landen. Overigens: waarom weten we niet hoe het 50 gevangen journalisten en hoe het Abdullah Öcalan vergaat?

 

19-04-2012: Vandaag is het de dag van de Duitse taal.
Er moeten meer studenten Duitse les gaan volgen. Dat is ook van economisch belang. Waarom de verlichte 68-ers het Duits als verplicht vak al jaren geleden uit het leerplan van het middelbaar onderwijs hebben geschrapt, is een volkomen raadsel. Als je de taal niet kunt zien als één van de fundamenten van de Europese cultuur (Goethe, Beethoven, etc.) maar de taal slechts leert te vereenzelvigen met de verschrikkingen van de nazi-dictatuur, dan ontbreekt het aan onderscheidingsvermogen. Bovendien heeft de afschaffing de vorming van een verkeerd beeld over de Duitsers en Duitsland tot gevolg gehad. Leer Duits en ga kijken naar de politieke uitzendingen op ARD en ZDF en stop met navelstaren.

The best Operating System (OS) is Demo-Cracy, but you need a good antivirus program to prevent it from being hollowed out from the inside, and in order to protect it from asaults from outside you do need a good firewall so no trojan horse can get inside and uses the freedom that democracy provides, to demolish it. - R.A.B.

26-03-2012: Bill Gates heeft De Volkskrant gebeld en sprak zijn zorg uit over een eventuele verlaging van het budget dat de Nederlandse overheid aan ontwikkelingshulp besteedt.

Beste Bill, bel maar met de New York Times en de Washington Post en praat met ze over de Amerikaanse ontwikkelingshulp en de bankencrisis die door jullie al te vrije marktwerking is ontstaan. Als Amerika actief die crisis helpt oplossen, dan gaat vanzelf de ontwikkelingshulp die Nederland geeft mooi weer omhoog. Dat we nu over een tijdelijke verlaging van de ontwikkelingshulp spreken is omdat we moeten bezuinigen. En die bezuiniging is noodzakelijk omdat de Amerikaanse banken lege pakketjes met onder andere loze, dus niet meer bestaande, hypotheken aan de onnozele Europese banken hebben verkocht die ze nu niet meer kunnen innen. Bovendien werd de grootste bank van Nederland verkwanseld door het vorige kabinet want tegen een overname kon zogenaamd niet opgetreden worden. "Dat is de marktwerking", volgens toenmalige minister van financieën (PvdA) Wouter Bos. Wat we moeten bezuinigen is zo ongeveer het bedrag waarvoor we de verminkte, geslonken ABN AMRO hebben teruggekocht.

Dat je zelf veel doet in arme landen is OK, maar dat geeft je nog niet het recht om te interveniëren in vreemde landen en Nederland quasi de les te lezen. De hele wereld draagt al bij aan jouw hobby met elke nieuwe, ergonomisch wankele Windows die je verkoopt. Bellen met de Volkskrant dat is je mengen in interne aangelegenheden van Nederland.

Ik begrijp best dat je even je stem wilt laten horen want Apple krijgt al sinds het overlijden van Steve Jobs veel te veel aandacht en je vindt kennelijk dat daar wat aan gedaan moet worden.


20 maart 2012: Hero Brinkman stapt uit de PVV en wil verder gaan als éénmans-fractie in de Tweede Kamer.

Journalisten en ook leiders van oppositiepartijen - zoals Roemer en Samsom - roepen meteen dat het kabinet nu maar moet aftreden.

Dat is veel lawaai om weinig wol, want de oppositiepartijen zitten er niet om te springen een regering te gaan vormen. Ze weten dat zoiets helemaal niet opportuun en zeker niet verstandig is, want dan moeten zij de bezuinigingen gaan doorvoeren. Daar zullen ze dan niet omheen kunnen. Dus zijn ze maar wat blij dat de regering Rutte de hete kolen uit het vuur haalt.

Of Hero Brinkman een nieuwe partij op gaat richten is nog niet duidelijk. De inschatting is dat hij dat best wel zou kunnen gaan doen. Maar de vraag is of hij daarvoor de noodzakelijke intellectuele bagage heeft. Hetzelfde lot als dat van Rita Verdonk met TON (Trots Op Nederland) zou hem mogelijk te wachten staan.


22-03-2012: Debat bij Pauw & Witteman op de avond voor de Verkiezing van PvdA Fractievoorzitter.

In willekeurige volgorde:
Samsom, Jacobi, Van Dam, Al Bayrak, Plasterk.

De ijdele, de gevleide - DIEDERIK SAMSOM - Toen hem gevraagd werd om zijn mening te geven over Syrië, voelde hij zich gevleid dat hij het mocht zeggen. Teleurstellend was echter dat hij daar geen visie over had.

De leidinggevende - LUTZ JACOBI - Ze heeft ervaring in organiseren en delegeren. Bovendien poneert ze een aantal ideeën die de PvdA terugleiden naar de oorsprong.

De onwennige met visie - MARTIJN VAN DAM - Hij is degene die de partij kan moderniseren. Zijn ideeën en standpunten hebben de nuchtere kwaliteit die in het Nederland van nu noodzakelijk zijn. Een belangrijke uitspraak van hem is dat hij de vrijheid van godsdienst uiteraard garandeert, maar niet de orthodoxie faciliteert. Hij heeft nog tijd nodig om te groeien.

De gedrevene - NEBAHAT AL BAYRAK - Ze heeft duidelijke standpunten die door de druk van de concurrentie en het moment van het debat niet voldoende uit de verf kwamen.

Haantje de voorste - RONALD PLASTERK - Hij heeft onvoldoende oog voor wat in de samenleving werkelijk aan de hand is en leeft. Vergane ideeen opnieuw verpakt. Oude wijn in nieuwe zakken. Zo blijkt uit zijn optreden.

20 maart 2012: Koningin Beatrix is op staatsbezoek in Luxemburg.

Het eerste staatsbezoek dat ze als vorstin aflegde was ook naar Luxemburg in 1981. Wil ze daar mee zeggen dat de cirkel nu rond is? Zou best kunnen dat ze binnenkort aftreedt want nu worden ook de verzakte plekken in de Paleissraat in Amsterdam gerepareerd. Het moet er voor een kroning allemaal netjes uitzien.

21-02-2012: Nu Job Cohen weg is, heeft de Partij van de Arbeid opnieuw de kans om te vernieuwen. Maar pakt ze die kans ook met beide handen aan?

Het risico is groot dat de regelneven en -nichten op de oude weg doorgaan. Het grootste risico is dat de partij naar binnen gekeerd blijft. Door navelstaren worden de gegevenheden en de veranderingen in de maatschappij niet gezien of bewust verdonkeremaand.

Het risico is dat de PvdA de partij van de dogma's blijft. Van de dogma's die een benadering door het individu niet toestaat. Je zou dat het Ceausescu-syndroom kunnen noemen. Iedereen applaudiseert. Om de lieve vrede. Het motto: we moeten koste wat kost eensgezindheid uitstralen.

De dogma's blijven de benoeming van maatschappelijke problemen en de nuchtere benadering van die problemen in de weg staan. Andere partijen spreken zich wel uit. Zolang de partij niet ziet wat er werkelijk aan de hand is, zolang zal ze blijven slinken. Wie stemt er nu op een partij die volkomen blind is voor de werkelijkheid.

14 februari 2012: Moet Nederland zich terugtrekken uit het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Baku gehouden wordt?

Persoonlijk vind ik van wel.
Normaal wordt aan zo'n kwestie in De Balie in Amsterdam een symposium gewijd. Maar zelfs dat zal niet gebeuren.

 

12-02-2012: De lijst met inlog- en adresgegevens van ruim 500 KPN-klanten blijkt niet van het telecombedrijf afkomstig te zijn, maar alle sporen wijzen naar een webwinkel voor babykleren, zo meldt de Telegraaf. Vijfhonderd op de twee miljoen? Of 500 op 1.000.000, of zeg op 500.000? Dat is toch een percentage van niks. Daarop kun je je niet baseren en zeggen dat KPN niet de oorzaak zou zijn. U mag het geloven, maar ik geloof het niet. Heeft Babydump met KPN afgesproken dat het de schuld op zich neemt (tegen betaling uiteraard) om er voor te zorgen dat grote aantallen klanten van KPN naar andere providers vertrekken? Het is maar een vraag.

8 Februari 2012: Wat ze nu weer uitgehaald hebben bij het NOS journaal...

Na het enorm gesticuleren en het a-ritmisch lopen door het beeld tijdens een reportage, heeft het NOS journaal nu een nieuwe stap gezet op de ingeslagen van het zogenaamde professionalisme. De nieuwslezeressen en nieuwslezers, de verslaggeefsters en -gevers, hebben alle een nieuw gezicht gekregen. Er is kennelijk een nieuwe kapster annex grimeur aangesteld die het op beeld verschijnende personeel een nieuw gezicht heeft gegeven. Gerri Eickof heeft nu echt gitzwart haar, het kapsel van Ron Fresen heeft de pony van stoppels nog eens extra geaccentueerd, Jeroen Overbeek's pruik heeft nu het fijnere permanent van de zonnekoning, Sacha de Boer heeft een overdreven matte huid waarop te veel lagen pommade zijn aangebracht, afgedekt met poeder, waardoor ze een matte indruk maakt. We konden al niet wennen aan de toepet van Ferry Mingelen, maar nu is dan ook werkelijk elk gezicht geen gezicht meer.
Professionalisme is een kenmerk dat verweven moet zijn in het werk, in de presentatie. Professionalisme blijkt niet uit een opvallende, onnatuurlijke make up. Zelfs in Hollywood zouden ze dat zeker niet op deze manier doen. Want het gaat om de funktionaliteit, niet om "kijk ons nu eens professioneel zijn".
Over professionalisme gesproken: Overigens zou Annechien Steenhuizen op spraakles moeten. Haar gggggg's zijn onverteerbaar.


01-02-2012: Boerkaverbod frustreert moslimmeiden

Met betrekking tot de tv-uitzending De Vijfde Dag, donderdag 2 februari 2012, 21.05 uur, Nederland 2, meldt de Evangelische Omroep (EO):

"Het kabinet heeft ingestemd met 'het boerkaverbod', een verbod op gezichtsbedekkende kleding. In het EO-actualiteitenprogramma De Vijfde Dag het verhaal van Shaista en Semra. Zij bedekken hun hoofd met een niqaab die alleen hun ogen vrijlaat. Op straat krijgen ze echter te maken met onbegrip en afschuw. Zo zeer zelfs dat ze overwegen Nederland te verlaten."

