Nieuws & Meningen
 

 

De Annexatie van Oekraine door NATO en EU, het oneigenlijke gebruik van de Ramp met de MH17, en de Sancties tegen Rusland.

En daarbij inbegrepen het dilettantisme van diplomaten en van de nieuwe regering in Kiev na het vertrek van Viktor Janoekovytsj, eerst onder leiding van Peter Poroshenko die inmiddels vervangen is door Volodymyr Zelensky, de onwrikbare standpunten van regeringsleiders in Europa, en de dwingende vraag "Op welke manier krijgt Europa de geest weer in de fles?"

Op deze pagina staan aantekeningen, opmerkingen, berichten en verwijzingen die vanaf het moment dat de ramp heeft plaatsgevonden zijn gepubliceerd waarbij terugegaan wordt naar juli 2014 en ook de tijd daarvoor beginnend bij het verdrag tussen de EU en Oekraibe.

25 november 2020

Er is geoordeeld dat een alternatief scenario onderzocht moet worden.

Het Parool meldt op 25 november 2020: Gevechtsvliegtuig Volgens de verdediging moeten andere scenarioĺs worden uitgediept, zoals de mogelijkheid dat het burgervliegtuig uit de lucht is geschoten door een gevechtsvliegtuig. Daar zette de rechtbank een streep door. Er hoeft alleen getoetst te worden of het scenario van het OM klopt. Als de bewijsvoering daarvan rammelt, volgt automatisch vrijspraak.

 

20 juni 2020

Vanaf het begin in 2014 werd het niet nodig geacht om alternatieve scenario's te onderzoeken voor het neerhalen van de MH17. En dat - zo schijnt het - voornamelijk uit politieke overwegingen: Rusl;and moest beschuldigd worden voor "het leveren" van de buk-raket. Uiteindelijk werden de mogelijkheden wel genoemd maar een onderzoek werd geblokkeerd. De mogelijkeden worden genoemd op de pagina van het Openbaar Ministerie.

 

1 oktober 2019

Het Algemeen Dagblad meldt op 1 oktober 2019 dat Minister Stef Blok onderzoek moet doen naar naar de rol van Oekra´ne bij de ramp met de MH17. Dat heeft de Tweede Kamer afgedwongen bij minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) tijdens een debat over de vliegramp.

Daags na de ramp werd op deze pagina opgemerkt dat Oekra´ne de souvereiniteit heeft over het eigen luchtruim en dit kan afsluiten en/of richtlijnen kan geven voor het gebruik ervan. Rusland kreeg sancties opgelegd omdat het - zeer terecht overigens - de Krim had geannexeerd. Daarna werd de MH17 door een jachtvliegtuig van de Oekraiense defensie naar beneden gehaald omdat gedacht werd - zo werd aanvankelijk gemeld - dat Vladimir Poetin in het vliegtuig zat. Het neerhalen van de MH17 kwam de EU helemaal niet uit. Want als bekend zou worden dat het vliegtuig door Oekraïene was neergehaald, dan zou de toetreding van Oekraïene tot de EU - en later tot de NAVO - problematisch zijn. Daarom werd twee dagen daarna gesproken over een Buk-raket, terwijl in het gebied wonende getuigen een jachtvliegtuig hadden waargenomen.

De betrokken landen en de vliegmaatschappijen spraken daarom af dat het verboden werd om details van de "downing" naar buiten te brengen. Dus werden filmpjes vertoond van Buk-raketten die vervoerd werden op opleggers en werden er trajecten op de kaart getekend hoe het transport verliep. Op dezelfde manier waarop Colin Powel de Weapons of Mass Destruction in januari 2003 in de VN presenteerde. Met Photoshop kom je een heel eind. Om het allemaal nog verder te verdoezelen werden bijeenkomsten voor de nabestaanden georganiseerd als zoethoudertjes. De nabestaanden hadden er recht op om de toedracht te weten. Maar de toedracht werd dus gecamoufleerd en gemanipuleerd. En ook werden de radargegevens van Oekraiene niet in het onderzoek door het JIT opgenomen, of in ieder geval niet openbaar gemaakt tijdens presentaties op persconferenties. Het zou nu wel eens kunnen dat niet alleen de gang van zaken met betrekking tot de afsluiting van het luchtruim openbaar gemaakt wordt maar ook de radarbeelden van de vlucht van de MH17 en de aanwezigheid van andere vliegtuigen openbaar gemaakt worden.

