Soundfountain is a multi subject site.
In our home we have a democracy,
and I am the leader.

Adelle Davis, American nutrionist, 1954.
An Opinion
 

BACK

11 Februari 2017

 

De Demonisering van Donald Trump en zijn regering om de zogenaamde "Muslim Ban" en het bouwen van "The Wall", zal in Nederland pas minder worden na de verkiezingen van 15 maart 2017.

De demonisering hangt samen met de verkiezingen. Niet alleen in Nederland. En de demonisering zal mogelijk minder worden na de uitslag van de verkiezingen op 15 maart en zal verder afnemen na Trump's bezoek aan de NATO in Brussel in mei a.s.

De valse berichtgeving met betrekking tot US President Donald Trump zal voorlopig nog wel even doorgaan, evenals het afschilderen van Trump als een idioot. Nederlandse politici herhalen wat ze van anderen gehoord hebben. Hun drukke baan maakt het voor hen onmogelijk om persoonlijk werkelijk onderzoek te doen. En als ze al onderzoek zouden hebben gedaan dan kunnen ze een afwijkende mening niet openbaar maken. Dus worden leugens gedebiteerd door journalisten die ze weer hebben van Washington Post, CNN en New York Times, of "van horen zeggen" en die dan gewoonweg herhalen.

Nederlandse politici lopen zelfs mee in demonstraties tegen Trump, iets wat je van zichzelf respecterende politici toch niet zou verwachten, ze demonstreren tegen een democratisch en wettelijk gekozen president van een bevriende natie. Die politici demonstreren om stemmen te winnen bij de Nederlandse kiezers die ook steeds maar weer de herhaalde leugens voorgeschoteld krijgen. Bijvoorbeeld. Trump zou een gehandicapte reporter belachelijk hebben gemaakt. Niet waar! Er waren meer bezoekers tijdens de inauguartie van Obama dan tijdens de inauguratie van Trump. De foto's met de kale plekken zouden dat bewijzen. Dat is niet zeker. De vraag is: Op welk tijdstip werd de Trump-inauguratie-foto genomen? Mogelijk 's morgens vroeg, uren voor de werkelijke inauguratie. En die foto werd vergeleken met die van Obama die uiteraard op een later tijdstip gemaakt was.


Enige tijd geleden ontving ik de volgende mop in mijn mailbox.
Donald Trump heeft Paus Franciscus uitgenodigd op zijn jacht. Tijdens een conversatie aan deck steekt plotseling een briesje op en de zucchetto waait van het hoofd van de paus en komt in het water terecht. Er breekt een kleine paniek uit en leden van de bemanning maken aanstalten om het kleine hoofddeksel op te vissen. Donald Trump maant ze daarmee te stoppen en zegt "Wacht, ik ga'm wel even halen."
Trump laat zich vanaf de reling naar beneden zakken. Vervolgens loopt hij over het water, pakt de zucchetto en komt terug en geeft 'm aan paus Franciscus.
De volgende dag koppen Washington Post en New York Times en maakt CNN bekend: Donald Trump kan niet zwemmen!

De Muur en Bill Clinton

De bouw of in ieder geval de dreiging om de muur op de grens met Mexico te bouwen is in essentie niet nieuw. Bill Clinton zei 20 jaar geleden in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (House of Representatives): Wij zijn een land van emigranten. Maar we zijn ook een land van wetten. Kijk en luister wat hij zei. En hij werd niet voor racist uitgemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=auZRVqrCLY8

Vetting

Een belangrijke kwestie die door de critici wordt aangegrepen is wat de Europese politici en de tegenstanders in de VS de zogenaamde "Muslim Ban" noemen, wat een regeling is om de legale instroom van vluchtelingen te onderzoeken. Gedurende een periode van 90 dagen moet onderzocht worden of de criteria duidelijk en werkbaar zijn om de vluchtelingen te beoordelen. Het gaat daarbij om de zogenaamde "vetting", dat is het proces om de achtergrond en de persoonlijke gegevens van een zich aanmeldende vluchteling/immigrant uit te zoeken. Iets wat niet zo gemakkelijk kan. Ook werd bepaald dat de Minister van Buitenlandse Zaken, samen met de National Security and Intelligence (zeg de instanties van Nationale Veiligheid en Onderzoek) om gedurende een periode van 120 dagen het proces van toelating van emigranten te onderzoeken.

