sSoundfountain is a multi subject site.
Amerika zegt het Klimaatverdrag van Parijs op.
Nieuws en Meningen

 

TERUG

Wie heeft Pim Fortuyn vermoord?
Assad mag nog even aanblijven
Amerikaanse generaal geeft oorzaak waarom Sebrenica viel
Minder Minder Minder Criminele Marokkanen
Leiding van het Concertgebouw Orkest heeft geen historisch besef
De anti-Islam sticker van Gert Wilders
Frans Timmermans en de manipulaties van Google en Facebook
Donald Trump gekozen tot 45ste President van de Verenigde Staten
Pim Fortuyn en de computerstoring
Kun je de Koran en de Bijbel met elkaar vergelijken?
Waarom Donald Trump
Burgeroverleg Asielzoekers
MH 17 - Geheimen en Manipulaties

 

De belangrijkste punten uit de toespraak van President Donald Trump gehouden op 1 juni 2017

Trump stapt uit Parijse Klimaatakkoord

Geplaatst op 3 juni 2017.

 

De President:


...in order to fulfill my solemn duty to protect America and its citizens, the United States will withdraw from the Paris Climate Accord — (applause) — thank you, thank you — but begin negotiations to reenter either the Paris Accord or a really entirely new transaction on terms that are fair to the United States...

 

Eén voor één houden we ons aan onze beloftes die we aan het Amerikaanse volk hebben gedaan of het nu om banen, om slechte regels gaat of om het Hooggerechtshof, om nieuwe ethische regels, om het bereiken van een vermindering van de illegale immigratie aan de zuidelijke grens, of om het scheppen van banen in aantallen die tot op dit moment voor onmogelijk werden gehouden.

De vruchten van ons werk zullen op korte termijn in toenemende mate zichtbaar zijn.

We trekken ons òf terug uit het Parijse klimaat-accoord òf we willen onze positie opnieuw bespreken op voorwaarden die aantrekkelijk zijn voor de US.†

Handelen in overeenstemming met de voorwaarden van het Parijse accoord zou Amerika 2.7 miljoen banen kosten zoals de "National Economic Research Associates" (NERA) hebben berekend. Inclusief 440.000 minder banen in de industrie.

De NERA hebben berekend dat - wanneer de toezegging die door de vorige regering op de klimaat-conferentie werd gedaan gehandhaafd blijft - de productie in de volgende sectoren zal afnemen:

* papier minus 12 %
* cement min 23 %
* ijzer en staal minus 38 %
* kolenmijnen min 86 %
* natuurlijk gas min 31 %.

De kosten voor de economie zouden $3 biljoen minder GDP (Bruto Nationaal Product) opbrengen, en 6.5 miljoen minder banen in de industrie opleveren, en huishoudens zouden $ 7000 minder inkomen hebben.

Door Parijs wordt China in staat gesteld om honderden nieuwe kolencentrales te mogen bouwen, gedurende 13 jaar. Wij zouden ze niet kunnen bouwen maar zij mogen het.

India ontvangt miljarden en miljarden aan hulp afkomstig van de ontwikkelde landen. India mag de kolenwinning verdubbelen in de periode tot 2020. En wij moeten onze capaciteit afbouwen!

Zelfs Europa mag doorgaan met het bouwen van kolencentrales. Parijs vernietigt geen kolen-banen. Ze worden verplaatst.

We kunnen over alle vormen van energie in Amerika beschikken. Zo niet dan wordt ons land geteisterd door het instorten van het elektriciteitsnet en in veel gevallen zal de industrie stil komen te liggen. Amerikaanse gezinnen zullen de gevolgen voelen in de vorm van baanverlies en een laag inkomen.

Zelfs al zou de Parijse overeenkomst volledig in de praktijk worden gebracht, dan zou de winst in het jaar 2100 slechts twee-tiende graad Celcius van de globale temperatuur zijn.

Wij willen samenwerken met de Democraten om nieuwe voorwaarden te onderhandelen.

Het Parijse akkoord zou betekenen dat 100 miljard aan de ontwikkelingslanden wordt gegeven door de naties. En dat bovenop de hulp die al door Amerika wordt gegeven. Die 100 miljard die nodig is zal na 2020 oplopen tot 450 miljard zo berekende het Green Climate Fund. En niemand kan zeggen waar het geld naartoe gaat.

Wij zijn begonnen met de ontginning van de enorme energie-reserves die Amerika heeft. Het Parijse akkoord maakt het onmogelijk voor Amerika om zijn eigen economische zaken te behartigen en zelf te beslissen. Het wordt tijd om Youngstown te ontwikkelen, en Detroit, en Pittsburg, tegelijk met veel andere steden.

Scott Pruit gaf op verzoek van de president nog een paar aanvullingen op de speech, waaronder deze:

Tussen 2000 en 2014 heeft de USA de CO2 emissie met meer dan 18% teruggebracht. Niet door een mandaat van de regering maar door innovatie waar andere landen van kunnen leren.

Geplaatst op 3 juni 2017.

 

Lees de volledige tekst

Statement by President Trump on the Paris Climate Accord
Het Witte Huis.

Bekijk YouTube
The Paris Climate Agreement Won't Change the Climate
The Prager University