Vaak hoor je in besprekingen, discussies, en argumentaties in de pers die over de "wet op gezichtsbedekkende kleding" gaan dat het slechts een klein aantal moslima's betreft dat een burka / niqaab wil dragen.

Men vergeet echter dat een wet niet alleen tot doel heeft een bestaande toestand, de situatie van het moment, te regelen. Echter, een wet - en ook de wet Gezichtsbedekkende Kleding - geldt voor jaren en is dus toekomstgericht. Dat is essentieel.

 

17-01-2012:
Van de ideeën van een man die het alleen door een (netjes door zijn vrouw) omzoomd gat in een groot laken
a. doet
b. wil
c. kan
d. moet
hoeft niemand zich iets aan te trekken, vooral en zeker de (Israëlische) homo's niet.

Overigens is het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zo graag bij een kerk willen horen waardoor ze gediseerd worden. Kerken willen alleen maar macht. Doet er niet toe welke kerk van welk geloof.

Vrijdag de 13e januari 2012:
De financiële oorlog van Amerika en Engeland tegen de Euro heeft weer een nieuw "hoogtepunt" bereikt.

Het zint ze niet dat Spanje en Italië tegen lage rente geld hebben kunnen lenen. Dus nu werd voor de verandering Frankrijk weer eens door Standard & Poor's afgewaardeerd.

Zowel Amerika als Groot Britannië hebben er alle belang bij dat de Eurozone afbrokkelt of uit elkaar valt. Als de individuele landen weer terug zouden keren naar hun oude munten, dan zou dat de positie van de Dollar en het Pond alleen maar versterken.

Wanneer gaan wij Standard & Poor's nou eens afwaarderen?
Onbegrijpelijk overigens dat Frankrijk nooit een claim heeft ingediend toen enkele maanden geleden het gerucht werd verspreid dat het (ten onrechte) afgewaardeerd zou worden.

07-01-2012: Een 10 met een griffel gaf de professor aan de student van de Universiteit van Tilburg die in zijn scriptie aantoont dat de PVV een fascistische partij is.

De student baseert zich op de definitie van "fascisme" zoals die door Robert O. Paxton gegeven wordt in ''The Anatomy of Fascism'', pagina 218. (Uitgeverij Knopf, 2004)

 

Hier mijn vertaling van Paxton's definitie:

Fascisme is een vorm van politiek gedrag dat gekenmerkt wordt door obsessieve vooringenomenheid met de verloedering van de gemeenschap, de vernedering, of de slachtofferrol, en dit compenseert door eenheidscultus, kracht en zuiverheid, waarin een op aantal (=massa) gebaseerde partij van toegewijde nationale militanten - een partij die zich beweegt in een ongemakkelijke, maar effectieve samenwerking met traditionele elites - de democratische vrijheden verlaat, en door middel van geweld en zonder ethische of wettelijke beperkingen, de interne zuivering en de uitwendige uitbreiding nastreeft.

Zowel de professor als de student zouden zich eens grondig in de Tweede Wereldoolog moeten verdiepen.

Oud-bondskanselier Helmut Schmidt heeft al vele malen aangegeven dat het probleem van de huidige generatie is dat ze nooit persoonlijk een oorlog hebben meegemaakt en daardoor niet juist kunnen oordelen.

 

De definitie van "fascisme" gegeven door Paxton

De definitie van Paxton heeft alle elementen in zich die stuk voor stuk kenmerken zijn van de Nazi's, van de NSDAP, van de Nationaal Socialisten in Duitsland die van 1933 tot 1945 de wereldgeschiedenis hebben beheerst. Diezelfde stroming kwam ook in Japan en Italië voor. Zelfs als reactie op Hitler-Duitsland konden andere mogenheden zoals de USA en de Sovjet Unie (CCCP) expanderen.

 

Het is duidelijk dat Paxton's definitie is afgeleid van het Duitsland van vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kernwoorden zijn: verloedering, vernedering, slachtofferrol, eenheidscultus, aantallen, samenwerking met de gevestigde orde, verlaten van democratische principes, interne zuivering, en expansie.

 

1. Extreme vooringenomenheid met de verloedering? Vernedering en slachtofferrol? Nee. Het constateren dat bepaalde zaken aangepakt, hervormd dienen te worden stoelt niet op vooringenomenheid. Was dat wel zo, dan zou je Margareth Thatcher een fascist hebben kunnen noemen.

 

2. Compensatie in eenheidscultus? Nee. Ware dat wel zo dan kun je de USA ook fascistisch noemen (wat wel kan). Elke immigrant moet om Amerikaan te worden op de Amerikaanse grondwet zweren. Op de scholen wordt elke dag de gelofte afgelegd (The Pledge of Allegiance) ten overstaan van de Amerikaanse vlag (Federal flag).

 

3. Op aantal gebaseerde partij? Je kunt de PVV niet verwijten dat ze een grote partij is.

 

4. Samenwerking met traditionele elites. Elites zou hier tussen aanhalingstekens geplaatst moeten worden daar ook de Partij van de Arbeid tot voor kort nog tot die elites behoorde. Het gaat erom wie aan de macht is.

 

5. Democratische vrijheden verlaten? Daar zijn geen signalen van te herkennen. Tenzij het vooralsnog beschermen van de eigen partij tegen pogingen van tegenstanders om op "democratische wijze" de partij t vernietigen als "democratische vrijheden verlaten" geldt.

 

6. Van interne zuivering, laat staan van een uitwendige uitbreiding is ook geen sprake. Een streng immigratiebeleid heeft nets van doen met interne zuivering. Uitwendige uitbreiding (de expansie van het eigen territorium) is ook niet aan te tonen.

Ik moet hierbij wel aantekenen dat ik de scriptie niet gelezen heb. Dus het is een schot voor de boeg.

22-12-2011: De ordeverstoorder, Alvarado Esteban en Bas Nijhuis.

Oftewel de hooligan, de keeper en de scheidsrechter met z'n rode kaart.

De hooligan rent het veld op. De keeper staat met de rug naar hem toe. Als de hooligan dichterbij komt, voelt en hoort de keeper dat iemand hem van achteren nadert en kijkt om. De hooligan springt op om de keeper een karatetrap te geven. Dat heeft de keeper snel in de gaten en wijkt uit. De hooligan valt op de grond en de keeper geeft hem twee maal een flinke trap. Dan trekt de scheidsrechter een rode kaart voor de keeper.

Hoe is het mogelijk dat de scheidsrechter een rode kaart trekt. De hooligan was niet een voetballer uit het AZ-elftal, het team van Alvarado Esteban, noch uit het elftal van de tegenstander: Ajax. Formeel speelde de hooligan in de wedstrijd niet mee.

De komst van de hooligan onderbrak de wedstrijd. Een rode kaart voor doelman Alvarado Esteban is dus helemaal onterecht. Door voor Esteban de rode kaart te trekken verhief de scheids de hooligan tot voetballer. Wat een eer!

Als de keeper een rode kaart kreeg dan had de hooligan er ook een moeten hebben. Want een rode kaart kan alleen gegeven worden in een spelsituatie. Maar het blijkt dat de scheidsrechter daarvoor te weinig inschattingsvermogen had.

Om scheidsrechter Nijhuis niet voor joker te laten staan heeft de aanklager van de KNVB laten weten dat Nijhuis op grond van de regels terecht een rode kaart aan Esteban heeft gegeven.
Wonderlijk.

Esteban was woest, niet alleen omdat hij bedreigt en aangevallen was, maar omdat de hooligan de gang in de wedstrijd en de wedstrijd zelf volkomen verknalde.


16-11-2011: Louis van Gaal wordt de nieuwe directeur van Ajax.

Het schijnt dat er onvoldoende naar Johan Cruyff geluisterd is.
Aan Arthur Star vroegen we om zijn licht eens te laten schijnen over deze conflicterende persoonlijkheden aan de hand van de geboortedata van de twee..

De geboortedatum van Johan Cruyff is 25 april 1947. Uit die datum blijkt dat hij de grote "commnicator" is. Hij is de man die wil luisteren naar wat de mensen in zijn omgeving te zeggen hebben, welke meningen en inzichten ze hebben. Daaraan toetst hij zijn eigen inzichten. Communicatie wil niet zeggen dat zijn eigen inzichten en opvattingen onbelangrijk zouden zijn. Integendeel. Zijn inzicht heeft een grote kwaliteit. Ook is hij de man die praktisch is en uiterst creatief is in het bedenken van oplossingen, of het nu om bestuurlijke of voetbalproblemen gaat. In alle vlakken is hij sportief vooral ook omdat hij overlegt, maar niettemin een eigen standpunten heeft.

De geboortedatum van Louis van Gaal is 8 augustus 1951. Hij is een totaal ander persoon. Ook hij communiceert. Maar wat opvalt is dat hij in feite de heerser is. Hij wil bovenal de leider zijn of hij vanzelfsprekend als zodanig erkend wordt of het leiderschap opeist. Zijn wil is wet en daar is moeilijk verandering in aan te brengen. Hij wil de mensen sturen naar zijn eigen, strakke plan.

We zullen zien hoe lang Ajax en Van Gaal het met elkaar kunnen vinden.

11-11-2011: De leraar (adjunct directeur) die een vechtende leerling van 13 met harde hand buiten het klaslokaal zette, is gearresteerd en heeft drie uur op het politiebureau in een cel vastgezeten. De vader van de puberende scholier was niet tot overleg bereid maar wilde bewust aangifte doen.

Waarom is het zo gelopen? Gemeld werd dat de vader niet de echte vader is, maar de stiefvader. Ja, en dat verandert de zaak. Als stiefvader zou hij het zich mogelijk niet kunnen permitteren om de leraar gelijk te geven, want dat zou zijn relatie met de stiefzoon sterk verslechteren en dat kan hij er niet bijhebben.

