News & Views - Nieuws & Meningen

 

Novichok.
Het chemische wapen om Vladimir Poetin (en indirect ook Donald Trump) mee te slaan.

 

Het is opvallend en zeker verbazingwekkend dat er steeds maar weer met het vingertje naar Rusland als de dader van een chemische besmetting met novichok wordt gewezen. De eerste keer was het vlak voor de verkiezingen die in maart 2018 in Rusland gehouden werden om Vladimir Putin tot nieuwe president te kiezen. Het zou wel uiterst dom zijn om in ieder geval de Russische leiders, de overheid en de pro-Putin aanhangers te beschuldigen van de poging om vader en dochter Skripal naar de andere wereld te willen helpen. Dat zou de uitslag van de verkiezingen juist kunnen schaden. De logische conclusie is dat de vijanden van Vladimir Putin de gif-aanval hebben uitgevoerd, juist om Putin te beschadigen. Die vijanden zijn te vinden in de Russische samenleving en in westerse landen (EU en USA).

------------------------------------------------------------------------------------------------
Datzelfde argument geldt nu weer. Donald Trump staat op het punt om Vladimir Putin te ontmoeten in Helsinki. Dus moet er even gesuggereerd worden dat Vladimir Putin en Rusland een gevaar zijn voor de vrije westerse wereld. En tegelijkertijd moet Trump beschadigd worden. De boodschap is: Trump speelt een gevaarlijk spel, Trump is onbetrouwbaar, Trump is een gevaar voor de vrijheid van de westerse wereld.
------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Het is verdacht dat de vergiftigingen plaatsvonden in de county Wiltshire, in het zuid-westen van Engeland. Daar zijn namelijk een aantal chemische bedrijven gevestigd en er is een chemical park van de Britse overheid waar al tientallen jaren geleden van alles aan de hand was en ook was misgegaan.

De BBC plaatste een pagina op het web in 2016 over het Defence Science and Technology Laboratory Porton Down: Inside Britain's secret weapons research facility. Daarop is te lezen wat de betekenis is van Porton Down voor de Britse defensie. Het begint allemaal met het beruchte mosterd gas dat in de eerste Wereldoorlog werd ingezet. In 1946 worden experimenten gehouden waarbij militairen (als vrijwilliger) worden ingezet. Het is in het klein wat de atoomproeven in de Verenigde Staten opleverden waarbij honderdduizenden mensen bij omgekomen zijn.

 

De BBC pagina laat ook een tijdlijn zien met veelzeggende stadia en jaartallen. Er ging uiteraard het een en ander mis. In hetzelfde complex werd traangas ontwikkeld. Niet zo heel ver van Porton Down staat het chemiebedrijf Chemical and Technical Ltd. Zie de webpagina. Dat bedrijf is geen overheidsbedrijf, maar de aanwezigheid in het gebied suggereert dat het een toeleveringsbedrijf zou kunnen zijn. En daar zijn er meerdere van.

Het is eenvoudig om wat vergif naar buiten te brengen en rond te laten slingeren

 

Als de overheids-faciliteit ver van de plaats delict verwijderd zou zijn, bijvoorbeeld wanneer ze zich in het noord-oosten van het Verenigd Koninkrijk zou bevinden, dan zou je geneigd zijn om toch even naar de Russische vijanden van Vladimir Putin te kijken. Maar nu de aanval vlak in de buurt van de chemische fabrieken en onderzoekslaboratoria plaatsvond moeten we wel vermoeden dat het de Europese en Amerikaanse vijanden van Putin én van Donald Trump moeten zijn. Zoals het er nu uitziet is het allemaal geënsceneerd en past de bewering dat het om een chemische aanval/besmetting gaat die door Rusland is gepleegd in het totale plaatje van "Putin and Russia bashing" dat sinds het neerhalen van de MH17 en de annexatie van de Krim (door middel van een Russisch referendum gerechtvaardigd) in hevigheid is toegenomen. Jazeker.

 

De oorspronkelijke pagina uit 2014 die daar over ging en door de BBC op het web geplaatst werd, die is kort daarop verwijderd. Wat er op die pagina stond was politiek niet opportuun. Het kwam Amerika (Obama regering) en vooral de Europese Unie niet goed uit. Op die pagina werd namelijk door getuigen in Oost-Oekraine beweerd dat een jet van de Oekraiense krijgsmacht vlucht MH17 van Malaysian Airlines had neergehaald. En er werd vermoed dat het een jet van de oekraïense regering betrof. Kiev maakte namelijk een inschattingsfout en dacht dat het vliegtuig van Vladimir Putin was die terugkeerde van een diplomatieke reis.

Zie Global Research: Deleted BBC Report.

R.A.B.

Gepubliceerd op het internet op 7 juli, 2018.

CONTACT


This site Copyright 1998-2018 by Rudolf A. Bruil

 

 

Hongarije en Polen bestrijden anti-semitisme
Wie heeft Pim Fortuyn vermoord?
Assad mag nog even aanblijven
Amerikaanse generaal geeft oorzaak waarom Sebrenica viel
Minder Minder Minder Criminele Marokkanen
Algoritmes van Google en Facebook bedreigen democratie
Leiding van het Concertgebouw Orkest heeft geen historisch besef
De anti-Islam sticker van Geert Wilders
Frans Timmermans en de manipulaties van Google en Facebook
Donald Trump gekozen tot 45ste President van de Verenigde Staten
Pim Fortuyn en de computerstoring
Kun je de Koran en de Bijbel met elkaar vergelijken?
Waarom Donald Trump
Burgeroverleg Asielzoekers
MH 17 - Geheimen en Manipulaties

 


Basic Design copyright w3schools.com