TERUG NAAR

>>><<<

Misschien is deze pagina gewijzigd. Klik daarom op de verniewingsknop boven in uw browser

Vrijdag 16 januari 2015

 

 

 


Ella van Poucke - cello
Jean-Claude Vanden Eynden - piano

Ella van Poucke wordt gezien als een van de meest veelbelovende cellisten van haar generatie. Ze wordt begeleid door de internationaal vermaarde pianist Jean-Claude Vanden Eynden.

 

PROGRAMMA

Ludwig van Beethoven
(1712-1827)

Sonate Op. 5 No. 1 voor Piano en Cello

Frédéric Chopin
(1810-1849)

Introduction et Polonaise Brillante
Voor Cello en Piano, Op. 3

Alfred Schnittke
(1934-1998)

Sonate No. 1 voor Cello en Piano (1978)

 

W E B L I N K S:
ELLA VAN POUCKE
JEAN-CLAUDE VANDEN EYNDEN

 

Ella van Poucke wint de Prijs van
de Stichting Elisabeth Everts Fonds

Op 8 december 2014 jl. maakte de Stichting Elisabeth Everts Prijs Fonds bekend dat ze de gelijknamige prijs (een geldbedrag van Euro 7000) heeft toegekend aan de celliste Ella van Poucke (Amsterdam, 1994).
De prijs werd op 21 december uitgereikt in het proamma Spiegelzaal, een live radio-uitzending vanuit het Concertgebouw.

De Elisabeth Everts Prijs wordt eenmaal per twee jaar toegekend en is bedoeld voor jonge Nederlandse musici van uitzonderlijke begaafdheid die aan het begin staan van een veelbelovende carrière. Deze omschrijving is bij uitstek van toepassing op Ella van Poucke. Met name de intensiteit van haar spel, haar prachtige toonvorming en feilloze techniek maken haar tot een muzikale persoonlijkheid van uitzonderlijke klasse, aldus het juryrapport.

Ella van Poucke studeerde in Den Haag en Amsterdam. In 2008 won ze het Prinses Christina Concours, in 2010 de prijs voor het meest veelbelovende talent bij het Nationaal Cello Concours in Amsterdam, en in 2013 had ze haar eigen 'carte blanche-serie' in het Concertgebouw. Inmiddels bespeelde ze ook belangrijke zalen in Europa en in de V.S.

Eerdere winnaars van de prijs, die sinds 1949 wordt uitgereikt, zijn o.a. Ronald Brautigam, Pieter Wispelwey, Micha Hamel, Ralph van Raat, Cora Burggraaf en, in 2012, Remy van Kesteren.

In het VPRO-programma Vrije Geluiden van 7 december 2014 speelde Ella van Poucke, samen met Dmitri Makthin en Elisabeth Concours laureaat Plamena Mangova een deel uit het trio van Mikhail Glinka, dat onlangs tijdens de Winteravonden in de Hermitage te horen was. Dit is de link. U kunt het trio vanaf minuut 22'29 zien.


 

Ook in januari 2015 in De Bazel:

De Expositie van Werk van Pieter Drift

Pieter Drift, in 1991 afgestudeerd op de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam (afdeling Vrije Grafiek), maakt etsen, tekeningen en collages.

Hij geeft zijn tekeningen een letterlijk gevoel van tijd mee, met verschillende, deels zichtbare lagen. Net als bij een volgeplakte reclamezuil die aangetast is door een regenbui. Onder de bovenste poster zit nog een poster en daar onder nog één. Je kunt de verschillende verhalen in één keer lezen. De titel is de finishing touch en voegt meestal wat toe of becommentarieert datgene wat zich binnen het werk afspeelt.

Muziek is altijd belangrijk geweest voor Pieter Drift. Als hij in zijn atelier aan het werk is, staat er altijd muziek op. Sinds zijn dochter fagot speelt, is het instrument hem lief geworden. Nu tracht hij de vorm van de fagot te verwerken in zijn tekeningen en etsen.

Naast tekeningen en etsen houdt Pieter Drift zich, samen met Willem Jakobs, bezig met ad hoc kunstprojecten. De samenwerking is anderhalf jaar geleden tijdens Flatsival te Malburgen ontstaan. Sindsdien hebben ze al een aantal projecten succesvol uitgevoerd. Ze trachten elke keer weer de mensen op een andere manier naar hun dagelijkse omgeving te laten kijken

 

 

 

Bezoek ook de website:

www.pieterdrift.nl/nl

 


'N AVOND IN DE BAZEL
Vrijdag 16 januari 2015

Kantoor Hekkelman Advocaten en Notarissen,
Sickeszplein 1 (Apeldoornseweg) Arnhem.


Aanvang 20.15 uur.
Zaal open: 19.30 uur.

En zoals gebruikelijk kunt u na afloop napraten onder
het genot van een goed glas wijn (€ 2.00).

Entree €20 (€17,50 studenten/CJP).
Inclusief koffie of thee in de pauze.

RESERVEREN:

Reservering (gewenst) via de receptie van
het kantoor: 026-377 7111.

Of tot 3 dagen voor de avond via
aidebazel@dds.nl

Voor het kantoor is ruime parkeermogelijkheid.

>>><<<

Design en Collage: Rudolf A. Bruil

 

 

t