Dertig jaar geleden stond ik op een lagere school als invaller voor de klas. Als invaller wordt je uiteraard uitgeprobeerd want niet bij alle leerlingen heb je natuurlijk gezag. De lerares in het lokaal ernaast hield ongemerkt een oogje in het zeil. Op een gegeven moment was er een jongen achter in de klas gezeten die baldadig was en na een paar waarschuwingen niet wilde luisteren. Plotseling ging de tussendeur open en de lerares liep naar de achterbank, tilde de jongen aan zijn oren op, zette hem in de gang en stuurde hem naar de directeur. Ze kende haar pappenheimers. En de pappenheimers kenden haar!

We hebben toen geen vader, moeder of politieagent gezien. De jongen wist dat hij fout zat. En als hij het thuis verteld zou hebben, dan had zijn vader vast tegen hem gezegd: "Dan had je maar moeten luisteren." In het recente geval echter, kon de stiefvader bijna niet anders. Hij had geen gezag en wilde de relatie met de moeder bewaken en daar moest de leraar voor lijden.06-11-2011: De Eurocrisis en de inrichting van Europa.

Het probleem van de Euro en de Euro-zone is dat de ECB (EZB, BCE) geen bank is die vergelijkbaar is met de Federal Rerserve in de Verenigde Staten. Daardoor is het niet alleen onmogelijk de begrotingen van de landen volledig te controleren, maar ook is het niet mogelijk te beslissen of en wanneer de ECB bij een tekort nieuw kapitaal inbrengt door bankbiljetten te drukken zoals de USA doet. Als Amerika vindt dat wij mogelijk de oorzaak zijn van een toeneming van de crisis, dan kunnen ze zich wel afvragen waarom de Euro nog steeds zo hoog staat, en op deze dag US$ 1.37662.

Het is dus zaak om zo snel mogelijk betekenis, bevoegdheid, structuur en zeggenschap van de ECB in de Euro-zone te herzien zodat we op gelijke voet komen te staan met de Federal Reserve (USA), de People's Bank of China, Banco Central do Brasil, en de Central Bank of Russia.

Overigens wie geinteresseerd is in de schuldenlast van de VS kan op de link klikken en op de site de snel-reagerende tellers zien voor wat betreft nationale schuld (deficiet), werkeloosheid, inkomen, oorlogsvoering, etc.

US Dept Clock


29-10-2011: Het Nos Journaal en Nieuwsuur - en tot op zekere hoogte ook Pauw en Witteman - hebben Mauro misbruikt om te proberen om Wilders en de PVV een hak te zetten en het CDA onder druk te zetten om anders te stemmen en zo de regering te verzwakken en eventueel ten val te brengen. Zij, en de oppositie, vergeten dat wanneer bij nieuwe verkiezingen er een links kabinet zou komen, dat kabinet evenzeer drastisch zou moeten bezuinigen wat voor hen uitertst schadelijk is.

 

Ook diverse kranten hebben aan de onzorgvuldige berichtgeving meegewerkt. De media hebben de zaak Mauro absoluut niet gediend. Integendeel. Ze hebben er voor gezorgd dat Minister Leers zijn discretionaire bevoegdheid niet openlijk kon gebruiken.

Vooral de publieke omroep heeft zich zoals te doen gebruikelijk bezondigd aan sterk gekleurde berichtgeving. Het was bovendien beschamend en misselijkmakend hoe Ferry Mingelen en Marielle Tweebeeke er nog eens een schepje bovenop deden, een schepje van minachting tegenover het CDA. Dat deden ze in Nieuwsuur van zaterdagavond 29 oktober. In de vele uitzendingen heeft Nieuwsuur (inclusief de gesticulerende Domique van der Heyde) keer op keer niet alleen Minister Leers de mogelijkheid ontnomen om discreet te kunnen handelen, maar Mauro alleen maar van de regen in de drup geholpen.
Ze zouden een berichtgeving moeten voorstaan die niet alleen serieus, maar eveneens evenwichtig is. En de presentatoren en correspondenten wat minder moeten glimlachen waaruit blijkt dat er sprake is van leedvermaak. Tussen haakjes: ook de expert die pretendeert de EU in zijn zak te steken, Chris Ostendorf, zou wat zakelijker moeten kijken in plaats van triomfantelijk te glimlachen. Maar de presentatoren vinden het eigen ego - "kijk 'ns hoe goed ik ben" - belangrijker dan werkelijke deskundigheid. Tendentieuse informatie is kennelijk belangrijker dan een meer feitelijke berichtgeving. Ze worden daarin keer op keer gesteund door de organisatie die dat allemaal toelaat of die dat zelfs dicteert. Want het heeft er alle schijn van dat dit de afgesproken strategie is. Niet alleen in dit geval maar ook over andere onderwerpen, zoals de Euro-crisis bijvoorbeeld, waarbij Twan Huys de Amerikaanse econoom Melvyn Krauss vragen stelt en de econoom niet op een bijkomende, niettemin zeer belangrijke oorzaak aanspreekt, namelijk Amerika. We hebben maar weinig aan zo'n gesprek.


15-09-2011: Verkiezingen in Denemarken.

Ondanks een belastingschandaal wordt Helle Thorning-Schmidt (schoondochter van de Engelse politicus Neil Kinnock) mogelijk de nieuwe premier van Denemarken. Zie Wales Online.

10-09-2011: EEN ENVELOP MET INHOUD VOOR DEENS SMORGASBORD OP GRIEKS EILAND

Als we in de jaren '70 en '80 op Rhodos op vakantie waren of er op doorreis naar Mikonos een dag verbleven, dan kwamen we vaak bij in een kleine Deense koffieshop. De jonge vrouw uit Denemarken serveerde 's morgens in haar cafeetje echte smorgasbord en 's middags kwam je er voor thee of een drankje. Elke vakantie als we daar kwamen vertelde ze over de problemen met de gemeentelijke instanties in verband met haar vergunning en elke keer bleek dat ze weer meer geld naar de ambtenaar moest brengen en dan duurde het weer weken voordat ze hoorde hoe het verder met de toekenning van de vergunning ging. Ze was daar vaak moedeloos onder. We maakten het zelfs mee dat de politie af en toe haar cafeetje binnenkwam en haar intimideerde. Uiteindelijk heeft ze - als ik me goed herinner - Rhodos en Griekenland verlaten. Want zo kun je niet werken: te veel en te vaak betaald, en dan ook nog de intimidatie.

Nieuws & Meningen 2005.

Nieuws & Meningen 2004.

Nieuws & Meningen 2003.

Lees in het archief 2010.

29-08-2011: Nu pas wordt de omvang en de betekenis van de Libische dictatuur duidelijk en de rol die Europa speelde.

Wie de video's bekijkt op CNN.com krijgt de ondergrondse bunkers, schuilkelders en apartementen van het Bab al-Aziziya complex te zien, de wegroestende straaljagers, de Abu Salim gevangenis in Tripoli, waar tegenstanders van het regime werden gemarteld en op gruwelijke wijze werden omgebracht. Die beelden laten zien met wie de Europese regeringsleiders zich hebben ingelaten: de gek Khadaffi (Gadhafi) waarmee Silvio Berlusconi, Nicolas Sarkozy en vooral ex-Prime Minister Tony Blair zaken hebben gedaan. Ze waren blind voor de noodzaak dat Libië van deze man bevrijd moest worden, maar hebben hem gepaaid uit angst voor fundamentalisten die Noordafrika zouden kunnen gaan beheersen. Maar vooral deden ze zaken met Khadaffi en zijn handlangers vanwege de olie.
Gadhafi..., de man die met zijn handlangers een hele bevolking gijselde. Zelfs familieleden waren gevangenen van zijn willekeur en konden geen kant op.

Het is te gemakkelijk om te zeggen dat in al die voorafgaande jaren de tijd nog niet rijp voor verandering was en dat wij als Europa machteloos waren en dat een verandering in beginsel door het volk zelf tot stand gebracht zou moeten worden. Ook Nederland heeft zich schuldig gemaakt.
Het wordt nu werkelijk tijd dat die Europese regeringsleiders aan de schandpaal worden genageld en dat vooral Tony Blair zich nu eindelijk eens moet verantwoorden voor zijn daden tegen de menselijkheid.20-08-2011: Margriet Vromans en Kees Booman hebben In TROS Kamerbreed te gast: Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW, Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA, en Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer

Er gaat geen discussie op de radio voorbij of na slechts één of twee minuten wordt de naam Wilders genoemd. Datzelfde geldt voor nieuwsitems op de Nederlandse televisie.
In bijna alle gevallen wordt dan gefulmineerd tegen de uitlatingen die de politicus doet en de manier waarop.

Zo afgelopen zaterdag. In het programma Tros Kamerbreed werd Wilders bijna onmiddellijk geintroduceerd in de discussie over de Eurocrisis. Het wordt Wilders kwalijk genomen dat hij er tegen is dat enige honderden miljarden aan het failliete Griekenland gegeven worden zodat het land weer mee kan doen in de Eurozone.

Daarbij wordt over het hoofd gezien dat Wilders een belangrijke functie heeft. Door zijn opvattingen en uitlatingen zorgt hij er voor dat de andere politici geactiveerd worden en dat zaken niet in een achterkamertje geregeld worden die automatisch tot een volgend fiasco leiden. De boodschap is duidelijk: Nederlandse politici moeten er op aandringen dat bondskanselier Angela Merkel en president Nicolas Sarkozy voldoende nationale trots inleveren zodat er nieuwe regels komen waar ook Frankrijk en Duitsland zich aan moeten houden. Nederland moet in de oplossing van de Eurocrisis een ferm standpunt innemen en moet aandringen op meer bevoegdheden van de ECB (Europese Centrale Bank).

Wilders houdt door zijn manier van doen de Tweede Kamer en de regering Rutte op scherp.

Overigens had minister van financiën Jan Kees de Jager gewoon een schoolbord in de Tweede Kamer neer moeten zetten en daarop met krijt de verschillende tranches en looptijden en bedragen van de leningen aan Griekenland (en de posities van de andere zwakke landen) als een goed schoolmeester uit moeten leggen. Dan waren er sowieso al veel misverstanden de wereld uitgeholpen en hadden de politici werkelijk over de feiten kunnen debateren.

12-08-2011: Britse relschoppers streven naar erkenning.
Dat staat er boven het artikel in NRC Next van 12 augustus 2011. Hoe kom je erbij.

