News & Views - Nieuws & Meningen

Niews & Meningen 2019

 

 

 

23 december, 2019

De Kersttoepsraak van Boris Johnson spreekt Boekdelen!

 

14 december, 2019

Boris Johnson en de Tories hebben nu een overweldigende meerderheid in het Lager Huis.

De Britse verkiezingen van 12 december 2019, het verlies van de anti-semiet Jeremy Corbyn, en het bezoek van Angela Merkel aan Auschwitz. Lees meer.

 

17 november, 2019

Politici zijn de weg kwijt en handelen overhaast.

Ze zijn de weg kwijt omdat "van hoger hand" een richting gevolgd moet worden. "Hoger hand" is de macht achter de macht (de Bilderberg Groep en andere onzichtbare groepen). Er is door regeringen van diverse, vooral Westerse landen besloten om richtlijnen te volgen, bepaalde maatregelen te implementeren en doelgerichte afspraken na te komen. Lees meer.

 

23 oktober, 2019

Wetenschapper uit zich conform "de anti-Trump narrative".

In De Wereld Draait Door van vandaag 23 oktober 2019 treedt een wetenschapper op die vertelt over de 'quantum-computer' die door Google is geconcipiëerd. Daarmee kunnen in luttele minuten berekeningen worden gemaakt die met de huidige top computers vele honderden jaren duren.

Ivanka Trump meldde: “The Trump Administration is proud of its role in achieving this feat, quantum supremacy, and we look forward to helping usher in the next generation of quantum technologies here in the United States.” (De Trump regering is trots op haar rol in het bereiken van deze prestatie, kwantum-overheersing, en we kijken ernaar uit om de volgende generatie van kwantumtechnologieën hier in de Verenigde Staten te helpen inluiden.)

 

De Nederlandse wetenschapper in DWDD zegt dat Trump er niets mee te maken had en het succes deels aan zichzelf wil toeschrijven. Echter, de Financial Times meldde: "The US National Quantum Initiative Act, which authorised $1.2 billion over five years for quantum research, was signed by Mr. Trump last year." (De Amerikaanse Nationale Quantum Initiatief Wet, die 1,2 miljard dollar over vijf jaar voor kwantumonderzoek heeft toegekend, werd vorig jaar door de heer Trump ondertekend.)

We hebben dus te maken met een wetenschapper die geen research doet. Maar ja, President Trump moest natuurlijk weer op een negatieve manier weggezet worden.

 

10 oktober, 2019

Een geschenk van Erdogan aan Angela Merkel: Het openen van de poorten naar Europa zodat vluchtelingen naar Griekenland, enz. gaan.

President Trump refereerde onlangs aan de Turkse president als "Mijn Vriend Erdogan". Dat alleen al had de leiders van de Europese Unie moeten alarmeren. Over de jaren heen hebben zij geen duidelijk antwoord gevonden op de opkomst van Erdogan in het Midden-Oosten en de betekenis van de positie van Turkije als tegenhanger van Saoedi-Arabië en Iran. Verdeel en heers, kennelijk het beleid van het Witte Huis. President Donald Trump heeft de inzet van troepen in Noord-Syrië geannuleerd. Het is duidelijk dat hij niet wil dat zijn troepen lijden onder de restanten van ISIS en de explosieve Koerdische oorlog voor vrijheid en onafhankelijkheid. Als troepen ingezet worden, dan zal dat voor belangrijkere zaken zijn.