7 september 2019

Het JIT dekt zich verder in.

Oekraiene heeft Vladimir Tsemach wat langer vast kunnen houden zodat hij door Nederland ondervraagd kon worden voordat hij naar Rusland vertrok.

Opnieuw aan de tand voelen is er dus niet bij.
Kennelijk is dit een eerste stap van de nieuwe regering van Oekraiene, geleid door president Volodimir Zelenski, om de relatie met Rusland (Vladimir Putin) te normaliseren.

5 september 2019

Gevangenenruil Oekraine-Rusland.
Het JIT dekt zich verder in.

Vladimir Tsemach, een naam die niet in "het lijstje van vier" voorkomt, zou mogelijk meer weten van de route die de Buk lanceerinstallatie aflegde en over de bemanning die de lanceerinstallatie bediende die gebruikt werd om MH17 neer teschieten.

Tsemach komt wÚl voor op de lijst van de gevangenen die door Oekraiene en Rusland zijn uitgewisseld.
Had de EU niets te opperen? Heeft Brussel druk kunnen uitoefenen zodat Tsemach in Oekraiene vast bleef zitten? Kennelijk niet of in ieder geval in onvoldoende mate. Hetzelfde geldt voor Nederland. Wellicht was het niet opportuun om de Rus in Oekraiense gevangenschap te houden. Nu kan er altijd gezegd worden dat het onvermijdelijk was dat hij naar Rusland vertrok.

19 juni 2019

Het JIT, het Joint Investigation Team dat het neerhalen van de boeing 777, vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oost Oekraiene onderzoekt, maakte op woensdag 19 juni de namen bekend van "vier Russische schuldigen":

Igor Girkin, Sergej Dubinski, Oleg Pulatov en Leonid Charchenko.

De genoemde personen werden op woensdagochtend officieel aangeklaagd. Drie van hen behoren tot de Russische strijdkrachten die de separatisten hebben geholpen bij "het verkrijgen, gebruiken en verwijderen" van de buk-raket die in de aanklacht aangeduid wordt als "een geavanceerd luchtdoelraketsysteem".

De rechtzaak zal gehouden worden in de rechtbank op vliegveld Schiphol, te beginnen in maart 2020 en zal waarschijnlijk een jaar duren.

Girkin, Dubinski, Pulatov en Charchenko hebben niet zelf op de knop gedrukt maar het gebruik van het luchtdoelraketsysteem gefaciliteerd.

 

11 juni 2019

Verdacht! Waarom mocht Maleisië de Zwarte Doos zelf niet onderzoeken?

Waarom werd de zwarte doos onmiddellijk naar Engeland gebracht en werd Maleisië niet betrokken bij het evalueren van de opgeslagen gegevens?

Global Research publiceert op 10 juni, 2019 een artikel van de hand van F. William Engdahl, strategisch risico adviseur en docent. Hij heeft een universitaire graad in de politiek behaald aan de Princeton University en is een bestseller auteur over olie en geopolitiek, en publiceert exclusief voor het online magazine "New Eastern Outlook" waar het artikel oorspronkelijk verscheen. Hij is een onderzoeksmedewerker van het Centre for Research on Globalization.