De lele jongeren die plunderen, doden, brandstichten, heten in NRC Next "relschoppers". Dat is een term die beslist naast de waarheid staat en waarvan je zou kunnen verwachten dat een pseudo-psycholoog die zou hanteren. Er kan moeilijk boven het artikel staan: Criminele jongeren streven naar erkenning. Dat staat er niet.
Je vraagt je wel eens af wat de kwaliteit van de opleiding aan de School voor Journalistiek is. Of in ieder geval hoe het mogelijk is dat sommige lieden als journalist kunnen afstuderen en dat hu n stukje ook nog goedgekeurd wordtt door de hoofdredacteur.

Bekijk het volgende nieuwsitem van de Canadese Televisie. Daar krijg je de waarheid te horen. Engeland heeft 1.5 miljoen burgers die nog nooit ook maar een enkele dag gewerkt hebben. Er zijn 650 duizend jongeren onder de 25 jaar (die in aanmerking zouden komen om te werken) die nooit een baan gehad hebben. Volgens The Daily Mail heeft het Verenigd Koninkrijk meer jongeren zonder werk en zonder opleiding dan Roemenië en Bulgarije. Ze worden de "neets" genoemd wat betekent "not in employment, education or training".

Google leert dat er best wel jobs zijn in London, Birmingham, en andere steden. Maar dat zijn de banen waarvoor je een opleiding gevolgd moet hebben. Ook zijn het niet de banen die je zou wensen. Dus een opleiding volgen is het beste antwoord. Maar niet iedereen voelt daarvoor of is er voor in de wieg gelegd en dat terwijl het hebben van werk zoveel voordelen heeft voor de maatschappij en voor het individu.
Er is een tijdelijke oplossing die David Cameron voorstelde toen hij als Prime Minister aantrad. David Cameron gaf duidelijk aan dat er een "National Service" (nationale dienstplicht) ingesteld zou gaan worden. En dat er in ieder geval in de grondhouding van veel jongeren een en ander rechtgezet kan worden.
Plunderende relschhoppers vragen om erkenning? Nee. In wezen vragen ze om maatregelen en gezag!

Dit is de link:YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Nieuwsitem Canadese Televisie.


11-08-2011: Prime Minister David Cameron van Groot Brittannië geeft de toon aan met de strenge veroordeling van de brandstichters, de plunderaars en andere ele jongeren en volwassenen. Daar mogen andere landen hem dankbaar voor zijn.

Mocht in enig ander Europees land de vlam in de pan slaan, dan weet de politiek wat gedaan moet worden indien het optreden van politie en ME niets of te weinig uithaalt: gevangenisstraf, afbetaling van de veroorzaakte schade, community work door helpen met puinruimen en opbouwen, en andere denkbare straffen.

Het is overigens verbazingwekkend dat de Publieke Omroep de 29-jarige Mark Duggan (vader van 4 kinderen) die door de politie doodgeschoten werd, continu met "de jongen" aanduidt. In het Duits heet dat "Verniedlichung", dat wil zeggen het doen voorkomen dat het een jongere was en dat daarom de jongeren in opstand kwamen. Het geeft weer eens aan hoe manipulerend de Publieke Omroep bezig is.

04-08-2011: de regering van President Assad van Syrië heeft aangekondigd dat nieuwe politieke partijen zullen worden toegelaten.

De regering Assad heeft een wet aangenomen die het mogelijk maakt dat nieuwe politieke partijen opgericht kunnen worden en zullen worden toegelaten naast de regerende Baath (Ba'ath) Partij. Er zijn echter een paar restricties: de politieke partijen mogen niet op etniciteit gebaseerd zijn, noch op basis van religie, op basis van van religieuze overtuiging dus, en ze mogen niet door het buitenland ondersteund, c.q. gefinancierd worden. Assad's boodschap is duidelijk. Etniciteit en religie wil hij nadrukkelijk uitsluiten. Geen desintegratie van de Syriusche staat. De vrees voor de invloed van de fundamentalistische islam is groot en een bedreiging. Ook dictator Saddam Hussein die destijds over het modernste land in het Midden Oosten heerste, Irak - waar vrouwen niet gedwongen werden een hoofddoek te dragen, waar ze op universiteiten konden studeren, om wat te noemen - dulde geen politieke partijen op basis van religie of etniciteit, want dat zou niet alleen de vooruitgang tegenhouden, maar het besturen van Irak zoals hij dat voorstond, sterk bemoeilijkt hebben.


01-08-2011: Het veelvuldig gebruik van botox kan schadelijk zijn.

Een recente studie geeft aan dat het veelvuldig gebruik van botox het functioneren van de menselijke geest nadelig beinvloedt. De perceptie, het verzamelen van feiten en evalueren en synthetiseren van gegevens, kortom het denkproces, wordt door botox-injecties onzuiver. Dit zou betekenen dat het vermogen juist te oordelen verminderd wordt en dat verbanden die gezien worden niet meer logisch en natuurlijk zijn.
Let daarom goed op wie botox gebruikt en geloof dus niet altijd zondermeer wat die persoon beweert en wat hij u wil doen geloven. Want botox verslapt niet alleen de spieren, maar het verslapt ook het zakelijke denkvermogen.

 

26-07-2011: Kunnen de manipulerende, Nederlandse media en politici Anders Behring Breivik in de schoenen van Geert Wilders schuiven?

Ze doen hun best. Echter, Anders is nou eenmaal anders. Nomen est omen. Omdat Anders anders dan Wilders is past hij ook niet in diens schoenen.
Anders is anders ook al 9 jaar bezig met de voorbereiding. Toen was Geert toch totaal nog niet in beeld bij Anders.

Jezus zegt: "Laat de kinderen tot mij komen." Dat staat in de bijbel.
Nu kun je Jezus toch niet verantwoordelijk houden voor het verschijnsel van de pedofiele priester.

Het ligt voor de hand om aan te nemen dat de reputatie van de Islam beslist niet door Geert Wilders bepaald wordt. Daar krijgen we later nog veel over te horen.

 

29-06-2011: Volkert van de Graaf wordt veelvuldig bedreigd, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Dat was te verwachten dat er (doods-)bedreigingen worden geuit. Of die ooit in praktische daden worden omgezet is de vraag. De Telegraaf meldt ook dat Van der G. na vrijlating mogelijk naar het buitenland vertrekt. Dat zou de enige mogelijkheid zijn voor een rustig leven. Over Volkert en het buitenland hebben we het al eens gehad. Een vriend van me zei al jaren geleden: "Die zit allang onder een parasol op de Bahamas met een paar miljoen op zijn bankrekening." Het is overigens bizar dat deze man geen tbs heeft gekregen.

23-06-2011:
De rechtbank in Amsterdam heeft Geert Wilders donderdag vrijgesproken van het aanzetten tot haat en tot disatie en vrijgesproken van groepsbelediging.

Volgens de rechtbank zocht Wilders de grenzen op met zijn uitspraken over de islam, maar volgens de rechtbank passen die uitspraken binnen het maatschappelijk debat.

Het belang van de uitspraak van de rechters in het proces dat tegen Wilders gevoerd werd moet niet als een uitspraak gezien worden die nationale betekenis heeft, die heeft die wel, maar de belangrijkste betekenis is "politiek" en "internationaal" - gewild of ongewild. De uitspraak geeft aan dat Nederland souverein is en dat de Nederlandse staat souverein is, net zoals andere staten souverein zijn en beslissen over hun doen en laten (inclusief
de moslim-staten). Stel dat het vonnis "schuldig" was geweest. Dat zou een verkeerd signaal hebben afgegeven naar de andere landen van de Europese Unie en waar die landen dan toch wel enigszins rekening mee hadden moeten houden.

Gelukkig is nu het oordeel van het hof dat de vrijheid van meningsuiting voorop staat. Dat is de essentie van de Westerse Democratie (ook al zal een ieder persoonlijk enig fatsoen willen betrachten). En in die zin heeft het vonnis een signaalfunktie voor de hele wereld.


15-06-2011: Beelden overval op juwelier vrijgegeven.

 

15-06-2011: Nederlandse Publieke Omroep 2x zo duur als de BBC.

Is de Nederlandse Publieke Omroep de omroep met de meeste uren zendtijd?

Het is maar hoe je het BEKIJKT

 

03-06-2011: De weeffouten van de Europese Unie - Griekenland's problemen worden door de burgers van de EU betaald.

Bij het ontwerpen van de Eurozone - en dat wist iedereen van begin af aan - werd bewust aan de individuele landen veel souvereiniteit gelaten - te veel souvereiniteit - en werden de deelnemers op hun blauwe ogen geloofd.
Vanaf het begin werd op het ontbreken van essentiële regels en toetsen door een enkeling kritiek geleverd. Maar het oog van de unie was groter dan de maag. De politici droomden van een "Groot Europa" niet alleen territoriaal. Gevolg was dat te veel landen tot de Euro werden toegelaten en de strenge voorwaarden werden niet gesteld. Een voorwaarde zou kunnen zijn dat de econimie op orde zou moeten zijn en dat volledig inzage gegeven zou moeten worden aan de ECB en dat controles ook mogelijk zouden moeten zijn.

Het ware beter geweest eerst een zone te beginnen met bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, de Benelux en Oostenrijk. En dan sucessievelijk landen deel te laten nemen als ze aan duidelijke criteria zouden beantwoorden. Dat dit niet gebeurde ligt aan het feit dat ook de sterke landen niets van hun zelfstandigheid wilden en willen opgeven en niet volledig inzage wilden geven en controles toe te staan door een Europese Centrale Bank die minimaal dezelfde bevoegdheid heeft voor Europa's financiën zoals de Federal Reserve die voor de Verenigde Staten van Noord Amerika heeft.

Aan deze houding is het dualisme debet. Men wil een Europese Unie, maar geen Verenigde Staten van Europa. De angst dat een groep landen gaat voorschrijven wat andere landen wel en niet mogen doen, is groot. Maar als we kijken naar de inrichting van de Verenigde Staten van Amerika dan blijkt dat elke staat een grote mate van souvereiniteit heeft en dat er per staat gestemd wordt over de meest uiteenlopende voorstellen. Ze worden aangeduid met Proposition 8 of Proposition 9. En wat in de ene staat geldt kan volkomen anders zijn dan wat in een andere staat geregeld is. Alleen op bepaalde gebieden zoals bijvoorbeeld de financiën, de defensie en de buitenlandse politiek, is er een gemeenschappelijk beleid door een ministerie geleid door een Secretary of State (minister).