Gedurende het presidentschap van Barack Obama hebben zowel de Europese NAVO-landen als de Europese Unie geen duidelijk antwoord geformuleerd op het NAVO-lidmaatschap van Turkije en de associatie van Turkije met de Europese markt. Wel heeft de EU een overeenkomst met Turkije ondertekend. Tegen betaling van 3 miljard Euro aan Turkije zodat het land vluchtelingen op Turks grondgebied huisvest en niet door laten stromen naar de Europese Unie, een overeenkomst die noodzakelijk was vanwege de onfortuinlijke rol die Angela Merkel in 2015 heeft gespeeld door de grenzen voor migranten te openen en door niet de juiste maatregelen te nemen om de hele EU verantwoordelijk te houden voor de toestroom van vluchtelingen, maar door Griekenland en Italië de schuld te geven van de "onhandige opvang" van de vluchtelingen. Nu zou Merkel en de EU ervoor gaan betalen als Erdogan de sluizen naar Europa openzet.

Toegevoegd op 12 oktober 2019: Donald Trump tijdens zijn Minnesota Rally.

 

20 September, 2019

Eric Zemmour Veroordeeld door het Franse Hof

Op 18 september 2019 werd de veroordeling door het Hof van Beroep van journalist en politiek commentator Eric Zemmour bevestigd door het Hof van Cassatie (zie het artikel in Dreux). Hij is veroordeeld voor "het aanzetten tot discriminatie, haat of geweld", waarmee het hof bevestigt dat de wet in deze zaak correct is toegepast.

Eric Zemmour is veroordeeld vanwege deze uitspraak: "Al dertig jaar leven we door een invasie, een kolonisatie, die tot een confrontatie heeft geleid. In talloze Franse buitenwijken waar veel jonge meisjes zijn gesluierd, is er ook de islam, er is ook de jihad, er is ook de strijd om een gebied te islamiseren dat (....) normaal gesproken een niet-islamitisch land is, een land van ongelovigen. Het is hetzelfde, het is de bezetting van een gebied. Ik denk dat ze de keuze moeten krijgen tussen de islam en Frankrijk".

Zie de The Holy Quran Experiment.

 

19 september, 2019

Interessant gesprek van Welt Nachrichten met Alice Weidel (AfD) over het Klimaat en de Maatregelen van Angela Merkel

Duitsland gaat dezelfde kant op als Nederland. Door de maatregelen die Angela Merkel voorstelde wordt de economie beschadigd. De bestrijding van de klimaat-verandering kan alleen maar gezamenlijk, internationaal plaatsvinden wil die effectief zijn.

 

2 augustus, 2019

Met het van kracht worden van de
'Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding' op 1 augustus 2019, is de discussie over het dragen van de boerka goed aangewakkerd.

Het is bekend dat BBC-journalist John Simpson zich vermomde met een niqab om zo in het door de Taliban beheerste gebied van Afghanistan te komen wat anders niet mogelijk was geweest. Maar toen het hem daar te heet onder de voeten werd vluchtte hij even onopvallend als hij gekomen was in diezelfde lichtblauwe niqab met een gat met gaas voor de ogen, naar de vrijheid. Hij vertelde er toen over dat het zeer spannend was en dat hij vreesde voor een mislukte ontsnapping. Wat zou er gebeurd zijn als hij ontdekt was?

Lees meer

 

18 juli, 2019

President Trump beschuldigd van racisme omdat hij opnieuw uithaalde naar vier democraten met migratie-achtergrond.

Het is donderdag 18 juli 2019. Op NPO Radio 1 wordt in "Spraakmakers" gesproken over de Amerikaanse democratische politici die de "Squad" genoemd worden. Het zijn Ilhan Omar (afgevaardigde van Minnesota), Rashida Tlaib (idem, Michigan), Alexandria Ocasio Cortez (New York, 14de district), en Ayanna Pressley (7de district van Massachusetts). Ze hebben alle vier een migratie-achtergrond. Ilhan Omar komt oorspronkelijk uit Somalië. Alexandria Ocasio Cortez, kortweg AOC, roept bijna dagelijks dat Amerika een rotland is en dat het aan Donald Trump ligt dat er aan de zuidelijke grens met Mexico de migranten slecht behandeld worden. Lees verder.

