News & Views - Nieuws & Meningen

 

 

18 juli, 2019

President Trump wordt beschuldigd van racisme omdat hij opnieuw uithaalde naar vier democraten met migratie-achtergrond.

Het is donderdag 18 juli 2019. Op NPO Radio 1 wordt in "Spraakmakers" gesproken over de Amerikaanse democratische politici die de "Squad" genoemd worden. Het zijn Ilhan Omar (afgevaardigde van Minnesota), Rashida Tlaib (idem, Michigan), Alexandria Ocasio Cortez (New York, 14de district), en Ayanna Pressley (7de district van Massachusetts). Ze hebben alle vier een migratie-achtergrond. Ilhan Omar komt oorspronkelijk uit SomaliŽ. Alexandria Ocasio Cortez, kortweg AOC, roept bijna dagelijks dat Amerika een rotland is en dat het aan Donald Trump ligt dat er aan de zuidelijke grens met Mexico de migranten slecht behandeld worden. Lees verder.

 

17 juli, 2019

De Duitse politica Ursula von der Leyen gekozen tot Voorzitter van de Europese Commissie is intelligent maar vooral een sluwe vos.

Wie de optredens van Ursula von der Leyen - groot verdedigster van Angela Merkel's standpunten en handelen - de afgelopen jaren in de diverse discusieprogramma's op de Duitse TV heeft gezien weet dat ze welk politiek-correct standpunt dan ook op geslepen wijze weet te verdedigen. Als nieuwe Voorzitter wordt ze gesecondeerd door Frans Timmermans die zo maar bij Soros in de klas had kunnen zitten. Dus alle Salvini's en Orban's maak de borst maar nat. Desalniettemin geven we Ursula nog wel even het voordeel van de twijfel.

 

27 juni, 2019

Had Koningin Maxima op de G20 wel met Kroonprins Mohammed Bin Salman (MBS) mogen praten over de positie van de vrouw in Saoedie-ArabiŽ? Of welk onderwerp dan ook?

Veel Nederlandse journalisten hadden wat te zeggen over de ontmoeting van Koningin Maxima met de kroonprins. Ze wezen met het vingertje naar Maxima. We weten het. De Nederlandse journalisten zijn kritisch. Dat zagen we nog een paar dagen geleden in Nieuwsuur van 29 juni 2019 toen Eelco Bosch van Rosenthal de ambasseur van de VS, Pete Hoekstra, tot het kookpunt probeerde te brengen en onderuit wilde halen over de eis van Amerika dat Nederland troepen zou inzetten in Syrië. Het lukte niet. Pete stayed cool! Lees verder.

 

27 juni, 2019

David tegen Goliath

Wie De Bal Kaatst Moet De Bal Verwachten
Nederland door Trump afgestraft

De Nederlandse overheid had commentaar op de beslissing van Donald Trump om de Amerikaanse troepen uit SyriŽ te halen "nu ISIS verslagen is".
Volgens Nederland is het onverstandig dat Amerika zich terugtrekt.

"Nou, dan willen we best nog blijven maar dan vragen we aan Nederland (dat bezwaar maakte) om de Amerikaanse troepen te komen versterken."
Dat was de strekking van de reactie die de ambassadeur van de VS in Nederland, Pete Hoekstra, gaf. Want David had toch wat tegen Goliath? Nederland zit daar nou mooi mee in de maag. We zullen zien hoe het verder gaat.

 

19 juni, 2019

Trump Rally in Orlando Florida

Kijk naar de live registratie van deze rally in het Amway Center in Orlando, een sport-en entertainment sradion, waar eerst vice president Mike Pence de 20.000-plus menigte toespreekt en daarna President Donald J. Trump officieel zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2020 aankondigt.

Right Side Broadcasting Network

 

8 juni, 2019

'Uitspraak Joden makke lammetjes historisch onjuist’

Dit meldt De Telegraaf. Er is beroering ontstaan na het interview van de aanstaand FvD-senator Toine Beukering die spreekt over de Jodenvervolging en de Ramp met de MH17 Lees verder.

 

26 mei, 2019

Definitieve Uitslag Europese Verkiezingen

Heeft de VVD verloren door verkeerde beslissingen van de Kiesraad?