De enige uitweg uit de Europese crisis is een drastische hervorming van de Europese Unie, meer in de richting van een federale staat: de Verenigde Staten van Europa. Er kunnen nu - gedwongen door de omstandigheden - eindelijk eens spijkers met koppen geslagen worden. En dat is het positieve van de crisis: het maken van een inhaalslag met nieuwe regels, een complete herziening van de voorwaarden en de waarden van de Eurozone, desnoods stapsgewijs. Wie niet mee wil doen, kan alsnog uit de Eurozone stappen. Ganz einfach, simple comme bonjour.

 

11-05-2011: Vraagje
Wat is onschuldiger? De Geuzenvlag voor de ramen van de burelen van de PVV of de
YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 NAZI-vlag (Swastika) op het jacht van Bernhard en Juliana.

Zeg het maar!

 

09-05-2011: Homoseksuelen krijgen vaker kanker dan heteroseksuele mannen. De kans op de ziekte is bij homo's significant groter. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Boston.

Het onderzoek wordt maandag gepubliceerd in het vakblad Cancer, zo meldt Elsevier's Magazine. De wetenschappers onderzochten ruim 120.000 personen. Van de groep waren 1.493 mannen homoseksueel en 918 vrouwen lesbisch. De uitkomsten zouden aangeven dat er een verband is tussen orale sex en kanker.

Van 120.000 mensen moet je zoal met 1 op de 10 als homo en lesbienne rekenen. Of - zo wordt door sommigen zelfs beweerd - 1 op de 5. Dat zou, indien het onderzoek representatief was, wel zo'n 24.000 homo's en lesbiennes moeten opleveren of in ieder geval minimaal 12.000 homo's/lesbiennes.

Het onderzoek leverde slechts 2411 homo's/lesbiennes op. Dat is zelfs niet tien procent, maar slechts 1 procent: één op de honderd. Dat lijkt nergens op. We mogen aannemen dat de wetenschappers de aantallen van 1493 (homosexuelen) + 918 (lesbiennes) = 2411 onderzoekspersonen, gecorrigeerd geinterpreteerd hebben. Dus de aantallen vermenigvuldigden.

Maar zelfs dan blijft de vraag: "Hoeveel van de onderzochten hebben werkelijk opgegeven hoe zij in het leven staan?"
We weten dat het in Amerika niet gemakkelijk is als mensen voor hun richting uitkomen. De onderzoekers gaan er bovendien automatisch (=gemakshalve) vanuit dat hetero-vrouwen weinig of helemaal geen orale sex bedrijven (dus niet pijpen). Dat lijkt me een misvatting.
Gezien de kontekst van de Amerikaanse samenleving zijn er vraagtekens te plaatsen ten aanzien van de uitkomsten van dit onderzoek. Dat vrouwen in het algemeen weinig lust hebben om hun mannen oral aan te pakken, lijkt me ook niet een terechte aanname. De psychologie leerde ons al jaren geleden dat bij enquêtes maar liefst 80 procent van de mannen export bier dronk en 20 procent gewoon bier, terwijl andere onderzoeken juist het omgekeerde tot uitkomst hadden. Want wees nou eerlijk, als je gevraagd wordt welk type bier je drinkt dan sta je toch voor lul als je niet de export kwaliteit nuttigt. Met andere woorden: hoeveel vrouwen zeggen niet te pijpen, terwijl ze dat stiekum toch wel doen?

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik het artikel dat in het tijdschrift "Cancer" gepubliceerd wordt, niet gelezen heb. Dus ben ik wellicht wat voorbarig en imiteer de journalisten in Hilversum.

 

 

01-05-2011: Osama Bin Laden in Pakistan gedood.

In de afgelopen jaren discussiëerden we vaak over het feit waarom Osama Bin Laden niet opgepakt werd of tijdens een "raid" gedood zou worden. We zeiden dan dat Amerika mogelijk op een gegeven moment best in staat zou zijn om de verblijfplaats van Osama Bin Laden op te kunnen sporen, maar dat het uitschakelen van Osama Bin Laden door hem te doden, lange tijd niet opportuun was.

Bij een vroegtijdig uitschakelen van Osama Bin Laden in de Afghaanse bergen zou de aanwezigheid van de troepen van de NATO-landen onder leiding van Amerika niet langer "gerechtvaardigd" zijn. "Operation Enduring Freedom" zou dan feitelijk vroegtijdig afgebroken moeten worden, tenzij het tweede argument, het brengen van vrijheid in Afghanistan tot hoogste doel werd verheven, of het derde argument, de aanleg van een oliepijplijn, van Uzbekistan naar Turkije, coûte que coûte doorgang moest vinden.

In het geval dat Osama Bin Laden levend gevangen genomen werd, dan zou dat voor Amerika een extra bedreiging betekenen. Want in veel moslimlanden zou de anti-Amerikaanse stemming alleen maar heviger worden. Amerikaanse ambassades en gebouwen van Amerikaanse en ook Europese ondernemingen zouden bestormd kunnen worden. En er zouden weer meer gruwelijke aanslagen gepleegd worden. Zeker als Bin Laden levend was opgepakt en voor een tribunaal zou moeten verschijnen. Dan zou de situatie voor het Westen uiterst precair worden. Het betekende dan ook dat de betrokkenheid van de USA en de banden met de familie Bin Laden van (vorige) administraties aan het licht zouden komen. Conclusie: Osama bin Laden mocht niet in leven blijven en hoefde niet door Amerika berecht te worden. (Net zoals Saddam Hoessein niet door Amerika berecht werd maar door de Irakezen. De Irakezen kregen de opdracht hem hals over kop te executeren zodat Rumsfeld, Wolfowitz, Cheney en ook George W. Bush niet als getuigen opgeroepen hoefden te worden. Want dat zou veel ongeregelds blootleggen.)

Het was overigens mogelijk dat Osama bin Laden al jaren geleden werd gedood zoals in het gesprek tussen Sir David Frost en toen Pakistaans presidents-kandidate Benazir Butto gezegd wordt. De vraag blijft: Is Osama bin Laden nu werkelijk gedood of was er een fout gemaakt en kreeg iemand anders een zeemansgraf, of zaten er in het pakket dat in zee gedumpt werd een paar stenen platen met het gewicht en de vorm van een menselijk lichaam en is het lijk van de gedode naar Amerika gevlogen voor onderzoek.

YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007David Frost - Benazir Butto

In ieder geval past "het doden van Usama bin Laden op 1 mei 2011 in Pakistan", meer dan 10 jaar na Nine Eleven (de september 2001 aanslagen), en waarvoor sinds de herfst van 2010 geoefend werd, precies in de belangrijke recente ontwikkelingen in de Arabische wereld: de opstanden, de demonstraties, de roep om vrijheid en democratie. De timing had niet beter kunnen zijn. Met het uitschakelen van Bin Laden zouden de progressieve krachten gestimuleerd worden. Of was de bestorming van de "compound" in Abbottabad expres in scene gezet om de ontwikkelingen in de Arabische landen te bevorderen? Zeker is dat het uit de weg ruimen van Osama bin Laden - volgens velen en volgens oud-bondskanselier Helmut Schmidt - een daad is die onverenigbaar is met het internationale recht.

Door de aktie van de Seals, die kleine camera's op hun helmen droegen waardoor de zaak live gevolgd kon worden, schakelend van de ene camera naar de andere, heeft President Barack Obama aan populariteit gewonnen. Toch heeft Amerika in de Arabische wereld aan populariteit ingeboet. Barack Obama kon echter niet anders. Juist het militair-industrieëel complex, dat op de achtergrond opereert, wilde het zo. Of er na de dood van Bin Laden nu ook een begin gemaakt wordt met de ontmanteling van Guantanamo Bay? Waarschijnlijk niet. Want ook ten aanzien van wat er met Guantanamo Bay gebeurt heeft Obama het niet alleen voor het zeggen.

Overigens lijkt het erop - zoals de foto van het volgen van de operatie laat zien - dat Barack Obama met het bevel tot het doden van Osama bin Laden pas echt zijn vuurdoop gehad heeft, zijn ontgroening als het ware. Hij heeft zijn onschuld verloren en hij zal nooit meer dezelfde zijn.

27-04-2011: Er gaan weer geruchten dat Koningin Beatrix mogelijk op Koninginnedag - of dan wel binnenkort - zal aankondigen wanneer ze aftreedt ten gunste van Willem Alexander.

Dat zou mogelijk zijn. Maar vergeet niet dat een eventuele kroning van Willem Alexander tot koning van het Koninkrijk der Nederlanden dan pas plaats zal vinden wanneer de restauratie van het Paleis op de Dam helemaal klaar is. En ook de Dam een opknapbeurt heeft gehad waarbij de valkuilen weggewerkt worden. En dat duurt nog even.

13-04-2011 -
Nieuw Egyptisch spreekwoord:

Eén revolutie maakt nog geen democratie.

 

23-04-2011: El Baradei wil dat de oorlogsmisdaden van het Bush team worden onderzocht en dat officials van de Bush-regering worden aangeklaagd.

Nobelprijswinnaar en voormalige hoofd van de Nucleaire Inspectie van de Verenigde Naties, Elbaradei, heeft een boek geschreven met als titel " The Age of Deception", "De eeuw van de misleiding", zo meldt o.a. Newsmax.com.

El Baradei wil dat de acties en beslissingen van hoogeplaatste ambtenaren van de regering van George W. Bush onderzocht moeten worden door een internationaal tribunaal. Dat zou in principe ook de acties en beslissingen van George W. zelf kunnen gelden. En niet alleen voor George maar ook voor Tony Blair.

Toen Tony Blair het stokje overgaf aan Gordon Brown en dus eigenlijk geen immuniteit meer zou kunnen hebben, werdf rap een diplomatieke functie voor hem bedacht, namelijk speciale gezant voor het Midden-Oosten. Zo kon hij zijn diplomatieke immuniteit behouden en buiten schot blijven.

Dat Tony Blair voor het Internationale Gerechtshof in Den Haag gedaagd zou moeten worden was al meteen duidelijk vanaf het begin van de oorlog tegen Irak in 2003.

Bekijk deze aanklacht op YouTube: Brother Can You Spare A Dime met Odetta en Dr. John.