De Maleisische premier Mahathir Mohamad zorgde voor opschudding toen hij de Japanse Buitenlandse Correspondenten Club op 30 mei toesprak en de Nederlandse regering uitdaagde om bewijs te leveren voor hun bewering dat het civiele Maleisische MH17-vliegtuig dat in Oekraïne neerstortte, was neergeschoten door een Russische BUK-raket, afgevuurd door een Russisch regiment in Koersk.

Mahathir Mohamad: "Ze beschuldigen Rusland, maar waar is het bewijs? We weten dat de raket die het vliegtuig neerhaalde een Russische raket is, maar het zou ook in Oekra´ne gemaakt kunnen zijn.".

Hij voegt daar aan toe: "Je hebt sterk bewijs nodig om aan te tonen dat hij is afgevuurd door de Russen; het zou kunnen zijn door de rebellen in Oekra´ne, het zou de Oekra´ense regering kunnen zijn, omdat ook zij dezelfde raket hebben."

Hij eiste verder dat de Maleisische regering de zwarte doos van het neergestorte vliegtuig zou mogen inspecteren, waarbij hij duidelijk stelde dat het vliegtuig van MaleisiŰ is, met een Maleisische piloot en dat er Maleisische passagiers waren:

"We hebben misschien niet de expertise, maar we kunnen de expertise wel kopen. Om een of andere reden mocht MaleisiŰ de zwarte doos niet controleren om te zien wat er gebeurd is.".

Hij ging verder te verklaren: "We weten niet waarom we van het onderzoek worden uitgesloten, maar vanaf het begin zien we er te veel politiek in, en het idee was niet om uit te zoeken hoe dit gebeurd is, maar het lijkt erop dat we ons concentreren om het aan de Russen vast te pinnen."

Door velen is al van meet af aan getwijfeld aan de gepresenteerde uitkomsten en werd vermoed dat de MH17 wel eens neergehaald zou kunnen zijn door de luichtmacht van Oekraine.

 

29 mei 2018

Het bewijs van Rusland met betrekking tot de ramp met de MH17 werd door Rusland beschikbaar gesteld maar het werd niet geaccepteerd.

Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok sprak de vergadering van de Verenigde Naties in New York toe en beklaagde zich erover dat Rusland niet wil meewerken met het onderzoek en stelde vast dat de schuldigen in Rusland gezocht moeten worden.

Kiril Barsky, Ambassadeur van de Russische Federatie in het Koninkrijk van Thailand, zegt dat het onderzoek van Rusland met betrekking tot het neerhalen van de MH17 aan de Nederlandse staat was aangeboden maar niet geaccepteerd werd. Ook onderhield de Russiche Landsadvocaat nauw contact met de Nederlandse experts en onderzoekers. De Russen hebben op hun verzoek de technische en fabricage informatie van de BUK raket gedeclassificeerd en de uitkomsten van het onderzoek ter plekke door Almaz-Antay Corporation, die fabrikant is van de BUK raketten, gedeeld. Rusland heeft ook de oorspronkelijkke radar gegevens aangeboden. Maar met geen enkel bewijs van Russiche kant is rekening gehouden.
En waarom heeft Amerika geen gegevens overhandigd en waar zijn de gegevens van Oekraine, de regering in Kiev? Nooit gepresenteerd!

Ook Vladimir Putin heeft publiekelijk verklaard dat de Russische Federatie al eerder heeft aangeboden mee te willen werken en Putin herhaalde de bereidheid nogmaals nadat de nieuwe bevindingen door het JIT waren gepresenteerd op donderdag 24 mei 2018.

De tendentieuze toespraak van Frans Timmermans die met zijn Parkinson-imitatie-hand in de Verenigde Naties de helpers met "thugs" aanduidde maakte velen meteen achterdochtig ten aanzien van de inzet van de Nederlandse overheid en de EU inzake de waarheidsvinding. Zie Deze kritische videoboodschap

De Volledige toespraak van Frans Timmermans in de VN.

