Soundfountain is a multi subject site.
In our home we have a democracy,
and I am the leader.

Adelle Davis, American nutrionist, 1954.
An Opinion
 

BACK

11 Februari 2017

 

De Demonisering van Donald Trump en zijn regering zal pas minder worden na de verkiezingen van 15 maart.

De demonisering hangt samen met de verkiezingen. Niet alleen in Nederland. En de demonisering zal minder worden na de uitslag van de verkiezingen op 15 maart en zal verder afnemen na Trump's bezoek aan de NATO in Brussel in mei a.s.

De valse berichtgeving met betrekking tot US President Donald Trump zal voorlopig nog wel even doorgaan, evenals het afschilderen van Trump als een idioot. Nederlandse politici herhalen wat ze van anderen gehoord hebben. Hun drukke baan maakt het voor hen onmogelijk om persoonlijk werkelijk onderzoek te doen. Dus worden leugens gedebiteerd door journalisten die ze weer hebben van Washington Post, CNN en New York Times, gewoonweg herhaald.

Nederlandse politici lopen zelfs mee in demonstraties tegen Trump, iets wat je van zichzelf respecterende politici toch niet zou verwachten, ze demonstreren tegen een democratisch en wettelijk gekozen president van een bevriende natie. Die politici demonstreren om stemmen te winnen bij de Nederlandse kiezer die ook steeds maar weer de herhaalde leugens voorgeschoteld krijgen. Bijvoorbeeld. Trump zou een gehandicapte reporter belachelijk hebben gemaakt. Niet waar! Er waren meer bezoekers tijdens de inauguartie van Obama dan tijdens de inauguratie van Trump. De foto's met de kale plekken zouden dat bewijzen. Dat is niet zeker. De vraag is: Op welk tijdstip werd de Trump-inauguratie-foto genomen? Mogelijk 's morgens vroeg, uren voor de werkelijke inauguratie. En die foto werd vergeleken met die van Obama die uiteraard op een later tijdstip gemaakt was.

Een belangrijke kwestie die door de critici wordt aangegrepen is wat de Europese politici en de tegenstanders in de VS is de zogenaamde "Muslim Ban", wat een regeling is om de legale instroom van vluchtelingen te onderzoeken. Gedurende een periode van 90 dagen moet onderzocht worden of de criteria duidelijk en werkbaar zijn om de vluchtelingen te beoordelen. Het gaat daarbij om de zogenaamde "vetting", dat is het proces om de achtergrond en de persoonlijke gegevens van een zich aanmeldende vluchteling/immigrant uit te zoeken. Iets wat niet zo gemakkelijk kan. Ook werd bepaald dat de Minister van Buitenlandse Zaken, samen met de National Security and Intelligence (zeg de instanties van Nationale Veiligheid en Onderzoek) om gedurende een periode van 120 dagen het proces van toelating van emigranten te onderzoeken.

On January 27, President Trump signed an Executive Order temporarily suspending entry into the United States of foreign nationals from seven countries [Iraq, Syria, Sudan, Iran, Somalia, Libya, and Yemen] under section 212(f) of the Immigration and Nationality Act. This suspension provided for in the Executive Order will allow the U.S. Government to review current screening procedures, while protecting national security – our top priority when issuing visas.

The Executive Order also calls for the Secretary of State to suspend the U.S. Refugee Admissions Program (USRAP) for 120 days. During the 120-day period, the Secretary of State, in conjunction with the Secretary of Homeland Security and in consultation with the Director of National Intelligence, shall review the USRAP application and adjudication process.

Volledige tekst: EXECUTIVE ORDER: PROTECTING THE NATION FROM FOREIGN TERRORIST ENTRY INTO THE UNITED STATES

Ook in Europa is de screening van immigranten al langer een probleem gebleken. Er worden door de Europese landen en de immigratie- en opsporingsdiensten nauwelijks of helemaal geen gegevens uitgewisseld. Het onderzoek naar identiteit (naam, leeftijd, land van herkomst) van vooral jongemannen is veelal gebrekkig.