 

17 juli, 2019

De Duitse politica Ursula von der Leyen gekozen tot Voorzitter van de Europese Commissie is intelligent maar vooral een sluwe vos.

Wie de optredens van Ursula von der Leyen - groot verdedigster van Angela Merkel's standpunten en handelen - de afgelopen jaren in de diverse discusieprogramma's op de Duitse TV heeft gezien weet dat ze welk politiek-correct standpunt dan ook op geslepen wijze weet te verdedigen. Als nieuwe Voorzitter wordt ze gesecondeerd door Frans Timmermans die zo maar bij Soros in de klas had kunnen zitten. Dus alle Salvini's en Orban's maak de borst maar nat. Desalniettemin geven we Ursula nog wel even het voordeel van de twijfel.

 

27 juni, 2019

Had Koningin Maxima op de G20 wel met Kroonprins Mohammed Bin Salman (MBS) mogen praten over de positie van de vrouw in Saoedie-Arabië? Of welk onderwerp dan ook?

Veel Nederlandse journalisten hadden wat te zeggen over de ontmoeting van Koningin Maxima met de kroonprins. Ze wezen met het vingertje naar Maxima. We weten het. De Nederlandse journalisten zijn kritisch. Dat zagen we nog een paar dagen geleden in Nieuwsuur van 29 juni 2019 toen Eelco Bosch van Rosenthal de ambasseur van de VS, Pete Hoekstra, tot het kookpunt probeerde te brengen en onderuit wilde halen over de eis van Amerika dat Nederland troepen zou inzetten in Syrië. Het lukte niet. Pete stayed cool! Lees verder.

 

27 juni, 2019

David tegen Goliath

Wie De Bal Kaatst Moet De Bal Verwachten
Nederland door Trump afgestraft

De Nederlandse overheid had commentaar op de beslissing van Donald Trump om de Amerikaanse troepen uit Syrië te halen "nu ISIS verslagen is".
Volgens Nederland is het onverstandig dat Amerika zich terugtrekt.

"Nou, dan willen we best nog blijven maar dan vragen we aan Nederland (dat bezwaar maakte) om de Amerikaanse troepen te komen versterken."
Dat was de strekking van de reactie die de ambassadeur van de VS in Nederland, Pete Hoekstra, gaf. Want David had toch wat tegen Goliath? Nederland zit daar nou mooi mee in de maag. We zullen zien hoe het verder gaat.

 

19 juni, 2019

Trump Rally in Orlando Florida

Kijk naar de live registratie van deze rally in het Amway Center in Orlando, een sport-en entertainment sradion, waar eerst vice president Mike Pence de 20.000-plus menigte toespreekt en daarna President Donald J. Trump officieel zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2020 aankondigt.

Right Side Broadcasting Network

 

8 juni, 2019

'Uitspraak Joden makke lammetjes historisch onjuist’

Dit meldt De Telegraaf. Er is beroering ontstaan na het interview van de aanstaand FvD-senator Toine Beukering die spreekt over de Jodenvervolging en de Ramp met de MH17 Lees verder.

 

26 mei, 2019

Definitieve Uitslag Europese Verkiezingen

Heeft de VVD verloren door verkeerde beslissingen van de Kiesraad?

In Duitsland hebben de CDU van Angela Merkel en de SPD van Andrea Nahles beide aanzienlijk verloren bij de Europese verkiezingen (Europawahl). Merkel komt tijdens verkiezingen niet opdagen, ze heeft geen emotionele band met de meeste Duitsers en is bang voor schut gezet te worden vanwege haar politiek. Nahles is te veel betrokken bij haar eigen carrière, zo lijkt het. In Duitsland wonnen de Groenen. Maar die niet alleen. Ook de anti-immigrantiepartij Alternative für Deutschland (AfD) won.

In Frankrijk werd Marine Le Pen met 'Rassemblement national' de belangrijke partij die Emanuel Macron's 'En marche' tot de tweede macht reduceerde. In Hongarije won minister-president Viktor Orban met zijn Fidesz die Hongarije cultureel Europees wil houden met 52%. Lees verder.