Zie het artikel in The Nation

 

Er is nog een belangrijk gegeven. Vlak na het neerhalen van het passagiersvliegtuig sprak een verslaggever van de BBC met mensen die getuige waren van het gebeurde.

Ze vertelden dat een Oekraiens gevechtsvliegtuig de MH17 heeft beschoten en neergehaald.

Het gevechtsvliegtuig vloog naast en ook onder de Boeing van Malaysian Airways. Er werden 2 explosies gehoord. Toen de zwarte doos gevonden was is die meteen naar Engeland gestuurd voor onderzoek. Op de registratie moeten dus die explosies terug te vinden zijn.

Toen vlak voor 4 september 2014 afgesproken werd dat er geen details naar buiten mochten worden gebracht heeft de BBC de web pagina en het video-rapport verwijderd.

Dat is mogelijk alleen nog terug te vinden op het Internet Archive = Wayback Machine. Global Research berichtte er op 10 september 2014 over.

 

3 april 2018

Weer wat nieuws: Dat de BUK-raket niet op de radar zichtbaar was is verklaarbaar.

Als de feiten niet kloppen, dan passen we ze aan! Het is zo simpel als wat.

Radardeskundigen hebben opnieuw geconcludeerd dat in het oosten van Oekra´ne een BUK-raket kan zijn afgeschoten zˇnder dat dit te zien is op radarbeelden van een civiel radarstation. Het internationale Joint Investigation Team (JIT), dat onderzoek doet naar het neerschieten van vlucht MH-17, had dat eerder ook al vastgesteld. Zie The Post Online.

 

Het nieuws van 20 maart 2018

Russische piloot Vladislav Voloshin die door de Russische overheid beschuldigd werd van het neerhalen van de MH17 pleegt zelfmoord.

A former Ukrainian air force officer, acting director of Nikolayev International Airport Vladislav Voloshin committed a suicide because of psychological troubles, a friend of him Yuri Butusov said.


En het bericht van Mail Online.

Dat zou inderdaad betekenen dat de MH17 niet door een BUK raket uit de lucht werd gehaald maar door een jachtvliegtuig beschoten werd. De sporen zijn te zien in de Russiche video. Het neerhalen van de boeing van vlucht MH17....

 

DOCUMENTAIRE/TOELICHTING.

Overigens: Jaap de Hoop Scheffer, NAVO Secretaris Generaal van 2004 tot 2009, vertelde in januari 2018 in het ochtendprogramma 'Radio 1 Journaal' dat hij volkomen begreep waarom Vladimir Poetin de Krim annexeerde en dat hij hem gelijk gaf.

 

In het kader van de hetze van Amerika en de EU en de NATO tegen Rusland, het toneelstukje waaraan wij dus ook mee (moeten) doen - want Snowdon's verblijf in Rusland en de openbaringen kunnen we nog steeds niet verkroppen - moeten we de handelsmissie m.b.t. het gas uitstellen.

Oh ja, en nog even voor alle duidelijkheid, de Nederlandse pater/priester is NIET vermoord door fundamentalistische rebellen. Dus de 2.000.000 christenen in Syrië hebben niets te vrezen.

Hoogachtend, De Meubelmaker.

 

De Europese Unie heeft er voor gezorgd dat er sinds de oprichting van de EGKS geen oorlog in Europa is gevoerd en dat er derhalve vrede is. Dat wordt steeds weer als argument aangevoerd om vóór Europa en de EU te zijn.

De NATO (Amerika) en de EU (Brussel) kan dat niet meer zo schelen. Zo schijnt. Ze spreken oorlogstaal tegen Putin.

Da's op z'n minst eigenaardig te noemen gezien die veel geprezen vrede.

Toegevoegd in 2018: Waarom is er vrede in Europa?

28 september 2016

Over de telefoontaps die door het JIT afgespeeld werden.