Onvoldoende onderzoek leverde in America de Boston Bommer op, de aanslag op de nachtclub in Orlando, de aanslag in CaliforniŽ. In Europa de moorden op de tekenaars van Charlie Hebdo, de moordpartij in de Parijse concertzaal Bataclan, de onthoofding van de priester in Noord Frankrijk, de man die met de witte ijsco-vrachtwagen op de boulevard in Nice tientallen mensen doodde, de man die in Berlijn de kerstmarkt bloedig verstoorde, de aanslag op Zaventem in België. Deze aanslagen werden niet door nieuw toegelaten immigranten gepleegd, maar door mensen met een immigratie-achtergrond uitgevoerd, jonge mannen die allang geintegreerd hadden moeten zijn.

In het algemeen hebben nieuwkomers weinig of helemaal geen persoonlijke documenten bij zich en als ze al iets op zak hebben dan is dat onvoldoende of het is een vals Syrisch paspoort dat ze voor een handvol dollars gekocht hebben. De grote ellende die Angela Merkel heeft aangericht met haar ďWilkommenskulturĒ wordt in Europa opzettelijk verzwegen of als minder ernstig aangemerkt. En dat geldt niet alleen in Duitsland, maar ook voor Zweden dat al lange tijd ďrape-countryĒ wordt genoemd. Er is in principe niets mis met de onderzoeksperioden van respectievelijk 90 en 120 dagen voor lieden die complete, incomplete of helemaal geen persoonlijke documenten bij zich hebben en hoe de toelating beter beoordeeld en georganiseerd kan worden.

Het gaat om deze landen: Iran, SyriŽ, Jemen, Irak, SomaliŽ, LibiŽ en Soedan. Er wordt beweerd dat Saoedi-ArabiŽ op de lijst had moeten staan en niet in het rijtje voorkomt omdat Trumpís onderneming - die niet meer door hemzelf gerund wordt - met dat land zaken doet. Zaken doen, dat zou kunnen uiteraard. Maar dat is niet de werkelijke reden.

De USA hebben al sinds 1934 een overeenkomst met Saoedi-ArabiŽ met betrekking tot het stationeren van troepen en het garant staan voor de olietoevoer naar de VS die niet in gevaar mag komen. George W. Bush stationeerde er de troepen toen hij Irak wilde aanvallen. Al lang voordat het toneelstuk van de Weapons of Mass Destruction in de Verenigde Naties met medewerking van Colin Powell werd opgevoerd stond het Amerikaanse wapentuig al paraat in Saoedi-ArabiŽ. Tegen die overeenkomst tussen de USA en Saoedi-ArabiŽ kan President Trump niet ingaan. De genoemde 7 landen zijn ook de landen van waaruit islamisten naar het Westen komen, islamisten die een islamitische staat willen vestigen, niet onmiddellijk maar zeker wel op de lange duur. Tegen dat slag lieden weren zich meerdere landen.

Neem AustraliŽ bijvoorbeeld. Dat is een immens land met in het binnenland uitgestrekte gebieden die onbewoond zijn. Laat je islamisten binnen dan bestaat het gevaar dat er in het binnenland een kalifaat opgericht wordt. Dat moet je vůůr zijn.

Nogmaals. De verwachting is dat het "bashen" van Donald Trump minder zal worden na de Nederlandse verkiezingen op 15 maart a.s. en nog verder af zal nemen wanneer Donald Trump de NATO bezoekt in mei van dit jaar.

Nu is het nog zo dat met een reŽle en redelijke beoordeling van Donald Trump en zijn decreten uiteraard Geert Wilders juist te veel positieve aandacht krijgt. En dat moet met alle macht voorkomen worden. Op het moment dat de Nederlandse verkiezingen voorbij zijn kan er rustig op een normalere manier over President Trump en de VS bericht worden. Dan zal de houding van overheid en media zich enigszins normaliseren. Tenzij Wilders in maart enorm zou gaan winnen, ondanks de linkse propaganda met Lodewijk Asscher op het Malieveld, en de demoniserende berichtgeving van de NPO en NOS en de NRC, Het Parool en De Volkskrant, en afgeleiden, want dan zal het demoniseren van Trump en de USA gewoon doorgaan.

Het probleem is veel nijpender in Duitsland, want daar zijn de Bundestagswahlen pas in september.

11 februari, 2017

Who killed Pim Fortuyn.
The Mess in Syria
The Burkini Debate
DNC: parents of American Muslim soldier killed in Iraq
True or Fake News - Fabricated Reports on Donald Trump?
How to eliminate Saddam Hussein
Blair should be tried

 

BACK


Soundfountain's Pages Copyright 1998-2017 by Rudolf A. Bruil and co-authors