En zie de onschendbaarheid van
Tony Blair.


15-04-2011: Morsige Hendriks getuigt in Het Proces Wilders

Wie het deel van het proces tegen Wilders waarin Bertus Hendriks optrad gevolgd heeft, moest wel constateren dat Bertus Hendriks een verkeerde houding had als getuige. Hendriks zat er als een nogal morsig figuur bij. Zijn gedrag liet zien dat hij het proces niet serieus nam en de issues bagatelliseerde. Als iemand als een serieuze getuige wordt opgeroepen, dan wordt toch van hem verwacht dat hij zich als serieuze getuige opstelt en - wanneer hij dat niet doet - dat hij door de rechters tot de orde geroepen zou worden. De irritatie over de houding van Bertus Hendriks die Bram Moszkowitz toonde was volkomen terecht.

Ook 's avonds in de uitzending van Pauw & Witteman zette Hendriks zijn neerbuigende houding tegenover Wilders, het proces en Bram Moskowicz voort. Door zijn beperktheid kon Hendriks niet begrijpen dat hij een totaal andere perceptie zou kunnen hebben t.a.v. "het etentje" dan Hans Jansen. Terecht merkte Moszkowicz op dat je je tegenover media anders kunt uitlaten dan in de rechtszaal. Bovendien bleek uit de getuigenis van Bertus Hendriks dat zijn antwoorden politiek gekleurd waren.

12-04-2011: Klaagt een Tunesiër op Lampedusa: Daar is het café, maar daar mag ik niet poepen. Ik moet de berg op om te poepen.

Zegt de Italiaan: Jij moet in Tunesië poepen. Jullie hebben een revolutie gemaakt en je van Ben Ali bevrijd. Nu moet je juist je land gaan opbouwen. Maar dat zit je kennelijk niet in het bloed.


09-04-2011: Hoe sterf je de heldendood en hoe komt het dat je de heldendood wilt sterven?

Je wordt lid van een schietclub, speelt vaak videospelletjes en kijkt naar geweldfilms. Na een aantal jaren gaan die ingrediënten werken, ze gaan zich nestelen in je brein en ze worden steeds belangrijker en groter. Daardoor ga je in een andere wereld leven en isoleer je je geleidelijk aan van het werkelijke, van het normale leven van alle dag. Het is in de psychologie bekend dat wanneer je een wapen aanschaft, je op een gegeven moment dat wapen gaat gebruiken - hoe goed je het ook wegbergt en hoe vaak je tegen jezelf zegt dat het alleen in een uiterst geval ter hand gnomen mag worden.

Het is als geld dat in je handen brand en dat je uit moet geven. Een wapen is een voorwerp dat in je brein een plaats gaat innemen. Vandaag of morgen moet je het gebruiken op een spectaculaire manier, niet dat saaie rondjes schieten in de schietclub. Vervolgens ben je allengs zo van de werkelijkheid verwijderd, dat je een scenario gaat bedenken hoe je dan te werk zult gaan. Je hebt geen oog meer voor de waarde van het leven van anderen. De andere mensen ga je als voorwerpen zien, ze worden slechts de noodzakelijke pionnen in je spel. Hun leven stel je in de waagschaal. Hun leven dient alleen het doel van schieten en elimineren. Net zoals Rambo dat doet. En zoals een van de helden uit de killerspelletjes.

Nu wil jij ook een held worden. Het plan groeit. Het wordt heviger in je brein. En tenslotte besluit je dat ook je eigen leven daarvan in dienst komt te staan. En dan gebeurt het. Alles is gepland: een bijeenkomst, de Colombine High School in Jefferson county, een Gymnasium in Erfurt, een supermarkt in Alphen aan de Rijn. Dat is het toneel. Op klaarlichte dag. De nacht is ongeschikt want dan wordt de volle sterkte niet gezien. En, wat even belangrijk is, je ziet zelf niet in het donker wat je aanricht. Overdag dus, midden op de dag. Het gaat om de korte roes, de sensatie om met een mitrailleur te schieten en deze opnieuw te laden en te zien wat je aanricht. En dan - zo heb je gepland - schiet je je zelf dood.

Het is eigenaardig dat niemand gezien heeft dat de schutter zich steeds verder verwijderde van de realiteit. Het is vreemd dat niemand aan de bel getrokken heeft. Hebben de andere leden en de leiding van de schietvereniging onvoldoende aandacht voor vreemde signalen? Is er in zo'n vereniging wel voldoende psychologische begeleiding? Weten ze zelf wel waarmee ze bezig zijn? Zien ze "schieten" als een onschuldige sport of hobby? Hebben ze onvoldoende psychologisch inzicht in wat het betekent om te schieten?

Niemand heeft aan de bel getrokken. Ook anderen uit de naaste omgeving van de schutter hebben mogelijk best wel wat gezien, hebben wat opgemerkt, maar die signalen niet als gevaarlijk en dreigend ingeschat.
Ook familie en vrienden, collega's en maatjes, zeggen waarschijnlijk allemaal: "Ik vond hem wel typisch maar wist niet wat ik daaraan zou hebben moeten doen. We leven tenslotte in een vrij land."


30-03-2011: Het proces tegen Geert Wilders gaat door.

Dat melden de kranten vandaag. Echter, zo heeft de rechtbank geoordeeld, mag het Openbaar Ministerie Geert Wilders niet vervolgen voor de vergelijkingen die hij heeft gemaakt tussen de Islam en het fascisme.


29-03-2011: Comedy Central in Europa gaat de afleveringen van The Simpsons checken op flauwe en bizarre grappen over de kerncentrale in Springfield waar Homer Simpson werkt. Er zijn afleveringen die aanstootgevend zouden zijn in het licht van de Japanse nucleaire ramp en de "melt down" van één of meer reactoren in Fukushima.

Mogelijk worden bepaalde afleveringen van The Simpsons in Europa - voorlopig althans - niet uitgezonden uit piëteit voor de slachtoffers in Japan.

Dat is toch vreemd. Zijn we niet allemaal slachtoffer van de ramp in Japan? Of beter gezegd: Zijn we niet allemaal het slachtoffer van de nucleaire industrie en de mensen die die industrie leiden. En levert THE SIMPSONS juist niet de spiegel waarin we elke keer weer duidelijk naar onszelf kijken als Homer per ongeluk een "onschadelijk" staafje uranium van het werk mee naar huis neemt?

Het is toch wel eigenaardig hoe men denkt. Per dag wordt op de tv in allerlei series een flink aantal mensen vermoord, gefolterd, verkracht, afgeslacht, aangerand, en noem maar op. En dagelijks zijn militaire troepen over de hele wereld tegenstanders op de meest vreselijke manier uit de weg aan het ruimen, worden landen binnengevallen, worden zelfmoordacties ondernomen waarbij tientallen zo niet honderden mensen de dood ingesleept worden. Dagelijks spelen miljoenen kinderen de meest afschuwelijke moordspelletjes op hun (spel-) computer. Maar dat alles schijnt normaal te zijn. Spelletjes en gewelddadige series worden uit piëteit voor slachtoffers van geweld en de nabestaanden niet verboden. Er komt nooit een moratorium. Echter...

Toen George Bush Senior bevel gaf om Irak binnen te vallen op 16 januari 1991, toonde CNN de hemel boven Bagdad. Die was groengekleurd omdat de camera's (die vanuit de kamers van internationale hotels life verslag deden) van een nachtobjectief (infrarood) voorzien waren. Er vielen lichtende vuurballen naar beneden en ontploffingen waren te zien en te horen, alles geillustreerd met de treurige muziek uit Tsjaikofski's 6e Symfonie, "Pathétique" genaamd, alsof America het niet gewild had en treurde.

De dag daarop stopte Veronica met het uitzenden van de tv-serie "Tour of Duty" waarin jonge soldaten voorbereid worden op een "mission to kill" wat meer op afleveringen uit een avonturenserie met veel romantiek leek dan op een serieuze behandeling van wat leger en oorlog in werkelijkheid betekenen. Maar nu, na het spelen van de Pathétique, was het menens geworden en dat kwam niet overeen met de voorstelling die in "Tour of Duty" gegeven werd. Juist toen had Veronica de serie moeten blijven uitzenden, want dat had dan aangetoond hoe idioot de mens in wezen is. De gang van zaken (het schrappen van Tour of Duty) is in feite dezelfde als die toen de film "Im Westen nichts Neues" (naar het boek van Erich Maria Remarque) verboden werd. Waarom werd die verboden? Omdat die film de waanzin en zinloosheid van de oorlog toonde. De mensen zouden daardoor gemakkelijk de ogen geopend kunnen worden en ze zouden anti-militaristische ideeëen er op na kunnen gaan houden wat in feite "anti-overheid" betekent. Hetzelfde lot waren films beschoren die in alle gruwelijkheid lieten zien wat er gebeurt als een enkele atoombom ontploft: lichtflits, krachtige stormwinden, verzengende hitte die alles verbrandt, onzichtbare, dodelijke straling, een enorme krater gevuld met bloed, dood en verderf tot ver in de omtrek. Zulke films schudden de mensen wakker en dat wordt niet op prijs gesteld. Dus verbieden. Want groepen zouden in opstand kunnen komen. En mensen zouden defaitistisch worden en gewoon niet meer naar het werk gaan.

Al meer dan 30 jaar hameren De Groenen (Die Grünen) in Duitsland erop dat kernenergie niet deugt en de kerncentrales waarin die opgewekt wordt niet deugen. Het duurt 240.000 jaar tot het stralingsniveau van radioactief afval een niveau heeft bereikt waaraan mensen zonder gevaar kunnen worden blootgesteld, zo is op de website van Greenpeace te lezen.
Je gaat in Duitsland toch ook niet een spreekverbod aan De Groenen opleggen omdat ze sinds 1980 dat standpunt innemen en steeds weer herhalen?
The Simpsons maken de wereld (afin, de mensen die de serie regelmatig bekijken) duidelijk dat de risico's door de energiemaatschappijen gebagatelliseerd worden. En juist dàt aspect zou ik niet willen missen. Daarom: gewoon The Simpsons blijven uitzenden! Dat is het idee.

