News & Views - Nieuws & Meningen

 

"De Islam is een leugen, Mohammed is een boef, de Koran is vergif."

19-12-2013: De Anti Islam Sticker van Geert Wilders op de vlag van Saoedie-Arabië

 

Een aantekening en enkele referenties naar publikaties die u ongetwijfeld ook wel op internet had kunnen vinden.

De sticker van Geert Wilders refereert aan de groene vlag van Saoedi-ArabiŽ, het land waar altijd over gezwegen wordt, maar dat de fundamentalistische Islam promoot door luxe moskeeŽn te bouwen in Europa, Amerika en andere Westerse landen. De problemen met de grote moskee in Amsterdam lijken daarmee verband te houden. Saoedi-ArabiŽ voedt op tot de fundamentalistische Islam. Bovendien laat het aanslagen plegen, zoals Jonathan Manthorpe schrijft op Counterinformation. Referentie

 

Over Saoedi-ArabiŽ mag echter geen slecht woord gezegd worden. Regeringsleiders, politici en staatshoofden zwijgen over bovengenoemde aspecten. En ook de journalisten doen er het zwijgen toe. Want het Midden-Oosten is de navelstreng waardoor het Westen in leven blijft.

 

In 1933 werd een overeenkomst gesloten tussen de Verenigde Staten van Amerika en Saoedi-ArabiŽ en de vestiging van ambassades afgesproken. In 1938 krijgt Standard Oil een concessie in Saoedie-Arabië zodat olie geleverd kan worden aan de USA. Bovendien worden in de jaren '30 afspraken gemaakt over de veiligheid in de Golf-staten. Als er orde op zaken gesteld moet worden in de Arabische wereld om dat belang te verdedigen, dan kan de VS de noodzakelijke legereenheden op Saoedi-Arabisch grondgebied stationeren, de te voeren strategie bepalen en uitvoeren. Referentie

N.B. De oorspronkelijke verwijzing naar het Foreign Policiy Research Institute bleek enige tijd na het plaatsen van dit artikel niet meer te werken. Daarom is een link geplaatst naar de pagina die de timeline geeft van de ontwikkeling van de relatie USA-Saoedie-ArabiŽ.

 

Het aspect van de veiligheid en het beheersen van de stabiliteit in het gebied van de Golfstaten is sinds het einde van Wereldoorlog II steeds belangrijker geworden. Het recentste voorbeeld geldt Irak. Saddam Hoessein - eens een geallieerde van de US - ging een bedreiging vormen voor de VS. Het pact tussen de USA en Saoedie-ArabiŽ zou in gevaar kunnen komen. Daarom moest de Irakees geŽlimineerd worden en zo werd Irak uiteindelijk vernietigd. De uitspraak die door menig Amerikaan gebezigd werd (ook door de moeder uit Texas die zojuist haar zoon in de oorlog verloren had) en luidt: "George W. Bush makes the country safe", die uitspraak is zo gezien correct.

 

Het is niet zonder betekenis dat Geert Wilders de vlag van Saoedi-ArabiŽ als basis voor zijn sticker heeft genomen, zo is aan te nemen. Dat veel schrijvers van reacties op de website van De Telegraaf van 20 december 2013 van die betekenis niet op de hoogte zijn, komt mede door het ontbreken van kennis. Die kan vergroot worden door het raadplegen van Wikipedia. Of kijk bijvoorbeeld deze uitzending van Panorama van de BBC (November 2010).

 

N.B. De link naar de Panorama uitzending was enige tijd niet meer werkend omdat de film van YouTube werd verwijderd. De reden zou het Copyright zijn. Het is mogelijk dat het een andere reden betreft. De titel is: "British Schools, Islamic Rules". De toelichting bleef wel staan:

"Investigation which uncovers disturbing evidence that some Muslim children are being exposed to extremist preachers and fundamentalist Islamic groups. We also expose the part-time schools where hate is on the curriculum. The programme asks why school inspectors have missed the warning signs and examines the impact this could have on young Muslims' ability to integrate into mainstream British life."
Maar een paar maanden later werkte de link weer.

De voorlichting die de Publieke Omroep en "de commerciŽelen" ten aanzien van dit wereldprobleem geven is gebrekkig, is te mager. Eigenlijk geven ze bewust helemaal geen voorlichting, geen inzicht. Want dat vraagt een kritische opstelling. Voor informatie moet op BBC World, en tot op zekere hoogte op het ZDF en de ARD, en ook TV5, afgestemd worden.

