News & Views - Nieuws & Meningen

 

22.30 uur, 23 mei, 2019

Het Timmermans-effect

De voorlopige uitslagen van de Verkiezingen voor het Europese Parlement geven aan dat de Partij van de Arbeid de grootste partij wordt. In de uitzending van GeenStijl met Maurice de Hond, gepresenteerd op donderdagavond 23 mei, wordt er al gauw gesproken over het "Timmermans-effect". Het kan niet anders zijn dat het effect niet veroorzaakt wordt doordat de Partij van de Arbeid zo'n 'geweldige partij' is.

Het effect wordt vooral veroorzaakt - zo vermoed ik - dat er een belangrijke factor bij veel kiezers meespeelt en dat is het feit dat de Nederlandse kiezers de kandidatuur steunden van Frans Timmermans om President van de Europese Commissie te worden. Dus de oorzaak is nationale trots die voortkomt uit het hebben van een Nederlander op een belangrijke post in Brussel.

Als meerdere partijen elk een kandidaat naar voren hadden geschoven, dan was het Timmermans-effect zeker minder geweest als het er dan al geweest was.

R.A.B.


22 mei, 2019

De aardbeving in Groningen is niet alleen voor de Groningers een ramp, maar ook voor de VVD.

Geinteresseerden bekijken de site van de Amerikaanse Overheid.

Magnitude 3.2 - op 8 km Noord-Noord-Oost van Winsum

 

 

20 mei, 2019

Frans Timmermans wil President van de Europese Commissie worden.

Is Frans Timmermans wel op alle punten geschikt voor deze of een andere funktie in de Europese Unie?

 

 

27 maart, 2019

Forum voor Democratie en Thierry Baudet en Theo Hiddema zijn de grote winnaars van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 20 maart jl. Een verademing!

De uitslag werd dan ook door velen met enthousisme begroet.

De gunstige uitslag stemde echter aanhangers van andere partijen zeer teleur en die begonnen direkt met verdachtmakingen, met schelden en met demoniseren.

 

ht

,11 januari, 2019

Deze tekst hing in de etalage van Atheneum Boekhandel in Amsterdam. Daar kun je vraagtekens bij plaatsen. Wil de NYT opeens het anti-Trump blazoen witwassen?

The truth has power. The truth will not be threatened. The Truth has a voice.

 

*

 

CONTACT


TOP OF PAGE

This site Copyright 1998-2018 by Rudolf A. Bruil