28-03-2011: Gaan Nederlandse F-16 straaljagers stellingen van Khadaffi (Kaddafi, Kadaffi, Khadafi, Gadaffi, Gadafi, Ghadaffi, Ghadafi) bombarderen?

Keer op keer maken de Libische opstandelingen duidelijk dat ze alleen een no-fly zone gehandhaafd willen zien en beslist geen oorlogvoerende Europeanen kunnen accepteren die hen helpen de strijd te beslechten. Waarom gaat de NATO dan toch besluiten om te gaan bombarderen? Kennelijk wil Europa "de nieuwe Libiërs" aan zich verplichten, of ze het nu willen of niet. En Europa en Amerika willen een voet tussen de deur van Noord Afrika en die deur is Lybië met de hoge kwaliteit olie.

24-03-2011: De Telegraaf meldt dat Federatief Joods Nederland (FJN) wil afzien van een strafklacht tegen Lex Immers als hij een geldbedrag doneert aan de nabestaanden van het Joodse gezin Fogel, dat onlangs in Israël werd vermoord door een Palestijn.

Waarom dient FJN niet een strafklacht in tegen Joop.nl en Francisco van Jole? Of vraagt op z'n minst een geldbedrag voor die "ijzersterke" cartoon" met Geert Wilders als kampcommandant die veel Joden moet hebben gekwetst?


23-03-2011: Libië is mogelijk het eerste Noordafrikaanse land dat over een aantal jaren tot de Europese Unie zal toetreden.

De acties van de NATO (Nederland incluis) roepen bij de Libische opstandelingen sympathie op voor Europa, met name voor Frankrijk (echter niet voor Duitsland dat bang is in een oorlog zonder afzienbaar einde meegezogen te worden).

Omdat Europa op deze manier de reddende engel speelt, wordt het nieuwe Libië rijp gemaakt voor een positieve houding ten opzichte van Het Westen. Het land (of het deel dat zich bevrijdt), zou mogelijk als eerste Noordafrikaanse staat tot de Europese Unie kunnen toetreden. Eventueel samen met Marokko. Het ligt al jaren in de bedoeling om de Noordafrikaanse landen, gelegen aan de Middellandse Zee, tot de Europese Unie te laten toetreden. Dat is ten voordele van die landen en van de EU. Maar voor het zover is stroomt er nog gedurende vele jaren heel wat water door de Seine.

De kritiek op Sarkozy is niet terecht. Door het voortouw te nemen, de vrijheidsstrijd positief te waarderen, sluit hij de moderne jeugd niet buiten, en is het mogelijk dat fundamentalisten en extreem religieuzen minder kans maken.

22-03-2011: ING topman Jan Hommen ziet af van bonus over 2010, zo melden de kranten. Klanten zeggen massaal hun ING rekening op.

Wat heb je aan zo'n bericht? Hoe controleer je dat de bonus niet ontvangen/uitbetaald wordt? Je hebt toch geen inzage in de rekening van de topman? En als hij de bonus al niet zou ontvangen, dan maken ze wel een regeling dat hij zogenaamd "extra emolumenten" krijgt.


15-03-2011: Door de aardbeving en tsunamie in Japan is de vrijheidsstrijd van de Libiërs op de achtergrond komen te staan. Dat schijnt vele regeringen goed uit te komen.

Een aantal regeringen willen geen no-fly-zone boven Libië instellen. Op die manier houden ze Muommar Gadaffi in het zadel. Want het is te gevaarlijk om aan de overkant van de Middellandse zee met een aantal instabiele landen te maken te hebben.

09-03-2011: Is de actualiteitenrubriek UITGESPROKEN mislukt?

Jazeker, maar dan ten dele.
Fout 1: knullig decor dat niet de belangrijkheid van de rubriek ondersteunt.
Fout 2: de Vara-presentator is er een uit de oude doos. Hij heeft een slechte dictie, geen goede microfoonstem, en een would be brilletje op. Als kijker moet je moeite doen om de Vara-uitzending ontspannen en met interesse te kunnen volgen.

Er zijn journalisten die er voor de journalisten zijn en er zijn journalisten die er voor de communicatie met de kijkers zijn en die qua optreden moderniteit (die nu eenmaal bij de actualiteit hoort) en eigentijds gewicht in de schaal leggen en een boeiend programma kunnen maken. De VARA maakt dezelfde fout als CNN dat Piers Morgan als opvolger van Larry King heeft aangewezen. Ook Piers Morgan - zo wordt de indruk gewekt - zit er eigenlijk tot meerdere glorie van zichzelf. Hij heeft ook een slechte stem, is soms niet helemaal te volgen en mist de werkelijke interesse in degene die hij "interviewt". Hij is niet "dangerous" genoeg zoals Larry King zei.

De presentatie van Joost Eerdmans is zeer goed te noemen gezien de weinige ervaring die hij heeft. Maar ook bij hem zie je dat halfslachtige decor op de achtergrond, net zoals bij Tijs van den Brink en Andries Knevel die het natuurlijk best goed doen, maar niet in een rubriek willen optreden waarin ook Wakker Nederland op de woensdag aan de beurt is.

29-09-2010: In "Nieuwsuur" werd een bijdrage uit Berlijn getoond waarin de burgemeester van Berlijn Neukölln, Heinz Buschkowsky, en de politicus/columnist/tv-presentator Michel Friedman aan het woord kwamen. Ook werd bondskanselier Merkel genoemd die de politieke ontwikkelingen in Nederland bekritiseerde.

 

Beste Angela Merkel, beste Michel Friedman, beste Heinz Buschkowsky,

U heeft vast en zeker niet goed onderzoek gedaan en ook niet begrepen dat de politieke en maatschappelijke situatie in het vredelievende Nederland overeenkomsten laat zien met de toestand in de vredelievende Bondsrepubliek. Uw integratiepolitiek is net als in Nederland deels mislukt.

U had dat beslist kunnen weten als u niet was afgegaan op de elitaire journalisten maar zelf het een en ander uitgezocht had. Er bestaat de verdenking dat de elitaire journalisten wetenswaardigheden gehoord hebben van de vakbroeders die bij de Nederlandse publieke omroep werken en bij bepaalde kranten, en dat u die journalisten op hun erewoord geloofd heeft toen die zeiden dat Geert Wilders een soort Jörg Haider zou zijn, net zoals de vermoorde Pim Fortuyn. Haider had extreem-rechtse sympathieën. Fortuyn en Wilders zijn eerder als sociaal aan te merken.

De situatie in de Bondsrepubliek is zeker niet eenvoudig zoals de vele uitzendingen over scholen, over samenleven, over de scheiding der culturen, die regelmatig bij ARD en ZDF worden uitgezonden aantonen: Anne Will (ARD), Maybritt Ilner (ZDF), Hart aber Fär (ARD), en verschillende documentaires over veel zaken zoals over een Turkse school in Berlijn.

Ook Duitsland heeft veel critici zoals Friedrich Merz (CDU) die een aantal jaren geleden het begrip "Leitkultur" introduceerde, en zoals Jürgen Möllemann (FDP) en onlangs Thilo Sarrazin (SPD) die zijn boek "Deutschland schafft sich ab" publiceerde, waarvan de sociologe van Turkse afkomst, Necla Kelek, in het programma van Annne Will op 5 september zei dat de feiten in Sarrazin's boek zeer wel kloppen, alleen enkele conclusies zijn niet correct. En tenslotte Rene Stadtkewitz die in Pankow tegen de bouw van een moskee was en daarom uit de CDU gezet werd.

Natuurlijk doen ook de Duitse politici er moeite voor om een zekere balans in de samenleving niet te verstoren. In dit verband zijn de opmerkingen van Heinz Buschkowky te bezien. Vanzelfsprekend kan hij de politieke ontwikkelingen in Nederland niet als positief aanmerken. Dat zou onverstandig zijn want dat zou zijn eigen politiek die hij moet realiseren schade berokkenen. Hij zou vast niet tegen een burka-verbod zijn zoals in Sarkozy's Frankrijk en in Bashar al-Assad's Syrië, als dit het evenwicht niet zou verstoren, maar kan het niet invoeren.

En wat Michel Friedman aangaat, zijn houding is ons bekend. Was hij een paar jaar geleden nog de vlotte presentator en interviewer en de clevere tegenstander in scherpe discussies, vandaag de dag kan hij niet meer zo helder zijn, hoewel hij na een afkick-periode weer gezond schijnt te zijn.

Beste Angela Merkel, beste Michel Friedman, beste Heinz Buschkowsky, Uw kritiek ten aanzien van de Nederlandse politiek en politici is onterecht want die baseert zich op onwaarheden en niet op feiten en inzicht.


28-02-2011: Is President Ronald Reagan de grootste President van de Verenigde Staten?

Op zondagmorgen 28 februari 2011 komt in OVT (Onvoltooid Verleden Tijd) van de VPRO Radio een auteur vertellen dat hij een boek geschreven heeft over de Amerikaanse Presidenten. Hij vermeldt erbij dat er al veel boeken over "de Amerikaanse presidenten" zijn geschreven maar dat hij aan deze reeks nog een toevoegde voor de Nederlandse markt. Voorts, zo vertelt hij, is er een onderzoek (enquête) in Amerika gehouden waaruit Ronald Reagan als de grootste president naar voren kwam. De auteur van het Nederlandse boek suggereerde vervolgens dat de Amerikanen Reagan hadden gekozen omdat ze niet veel kennis hadden van de Amerikaanse geschiedenis en dus niet wisten dat die uitkomst wellicht onterecht was. Nou, de Amerikanen worden op school goed geconfronteerd met de geschiedenis van hun land en worden op examens flink doorgezaagd daarover.

Reagan was sowieso onterecht als grootste gekozen volgens de schrijver van het boek voor de Nederlandse markt. Echter, wat de schrijver kennelijk niet wist, de grootheid van Reagan werd aan de kijkers van het uitmuntende programma van Dr. Guido Knop en zijn team van ZDF History op diezelfde zondag 28 februari duidelijk uit de doeken gedaan.