De telefoontaps die tijdens de persconferentie ten gehore werden gebracht zijn meer dan 2 jaar oud. Dat wil zeggen dat de gesprekken over het afschieten van de BUK-raket toen al meteen afgeluisterd werden en opgenomen zijn. Door wie? De Oekraiense overheid in Kiev uiteraard want de rebellen gaan hun eigen telefoongesprekken niet tappen zo is aan te nemen. Dus er is het aspect van "met voorbedachten rade". Eigenaardig is voorts dat de telefoontaps zulk een goede geluidskwaliteit hebben. Ik wist niet dat Oekraine over zulke hoog kwalitatieve apparatuur beschikte. Uiteraard kan door digitalisering de kwaliteit opgekrikt worden. Bovendien hoorde ik een zeker stereo-effect waarbij de eerste spreker rechts van het midden in het geluidsbeeld gehoord werd en de antwoordende man, de andere gesprekspartner, enigszins midden-links in het beeld stond. Zulke schone taps en deze oriëntering is werkelijk opmerkelijk. De vraag rijst dan of er nogal wat gemanipuleerd werd.

 

28 september 2016

Het JIT heeft uitgelegd en gesproken

Belangrijke resultaten van onderzoek door het JIT (Joint Investigation Team) met betrekking tot de MH17 ramp zijn getapte telefoongesprekken en tekeningen en animaties van het gebeuren.

De belangrijkste conclusie van het JIT is echter dat we tot 2018 moeten wachten alvorens er meer en mogelijk definitief inzicht wordt verschaft in de oorzaak van de vliegramp van Malaysian Airways Flight MH17 en de eventuele vervolging van "de daders".

Kijk ook deze video The REAL Reason MH17 Was Shot Down

 

19 augustus 2016:

RTL Nieuws meldt dat het Openbaar Ministerie een bijeenkomst gaat beleggen, gepland voor 29 september, tijdens welke de nabestaanden ingelicht zullen worden over het wapen waarmee de MH17 werd neergehaald, aldus de heer Wim de Bruin van het OM. Kennelijk afgestemd met Brussel (NATO en EU) om blamage te voorkomen. Want het neerhalen stuurde de EU/NATO-plannen behoorlijk in de war.

Was het een BUK raket, die in het bezit van zowel de regering alsook de rebellen was. Of werd er een gevechtsvliegtuig ingezet?

 

Robert Parry schrijft op Global Research (gepubliceerd op 15 juni 2016);

The Ukrainian intelligence service that has been guiding the investigation of the Malaysia Airlines Flight 17 shoot-down of July 2014 recently blocked a United Nations inquiry into alleged torture sites under Ukrainian government control.

The U.N. inspectors called off their torture investigation late last month because Ukraine’s domestic intelligence service, the SBU, denied the team access to detention facilities where human rights groups have found evidence of torture.

"The United Nations Subcommittee on Prevention of Torture (SPT) has suspended its visit to Ukraine after being denied access to places in several parts of the country where it suspects people are being deprived of their liberty by the Security Service of Ukraine, the SBU,"

(...)

The obstruction of the torture inquiry suggests that the SBU also would steer the JIT away from any evidence that might implicate a unit of the Ukrainian military in the shoot-down, a situation that would be regarded as a state secret which could severely undermine international support for the U.S.-backed regime in Kiev. Among the SBU’s official duties is the protection of Ukrainian government secret.

Bezoek Global Reserach en zet je op de gratis mailing list.

www.globalresearch.org

De ontwikkeling in het opsporen van de daders van de MH17 vliegramp - 31 maart 2016.

In Duitsland zijn documenten, computerbestanden en ander bewijsmateriaal, dat verzameld werd door privé-detective Josef Resch, door de politie in beslag genomen, Het is materiaal waarin de werkelijke gang van zaken van de vliegtuigramp wordt geopenbaard. Resch deed detectivewerk in opdracht van een 'niet genoemde opdrachtgever'. Dat zou mogelijk als een "Kriegsverbrechen" ingeschat kunnen worden. Resch heeft zijn bevindingen voorgelegd aan de Nederlandse onderzoeks-commissie die er niets mee deed.