Overigens wilde De Telegraaf extra olie op het vuur gooien door het woord "crimineel" (Mohammed is een crimineel) te hanteren in plaats van "boef" (Mohammed is een boef) zoals Wilders aangaf. In het Engelse artikel wordt boef echter wel met "criminal" vertaald. (Zie referentie onderaan de pagina.)

 

"De Islam is een leugen", zegt Wilders. De leugen is dat beweerd wordt dat door de islamieten dezelfde god aanbeden wordt waarin ook de Christenen en aanhangers van nog een stel religies geloven. Dat Christenen in Moslim-landen op grote schaal vermoord dienen te worden is met die bewering in tegenspraak.

Als je in dezelfde god gelooft hoef je toch in een Christen niet je tegenstander te zien, in ieder geval niet vanwege zijn geloof. We weten hoe het de Kopten in Egypte vergaat. De ca. 2.000.000 Christenen die in SyriŽ wonen en onder Assad de volledige vrijheid genieten om hun geloof te belijden, die kunnen wat dat betreft hun borst wel natmaken voor wat nog meer volgen gaat.

De tweede leugen - zegt Wilders - is dat je direct naar het paradijs gaat als je als martelaar sterft (door je bijvoorbeeld op te blazen). Geen weldenkend mens en geen gematigde moslim mag dit dan wel of niet geloven, maar zal er niet naar handelen door zelfmoord te plegen. De conservatieve moslim gelooft het wťl als hij van jongs af aan met deze belofte geindoctrineerd wordt. In die leugen ligt meteen het vergif opgesloten. Lees CBN News Referentie

 

Mohammed is een boef, zegt Wilders. Referentie

De fout die Wilders maakt is dat hij misschien niet helemaal duidelijk maakt waarom hij de Saoedi-Arabische vlag als basis nam en hij heeft zijn stelling niet of in ieder geval naar mijn mening onvoldoende toegelicht. Saoedie-Arabië is het land waar het salafisme en het wahabisme hun oorsprong hebben en nog steeds geldige doctrines zijn.

Ik kan de juistheid van onvoldoende toelichting op het moment dat ik dit schrijf niet verifiŽren omdat de website van de pvv onbereikbaar is, mogelijk vanwege het hoge aantal bezoekers.

 

De verwijzingen naar websites zijn willekeurig. Er staan ontelbare pagina's op het web in verband met de beweringen van Geert Wilders, van voor en tegenstanders. Enkele referenties zijn door mij later gewijzigd omdat ze niet meer werkten omdat pagina's van het web verdwenen waren.

Artikel oorspronkelijk geplaatst in december, 2013

 

Later toegevoegd:

De NRC meldt in haar editie van 4 mei 2014:

"Naar aanleiding van de stickeractie (van Geert Wilders) zou Saoedi-Arabië nu overwegen om sancties tegen Nederland af te kondigen." En: "Nederland exporteerde in 2013 voor naar schatting 2,26 miljard euro naar Saoedi-Arabië. Het gaat bijvoorbeeld om langlopende contracten voor chemische producten, levende dieren (kippen) en pijpleidingen. Nederland importeerde in 2013 voor bijna 4 miljard euro uit Saoedi-Arabië, met name ruwe olie. Bedrijven als Strukton, Philips, Fugro, Shell en Arcadis zijn in het land actief."

 

Read what it is all about in English on http://sheikyermami.com/

 

Op 18 juni 2017 linkte ik een YouTube video van de Australische Imaam Mohammad Tawhidi die zegt dat de Islam moet hervormen. De video is niet meer beschikbaar omdat hij bedreigt werd met moord en doodslag. Om over hervorming te spreken, het is interessant om de visie van Ayaan Hirsi Ali aangaande dit onderwerp te vernemen.

Ayaan Hirsi Ali: Reform Islam to save it from extremists.

 

CONTACT


TOP OF PAGE

This site Copyright 1998-2017 by Rudolf A. Bruil

Wie heeft Pim Fortuyn vermoord?
Assad mag nog even aanblijven
Vier Fietsers in islamitisch Centraal-Azië vermoord
Is Europe becoming a sh**hole
Frans Timmermans: Google bedreigt de Democratie
Amerikaanse generaal geeft oorzaak waarom Sebrenica viel
Minder Minder Minder Criminele Marokkanen
Leiding van het Concertgebouw Orkest heeft geen historisch besef
Donald Trump gekozen tot 45ste President van de Verenigde Staten
Pim Fortuyn en de computerstoring
Kun je de Koran en de Bijbel met elkaar vergelijken?
Waarom Donald Trump
Burgeroverleg Asielzoekers
MH 17 - Geheimen en Manipulaties