Reagan was niet de grootste omdat hij een van de beste communicators was, maar om een totaal andere reden.
Reagan was een Republikein die de Democrtaat Jimmy Carter in 1980 opvolgde. In het oog van de Amerikanen was Carter vooral mislukt omdat de reddingsaktie van de Amerikaanse gegijzelde militairen in Iran zo fataal afliep. Reagan had zich voorgenomen om Amerika weer groot en sterk te maken. Daarbij hoorde de plaatsing van de kruisraketten in Europa om de Russen doeltreffend te kunnen bevechten en eventueel uit te kunnen schakelen. In Europa werd daartegen gedemonstreerd. Want de plaatsing zou wel eens een slechte afloop van een conflict kunnen betekenen waarbij niet alleen veel Russen het loodje konden leggen maar ook de Europeanen in een enorme krater die met hun eigen bloed gevuld was zouden kunnen verdrinken. Daarbovenop wilde Reagan nog eens een afweersysteem installeren dat vanuit de ruimte opereerde inrichten. Het was het SDI, het Satallite Defence Initiative, aanvankelijk een theoretisch idee dat nog verder geresearched zou moeten worden en dan geimplementeerd kon worden.

De Russen waren niet blij met deze gedwongen wapenwedloop. Vooral ook omdat hun economie er slecht aan toe was. Maar ze moesten maatregelen nemen, een antwoord vinden.
De kruisraketten werden gestationneerd, hoewel de demonstranten voorgehouden werd dat dat niet zou gebeuren. Amerika volhardde.

 

WIE EEN KUIL GRAAFT...
In september van 1983 liet de radar van de Russen een lancering van een kruisraket zien. Daarop moest aktie ondernomen worden. De kolonel die verantwoordelijk was om daarop te reageren en de tegenaanval zou moeten inluiden besefte dat een Russische raket met een atoomkop als antwoord alleen maar de apocalyps kon betekenen. Er zou een korte escalatie plaatsvinden en de grootmachten zouden zichzelf vernietigen en daarbij de rest van de wereld in de afgrond meeslepen. Hij besloot om niet te reageren, om niet de tegenaanval in te zetten. Hij kon het niet in overeenstemming brengen met zijn geweten. Dan maar eenzijdig te lijden en een ramp te ondergaan.

Dat was maar goed ook. Want het radarbeeld was niet correct. Er was helemaal geen kruisraket of een lange afstandsraket gelanceerd. Het gevolg was dat op de 23ste september 1983 de wereld voor de ondergang werd behoedt door het geweten van een Russsische strijder.

Deze gang van zaken kwam uiteraard ook Reagan ter ore en toen hij en zijn vrouw Nancy in de bioscoopzaal van Het Witte Huis een film over de desastreuze gevolgen van een nucleaire oorlog zagen, realiseerde Ronald Reagan zich het gevaar van de Amerikaanse en Russiche plannen. Hij draaide om als een blad aan een boom en ging de wereldproblematiek op een volledig andere manier benaderen. Dat leidde er uiteindelijk toe dat hij in Berlijn riep: "Mister Gorbatchov, open this gate". En het leidde ertoe dat ze samen in het witte houten huis op IJsland een ontmoeting hadden die veelbetekenend is geweest voor de verdere ontwikkeling van Amerika en Europa en voor Rusland.

Er wordt altijd beweerd dat Ronald Reagan de koude oorlog heeft beeindigd. Dat kun je met recht zeggen. Vandaar zijn grootheid.


De VARA moest zich schamen!

22-02-2011: Wilders, de cartoon op Joop.nl, het gesprek met Joost Eerdmans in "Uitgesproken" en de revolutie in het Midden Oosten.

Veel commentaren van lezers op verschillende sites zijn vol lof over de cartoon op joop.nl. Daarop staat Geert Wilders (op de rug gezien) afgebeeld die mensen, die van een badge met een 'T' zijn voorzien, controleert als ze naar de doucheruimte lopen. Geert Wilders die deze cartoon smakeloos vindt, krijgt door deze afbeelding - zo wordt dan beweerd - een koekje van eigen deeg. Diverse deskundigen komen in praatprogramma's melden dat Wilders niet zo zielig moet doen.

De smakeloosheid is echter duidelijk. De Jodenster is vervangen door de 'T' van 'tuig'. Wilders is de kampkommandant. In de doucheruimte wordt 'het tuig' vergast door middel van het speciaal voor dat doel door de IG Farben (BASF) geproduceerde Zyklon-B dat door openingen in het dak naar binnen stroomt.

Het is onvoorstelbaar dat de zogenaamde deskundigen - die beter zouden moeten weten dan sommige ingelogde respondenten op de pagina's van de Telegraaf, en andere kranten - er zulke opinies op nahouden. Ze zijn kennelijk gevoelloos, denken niet door en begrijpen niet dat de metafoor van de cartoon uitermate kwetsend is. Niet zozeer voor Geert Wilders. Die kan best tegen een stootje. Maar vooral voor degene die de impact van Die Endlösung direct heeft meegemaakt en die overleefde, en voor degenen die de laatste fase van vernietiging in Het Derde Rijk zo goed als mogelijk is willen begrijpen, omdat ze nabestaanden zijn van uitgemoorde families en daarmee hun hele leven verder moeten, of tot de categorie behoren van wetenschappers en geinteresseerden die de wereldgeschiedenis bestuderen en gebeurtenissen op hun juiste waarde willen beoordelen. Dat de VARA een dergelijke cartoon op haar web site plaatst is de ontkenning van de ernst van de Jodenvervolging, het is het bagatelliseren van de Holocaust.

Voorts komt Maarten van Rossum vertellen dat Wilders in het gesprek met Joost Eerdmans "een voetbalwedstrijd zonder keeper" speelde. Geert had vrij spel en kon - voor zover de tijd het toeliet - uitgebreid zijn verhaal doen. Voor degenen die dat gesprek volgden (en niet naar het zogenaamde debat op Nederland 1 keken) was het een verademing om nu eens werkelijk te horen wat Wilders vond, in plaats van dat hij continue belaagd en onderbroken werd door een zogenaamd assertieve en kritische journalist en zijn antwoord niet volledig kon uitspreken. Assertiviteit en kritisch betekent in Nederland al sinds een paar jaar gewoon "bevooroordeeld".

Meer dan een jaar geleden vertelde Geert Wilders in een gesprek op de radio dat hij van zijn 18e tot 28e veel gereisd heeft in het Midden-Oosten. Hij was in Syrië, in Iran, hij woonde een jaar lang in een kibboets in Israël. Hij heeft intellectuele moslims ontmoet in de Arabische landen. Professoren werden uit de universiteit gezet. Hen werd het onmogelijk gemaakt om studenten te vormen zodat ze een probleemstelling in hun vakgebied van verschillende invalshoeken konden benaderen, zodat ze een visie konden ontwikkelen. Journalisten in die landen werden monddood gemaakt omdat ze niet de wil van de dictators uitvoerden. Zij konden niet berichten over problemen en dat ze dat niet konden had niets met bevooroordeling te maken, met gestoorde assertiviteit, maar met de realiteit in hun land.

Je kunt het met Wilders volledig eens zijn, ten dele eens zijn, helemaal niet eens zijn. Dat is een ieders goed recht. Je kunt het invullen op een schaal van 1 tot 5, of van 1 tot 10. Maar omdat te doen is het belangrijk kennis te nemen van de standpunten.
Wat de dictators in de Arabische landen niet toestonden is nu door middel van Barack Obama (zie zijn toespraak die hij in Egypte, in Kairo, voor studenten hield en waar hij over democratie en vrijheid sprak) en het internet binnengeslopen. Gelukkig maar. Het kon zo lamngzamerhand niet anders meer. De jeugd is daar bezig met hun "Franse revolutie". En daar vallen jammergenoeg doden bij.

Wat gaat Joop.nl als volgende tekening plaatsen? Een cartoon waarop Wilders een bulldozer bestuurt waarmee jonge Libiërs op de schep genomen worden? Ook dat zou een gotspe zijn, net zoals de cartoon van de douche en Zyklon-B op Joop.nl.

De VARA moest zich schamen!


Mark Rutte in het interview door Jeroen Pauw en Paul Witteman op 1 maart 2011:

"...zeventig procent van de belasting wordt opgebracht door de 20 procent mensen met het hoogste inkomen, dus u beide - dank daarvoor namens de hele samenleving - draagt bovengemiddeld bij aan de belastinginkomsten in Nederland..."


09-11-2010: Frits Bolkestijn waarschuwt voor de mogelijke institutionalisering van de Sjaria/Sharia

13-10-2010: Wesam Al D is op woensdag 13 oktober in vrijheid gesteld. Zo hoort het ook.

 

28-01-2011: Met de steun van Groen Links is het kabinet Rutte aan de meerderheid gekomen om de missie in Kunduz (Afghanistan) te effectueren.

Wat zal Jolande Sap van de regering terugkrijgen voor haar brave gedrag? We laten ons verrassen!

 

04-10-2010: Geert Wilders staat vandaag terecht voor "het zaaien van haat"

Er zijn 3 getuigen.

11-09-2010: Het zou mooi zijn als er dicht bij Ground Zero een groot gebouw zou komen waarin alle geloven en overtuigingen hun gebedsruimten en zalen voor diensten zouden hebben.

Dat zijn: sjiiten, soenieten, christenen, sjintoisten, boeddhisten, humanisten, etc. En als dat niet mogelijk is, dan zouden in de straten rond Ground Zero deze religies en stromingen zich moeten kunnen vestigen.

Er wordt in Nederland door verschillende journalisten commentaar gegeven op de speech van Geert Wilders. Veel commentatoren spreken over een "matte" of ook wel "gematigde" speech. Die journalisten hebben kennelijk de toespraak niet helemaal gelezen, of niet aandachtig gelezen, of gingen in de haast af op de beoordelingen van anderen. Ze zouden de toespraak nog eens in alle rust moeten lezen. Eventueel met het woordenboek erbij als ze de essentie van bepaalde termen of begrippen niet helemaal vatten. De toespraak van Wilders liet aan duidelijkheid en kracht niets te wensen over.

01-09-2010: Ab Klonk!

Vanmiddag om 12.00 uur hervat de CDA-fractie de besprekingen hoe het verder moet met de onderhandelingen met VVD en PVV. Maar in feite gaat het er om of het CDA overleeft (Verhagen) of nog kleiner wordt (Ab Klink).
Wat zal het resultaat zijn? Maxime Verhaagen of Ab Klonk...

19-3-2010

JOHN SHEENAN:

HOMO'S IN NEDERLANDSE LEGER IS OORZAAK VAL VAN SREBRENICA