Detective Josef Resch

Artikel in Weekblad der Stern

 

24 Oktober 2014:

Het neerhalen van de boeing van vlucht MH17.....

Bekijk deze DOCUMENTAIRE/TOELICHTING.

 

In 2008 blokkeerde Duitsland de annexatie door de NATO van Georgië en Oekraine omdat het niet wenselijk was politiek verdeelde staten in de NATO op te nemen.

Klik hier om het artikel in Spiegel Online van 28 maart 2008 te lezen.

 

15 oktober 2014: De Nederlandse overheid is slachtoffer geworden van de eigen propaganda.

Minister Timmermans is slachtoffer geworden van de voorlichting van nos journaal en nieuwsuur die halve waarheden vertelden. En van BuZa functionarissen.

Was er geen adviseur, een secretaris of voorlichtingsambtenaar op Buitenlandse Zaken die de minister vertelde over de complete filmpjes die in het buitenland in nieuws-programma's getoond werden en op YouTube circuleren waarin de piëteit getoond wordt door een militair die een kruis slaat?

Is het gebrek aan informatie de reden dat de toespraak in de VN te ijverig was geschreven en de aantijgingen voorbarig waren?

Die toespraak met de valse beschuldigingen aan het adres van Oekraiense burgers is uiteraard ook door een aantal inwoners van Oost-Oekraïne gezien en besproken. Er is daardoor mogelijk verzet ontstaan tegen Nederland met als gevolg dat Nederlandse forensische onderzoekers geen toegang of in ieder geval beperkte toegang hadden tot de rampplek terwijl Maleisië en Australië er wel onderzoek konden doen?

Ook de nabestaanden zijn slachtoffer van de handelwijze van de overheid (speech van Timmermans) en de voorlichting door de publieke omroep. Ze zijn het slachtoffer van de anti Poetin-propaganda geworden. De ramp met de MH17 werd op die manier misbruikt.

 
Reportage van het ZDF - het Tweede Duitse TV-Programma - laat per ongeluk de Oekraiense fascisten zien die de separatisten in Oost Oekraine bevechten.

Van het begin van de crisis in Oekraine werd gewezen op de aanwezigheid van fascisten in Oekraine. Het land heeft een fascistische geschiedenis. Maar het westen doet alsof het niet zo is en dat het fascistische aspekt niet bestaat. De fascisten hebben in het afzetten van Janoekowitsj (Yanukovic) een belangrijke rol gespeeld. Zonder hun bijdrage hadden Frans Timmermans, Guy Verhofstad en Hans van Baalen geen opruiende taal kunnen spreken (schreeuwen) op het Maidanplein.

De ZDF reportage die in de Heute-uitzending van 5 september 2014 al verscheen, toonde hakenkruizen op helmen en toonde ook de "wolfsangel", een symbool dat in Duitsland bij wet verboden is om te tonen. Ja, het waren slechts enkele seonden. Maar dat is voldoende om de zender aan te klagen en een proces te beginnen. En het is ook voldoende om de EU te laten zien dat Vladimir Poetin (Putin)van begin af aan terecht op de aanwezigheid van fascisten wees en dus gelijk had. Eigenlijk mogen we het ZDF (en ook de ARD) dankbaar zijn dat ze op deze manier hebben bericht.

Hier twee links om nader te bekijken:

Propagandaschau

Alles Schall und Rauch

 

11-09-2014: Nieuwe sancties tegen Rusland van kracht. Maar de grote handels-projecten en deals tussen industrieën en energie-leveranciers gaan gewoon door alsof er niets aan de hand is.