In Duitsland hebben de CDU van Angela Merkel en de SPD van Andrea Nahles beide aanzienlijk verloren bij de Europese verkiezingen (Europawahl). Merkel komt tijdens verkiezingen niet opdagen, ze heeft geen emotionele band met de meeste Duitsers en is bang voor schut gezet te worden vanwege haar politiek. Nahles is te veel betrokken bij haar eigen carrière, zo lijkt het. In Duitsland wonnen de Groenen. Maar die niet alleen. Ook de anti-immigrantiepartij Alternative für Deutschland (AfD) won.

In Frankrijk werd Marine Le Pen met 'Rassemblement national' de belangrijke partij die Emanuel Macron's 'En marche' tot de tweede macht reduceerde. In Hongarije won minister-president Viktor Orban met zijn Fidesz die Hongarije cultureel Europees wil houden met 52%. Lees verder.

 

22.30 uur, 23 mei, 2019

Het Timmermans-effect

De voorlopige uitslagen van de Verkiezingen voor het Europese Parlement geven aan dat de Partij van de Arbeid de grootste partij wordt. In de uitzending van GeenStijl met Maurice de Hond, gepresenteerd op donderdagavond 23 mei, wordt er al gauw gesproken over het "Timmermans-effect". Het kan niet anders zijn dat het effect niet veroorzaakt wordt doordat de Partij van de Arbeid zo'n 'geweldige partij' is.

Het effect wordt vooral veroorzaakt - zo vermoed ik - doordat er een belangrijke factor bij veel kiezers meespeelt en dat is het feit dat de Nederlandse kiezers de kandidatuur steunden van Frans Timmermans om President van de Europese Commissie te worden zodat er een Nederlander op die belangrijke post zou komen. Dus de oorzaak is nationale trots en het argument dat een Nederlander beter voor de belangen van Nederland in Brussel kan opkomen dan een Duitser, een Fransman, of een kandidaat uit welk buitenland dan ook.

Als meerdere partijen elk hun eigen kandidaat naar voren hadden geschoven, dan was het Timmermans-effect zeker minder geweest als het er dan al geweest was!

R.A.B.

 

22 mei, 2019

De aardbeving in Groningen is niet alleen voor de Groningers een ramp, maar ook voor de VVD.

Geinteresseerden bekijken de site van de Amerikaanse Overheid.

Magnitude 3.2 - op 8 km Noord-Noord-Oost van Winsum

 

20 mei, 2019

Frans Timmermans wil President van de Europese Commissie worden.

Is Frans Timmermans wel op alle punten geschikt voor deze of een andere funktie in de Europese Unie?

 

27 maart, 2019

Forum voor Democratie en Thierry Baudet en Theo Hiddema zijn de grote winnaars van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 20 maart jl. Een verademing!

De uitslag werd dan ook door velen met enthousisme begroet.

De gunstige uitslag stemde echter aanhangers van andere partijen zeer teleur en die begonnen direkt met verdachtmakingen, met schelden en met demoniseren.

ht

 

*

 

CONTACT


TOP OF PAGE

This site Copyright 1998-2018 by Rudolf A. Bruil

 


Amerikaanse generaal geeft oorzaak waarom Sebrenica viel

Frans Timmermans: Algoritmes van Google en Facebook bedreigen democratie

Moet je pas als je een volwassen man bent zelf kunnen beslissen of je besneden wilt worden?

Minder Minder Minder Criminele Marokkanen

Geert Dales pakt Eva Jinek en Trump Bashen aan

Leiding van het Concertgebouw Orkest heeft geen historisch besef

De anti-Islam sticker van Geert Wilders

I Love Amsterdam te individualistisch

Donald Trump gekozen tot 45ste President van de Verenigde Staten

Donald Trump gekozen tot 45ste President van de Verenigde Staten

Pim Fortuyn en de computerstoring

Kun je de Koran en de Bijbel met elkaar vergelijken?

Waarom Donald Trump

Burgeroverleg Asielzoekers

MH 17 - Geheimen en Manipulaties

Halal-schap Albert Heijn met varkensvlees ontheiligd

Bankencrisis en de aandeelhouders van ABN-AMRO