 

22.30 uur, 23 mei, 2019

Het Timmermans-effect

De voorlopige uitslagen van de Verkiezingen voor het Europese Parlement geven aan dat de Partij van de Arbeid de grootste partij wordt. In de uitzending van GeenStijl met Maurice de Hond, gepresenteerd op donderdagavond 23 mei, wordt er al gauw gesproken over het "Timmermans-effect". Het kan niet anders zijn dat het effect niet veroorzaakt wordt doordat de Partij van de Arbeid zo'n 'geweldige partij' is.

Het effect wordt vooral veroorzaakt - zo vermoed ik - doordat er een belangrijke factor bij veel kiezers meespeelt en dat is het feit dat de Nederlandse kiezers de kandidatuur steunden van Frans Timmermans om President van de Europese Commissie te worden zodat er een Nederlander op die belangrijke post zou komen. Dus de oorzaak is nationale trots en het argument dat een Nederlander beter voor de belangen van Nederland in Brussel kan opkomen dan een Duitser, een Fransman, of een kandidaat uit welk buitenland dan ook.

Als meerdere partijen elk hun eigen kandidaat naar voren hadden geschoven, dan was het Timmermans-effect zeker minder geweest als het er dan al geweest was!

R.A.B.

 

22 mei, 2019

De aardbeving in Groningen is niet alleen voor de Groningers een ramp, maar ook voor de VVD.

Geinteresseerden bekijken de site van de Amerikaanse Overheid.

Magnitude 3.2 - op 8 km Noord-Noord-Oost van Winsum

 

20 mei, 2019

Frans Timmermans wil President van de Europese Commissie worden.

Is Frans Timmermans wel op alle punten geschikt voor deze of een andere funktie in de Europese Unie?

 

27 maart, 2019

Forum voor Democratie en Thierry Baudet en Theo Hiddema zijn de grote winnaars van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 20 maart jl. Een verademing!

De uitslag werd dan ook door velen met enthousisme begroet.

De gunstige uitslag stemde echter aanhangers van andere partijen zeer teleur en die begonnen direkt met verdachtmakingen, met schelden en met demoniseren.

 

CONTACT


TOP OF PAGE

This site Copyright 1998-2018 by Rudolf A. Bruil

 

Hélios d'Alexandrie ontrafelt De Trump Doctrine

Turkije-Koerden-Iran-Rusland-Syrië

© Hélios d’Alexandrie pour Dreuz.info.

 

 

 


Amerikaanse generaal geeft oorzaak waarom Sebrenica viel

Frans Timmermans: Algoritmes van Google en Facebook bedreigen democratie

Moet je pas als je een volwassen man bent zelf kunnen beslissen of je besneden wilt worden?

Minder Minder Minder Criminele Marokkanen

Geert Dales pakt Eva Jinek en Trump Bashen aan

De Nederlandse Omroep de goedkoopste van Europa?

Leiding van het Concertgebouw Orkest heeft geen historisch besef

De anti-Islam sticker van Geert Wilders

I-Amsterdam te individualistisch!

Donald Trump gekozen tot 45ste President van de Verenigde Staten

Koning Willem Alexander opent MBO schooljaar en Jesse Klaver krijgt gratis zendtijd bij de publieke omroep

Pim Fortuyn en de computerstoring

Kun je de Koran en de Bijbel met elkaar vergelijken?

Waarom Donald Trump

Burgeroverleg Asielzoekers

MH 17 - Geheimen en Manipulaties

Halal-schap Albert Heijn met varkensvlees ontheiligd

Bankencrisis en de aandeelhouders van ABN-AMRO

Besnijdenis

Hongarije krijgt straf van de EU omdat het niet nóg méér migranten wil opnemen

 

Kan Greta even komen helpen dweilen!