Monitor, het kritische programma van de ARD (Duitsland 1) had een interessante reportage die over de neuwe sancties tegen Rusland ging. Uit hun onderzoek - en dat wordt met recente beelden gestaafd - blijkt dat Europese handelspartners gewoon hun grote zaken doen met Rusland. En niet alleen Europese, maar ook Amerikaanse multinationals als Exxon bijvoorbeeld maken nieuwe deals voor de winning van gas en olie in Rusland. De middenstand heeft last van de sancties, maar de grote ondernemingen hebben gewiekste advocaten die alle 'loopholes' kennen.

 

04-09-2014 - Resultaten van Onderzoek naar Vliegramp MH17 blijven Geheim.

De zwarte dozen van Malaysian Airlines vlucht MH17 werden voor onderzoek naar Farnborough in Great Britain gebracht.
Het ziet er naar uit dat de uitslag van het onderzoek anders is dan altijd werd beweerd.
Van begin af aan bestond er de mogelijkheid dat niet de separatisten, maar de Oekrainers (regering in Kiev) zelf het vliegtuig uit de lucht hebben gehaald (geschoten).
En dat is natuurlijk een klap in het gezicht, niet alleen van Oekraine, Nederland en Malaysië, maar ook van de NATO, de EU, de USA en van Frans Timmermans.

The Causes of the MH17 Crash are “Classified”. Ukraine, Netherlands, Australia, Belgium Signed a “Non-disclosure Agreement”

"It's despicable" om met Elmer Fudd - die met zijn geweer (met kelkvormige loop) jacht maakt op Brother Rabbit - te spreken.

 

01-09-2014: De oorlogstaal en de leugens van de NATO en de EU.

Het Westen, de Nato en de EU, denken in termen van een conflict van hun organisaties met President Vladimir Poetin, c.q. Rusland. Maar dat is niet waar het eigenlijk om zou moeten gaan. Oekraine is een natie met twee bevolkingsgroepen. De Westers georiënteerde Oekrainers en de voornamelijk Russisch georiënteerde, overwegend Russisch sprekende bevolking in het oosten van het land.
Een landkaart is te zien op de site van
The Guardian.

De nieuwe bewindvoerders in Kiev hebben van begin af aan met dit gegeven geen rekening willen houden en de belangen van Russische Oekrainers niet erkend. Het nieuwe bewind verkondigde meteen dat Russisch geen officiële voertaal meer zou zijn voor overheidszaken. Het verschil tussen oost en west weerhoudt Navo-sekretaris Rasmussen er niet van om van oorlog te spreken tegen Poetin en Rusland. Hetzelfde doet de Duitse Bondspresident Gauck.

Terwijl ik dit schrijf wordt op de ARD een documentaire uitgezonden over het begin van de Tweede Wereldoorlog en de continue propaganda waarmee de Duitse bevolking werd geindoctrineerd, namelijk met de bewering dat Polen de vrede bedreigt en niet Hitler met zijn 'Armee'. Een parallel met vandaag de dag ligt voor de hand. De Nato en de EU zijn bezig de Europese bevolking voor te liegen. Net zoals toen de Nazis deden.

De heren in Brussel doen maar. Ze komen nog op de koffie, of kunnen helemaal niet bereiken wat ze willen en moeten erkennen dat ze alles schromelijk overdreven hebben.

Ondertussen genieten veel Nederlanders van de aanbiedingen in de supermarkten: pitloze druiven, cheeseburgers, allerlei soorten kaas, etc. Dank zij de Europese sancties aan Rusland opgelegd.

 

18-08-2014: Groente en Fruittelers financiëeel in de gevarenzone.

Door het antwoord van Rusland op de boycot die door de EU is afgeroepen komen de fruittelers danig in de problemen (en meer ondernemers zullen wellicht volgen). De EU stelt 125 miljoen Euro beschikbaar voor de groente- en fruittelers.

De vervaldatum is eind november. Heeft de EU (en ook de NATO) nu al een overleg met Rusland voor die datum gepland en in de eigen, Brusselse agenda genoteerd?