De landen genoemd in Donald Trump's decreet zijn landen die de administratie van hun onderdanen niet op orde hebben. De gegevens zijn onbetrouwbaar en/of hebben lancunes. Of die landen willen à priori niet meewerken en willen onderdanen die gevlucht zijn en geen recht op verblijfsstatus hebben niet terugnemen.


On January 27, President Trump signed an Executive Order temporarily suspending entry into the United States of foreign nationals from seven countries [Iraq, Syria, Sudan, Iran, Somalia, Libya, and Yemen] under section 212(f) of the Immigration and Nationality Act. This suspension provided for in the Executive Order will allow the U.S. Government to review current screening procedures, while protecting national security – our top priority when issuing visas.

The Executive Order also calls for the Secretary of State to suspend the U.S. Refugee Admissions Program (USRAP) for 120 days. During the 120-day period, the Secretary of State, in conjunction with the Secretary of Homeland Security and in consultation with the Director of National Intelligence, shall review the USRAP application and adjudication process.

Volledige tekst: EXECUTIVE ORDER: PROTECTING THE NATION FROM FOREIGN TERRORIST ENTRY INTO THE UNITED STATES

Screening

Ook in Europa is de screening van immigranten al langer een probleem gebleken. Er worden door de Europese landen en de immigratie- en opsporingsdiensten nauwelijks of helemaal geen gegevens uitgewisseld. Het onderzoek naar identiteit (naam, leeftijd, land van herkomst) van vooral jongemannen is veelal gebrekkig.

Onvoldoende onderzoek leverde in America de Boston Bommer op, de aanslag op de nachtclub in Orlando, de aanslag in CaliforniŽ. In Europa de moorden op de tekenaars van Charlie Hebdo, de moordpartij in de Parijse concertzaal Bataclan, de onthoofding van de priester in Noord Frankrijk, de man die met de witte koelwagen op de boulevard in Nice tientallen mensen doodde, de man die in Berlijn de kerstmarkt bloedig verstoorde, de aanslag op Zaventem in België. Deze aanslagen werden niet door nieuw toegelaten immigranten gepleegd, maar door mensen met een immigratie-achtergrond uitgevoerd, jonge mannen die allang geintegreerd hadden moeten zijn. Hun antecedenten zijn onvoldoende gecontroleerd.

Identiteitspapieren

In het algemeen hebben nieuwkomers weinig of helemaal geen persoonlijke documenten bij zich en als ze al iets op zak hebben dan is dat onvoldoende of het is een vals Syrisch paspoort dat ze voor een handvol dollars gekocht hebben. Het is al jaren bekend dat vluchtelingen over hun leeftijd liegen of dat ze hun leeftijd niet kunnen bewijzen. De enige mogelijkheid om de leeftijd te bepalen is door middel van botonderzoek. Maar dat onderzoek ligt onder vuur zoals de NRC in 2001 schreef.

NRC: Botonderzoek omstreden

Angela Merkel

Dat de "WilkommenskulturĒ van Angela Merkel een ramp is wordt in Europa opzettelijk verzwegen of als minder ernstig aangemerkt. En dat geldt niet alleen in Duitsland, maar ook voor Zweden dat al lange tijd ďrape-countryĒ wordt genoemd.
Er is in principe niets mis met de onderzoeksperioden van respectievelijk 90 en 120 dagen die de rechter in Amerika onwettig heeft verklaard. Je kunt er donder op zeggen dat die rechter een democraat is en geen republikein. Het gevolg is dat onderzoek van lieden die incomplete of helemaal geen persoonlijke documenten bij zich hebben wordt afgewezen. Maar toch moet de toelating beter beoordeeld en georganiseerd kunnen worden.

Het gaat om deze landen: Iran, SyriŽ, Jemen, Irak, SomaliŽ, LibiŽ en Soedan. Er wordt beweerd dat Saoedi-ArabiŽ op de lijst had moeten staan en niet in het rijtje voorkomt omdat Trumpís onderneming - die niet meer door hemzelf gerund wordt - met dat land zaken zou doen. Zaken doen? Dat is niet de reden.

Uitzondering Saoedi-Arabië

De USA hebben al sinds 1934 een overeenkomst met Saoedi-ArabiŽ met betrekking tot het stationeren van troepen en het garant staan voor de olietoevoer naar de VS die niet in gevaar mag komen. George W. Bush stationeerde er de troepen toen hij Irak wilde aanvallen. Al lang voordat het toneelstuk van de Weapons of Mass Destruction in de Verenigde Naties met medewerking van Colin Powell werd opgevoerd stond het Amerikaanse wapentuig al paraat in Saoedi-ArabiŽ. Tegen die overeenkomst tussen de USA en Saoedi-ArabiŽ kan President Trump niet ingaan. De genoemde 7 landen zijn ook de landen van waaruit islamisten naar het Westen komen, islamisten die een islamitische staat willen vestigen, niet onmiddellijk maar zeker wel op de lange duur. Tegen dat slag lieden weren zich meerdere landen.

Neem AustraliŽ bijvoorbeeld. Dat is een immens land met in het binnenland uitgestrekte gebieden die onbewoond zijn. Laat je islamisten binnen dan bestaat het gevaar dat er in het binnenland een kalifaat opgericht wordt. Dat moet je vůůr zijn.

Nogmaals. De verwachting is dat het "bashen" van Donald Trump minder zou kunnen worden na de Nederlandse verkiezingen op 15 maart a.s. en nog verder af zal nemen wanneer Donald Trump de NATO bezoekt in mei van dit jaar.

Criminaliteit

Niet alleen de screening maar ook de follow-up is van groot belang. The Washington Examinor meldde op 28 april 2016 dat de U.S. Immigration and Customs Enforcement agency (ICE) het besluit nam om grote aantallen ongewenste illigale immigranten niet uit te zetten of gevangen te zetten.

Bij gebrek aan faciliteiten en personeel werd besloten om 19,723 criminele illigale immigranten vrij te laten. Daaronder 208 veroordeelden voor moord, 900 waren veroordeeld voor "sex crimes" en 12.307 veroordeeld voor "drunk driving". Dat gebeurde dus tijdens de Obama regering. Dit illustreert hoe complex maar vooral hoe problematisch de illegale immigratie is. Vandaar de maatregelen voorgesteld door Donald Trump.

Op deze website staat een grafiek die aangeeft hoeveel illegalen er korte tijd (48 uur) vastgehouden worden. Dat zijn de detainees, en hoeveel er werkelijk vastgezet worden, en er is de curve die aangeeft dat slechts een klein aantal werkelijk gedeporteerd wordt. President Trump is daar helemaal niet over tevreden.

Donald Trump moet anders beoordeeld worden. Positief zijn over Donald Trump en zijn decreten zal uiteraard Geert Wilders juist in de kaart spelen. En dat moet met alle macht voorkomen worden. Op het moment dat de Nederlandse verkiezingen voorbij zijn kan er rustig op een wat normalere manier over President Trump en de VS bericht worden. Dan zal de houding van overheid en media zich enigszins normaliseren.

Tenzij Wilders in maart enorm zou gaan winnen, ondanks de linkse propaganda met Lodewijk Asscher op het Malieveld, en de demoniserende berichtgeving van de NPO en NOS en de NRC, Het Parool en De Volkskrant, en afgeleiden, want dan zal het demoniseren van Trump en de USA nog wel gewoon doorgaan.

Het probleem is veel nijpender in Duitsland, want daar zijn de Bundestagswahlen pas in september.

11 februari, 2017

BACK


Soundfountain's Pages Copyright 1998-2017 by Rudolf A. Bruil and co-authors