Ze zien natuurlijk dat ze in eigen voet schieten door Rusland te beschuldigen van een eigen, nationale koers. En de koers van Amerika? Van Barack Obama? Ook Amerika heeft het woord "retro" in het achterhoofd en is al lange tijd bezig een nieuwe Koude Oorlog te creëren, alsof dat niet teruggaan in de tijd is.
We leerden vroeger al tijdens de geschiedenisles dat wanneer een staat een probleem of conflict buiten zijn grenzen gaat creëren, dat een manoeuvre is om bewust de aandacht van andere problemen af te leiden, bijvoorbeeld het Midden-Oosten, en wellicht ook van de eigen, binnenlandse politieke en maatschappelijke problematiek.

 

25-07-2014: Eurlings zegt dat de KLM van niets wist.

"Luchtvaartmaatschappij KLM was niet ge´nformeerd over het feit dat er geavanceerde raketsystemen aanwezig waren in Oost-Oekra´ne. Volgens president-directeur Camiel Eurlings wist het bedrijf ook niet dat enkele andere maatschappijen het gebied al enige tijd meden. Dat zegt Eurlings in een interview met NRC Handelsblad." Citaat uit het Parool van 25 juli 2014.

De veiligheidsdiensten van de KLM en van de Rijksluchtvaartdienst hebben gefaald. Of ze hebben niet naar buitenlandse gegevens en nieuws gezocht maar zich kennelijk op de onvolledige en gemanipuleerde berichtgeving van de Journaals van de NOS gebaseerd.

 

America haalt de kou enigszins uit de lucht.

23-07-2014: Amerika wil maar tot op zekere hoogte meedoen met het bashen van Rusland door de Europese Unie. Dat bashen staat in het teken van de inlijving van Oekraine bij de EU. Amerika is niet gebaat bij het verder creëren van een spanningsvolle tegenstelling. Amerika is gebaat bij de samenwerking met Rusland. Dat werd eergisteren in een Duitse nieuwsuitzendingen gemeld.

Het neerhalen van de MH17 was geen opzet. Boven het gebied vlogen gevechtsvliegtuigen. En het vliegtuig van MH17 vloog daar boven en werd afgeschoten door pro-Russische separatisten. Het is niet te bewijzen dat Rusland er direct bij betrokken was, zo wordt gezegd.

"Rusland is wel verantwoordelijk voor het creëren van de omstandigheden die uiteindelijk geleid hebben tot het neerschieten van Malaysia Airlines MH17."

America prikt dus nog even na.

Het wordt tijd dat er een checklist komt om de bepalen wie wel een vrijheidsstrijder is en wie niet.

 

22 juli, 2014

De tendentieuze toespraak van Frans Timmermans die met zijn imitatie Parkinson-hand in de Verenigde Naties de helpers met "thugs" aanduidde maakte velen meteen achterdochtig ten aanzien van de inzet van de Nederlandse overheid en de EU inzake de waarheidsvinding. Zie Deze kritische videoboodschap

De Volledige toespraak van Frans Timmermans in de VN.

Zie het artikel in The Nation

 

Er is nog een belangrijk gegeven. Vlak na het neerhalen van het passagiersvliegtuig sprak een verslaggever van de BBC met mensen die getuige waren van het gebeurde.

Ze vertelden dat een Oekraiens gevechtsvliegtuig de MH17 heeft beschoten en neergehaald.

Het gevechtsvliegtuig vloog naast en ook onder de Boeing van Malaysian Airways. Er werden 2 explosies gehoord. Toen de zwarte doos gevonden was is die meteen naar Engeland gestuurd voor onderzoek. Op de registratie moeten dus die explosies te horen zijn.

Toen vlak voor 4 september 2014 afgesproken werd dat er geen details naar buiten mochten worden gebracht heeft de BBC de web pagina en het video-rapport verwijderd.

Dat is mogelijk alleen nog terug te vinden op het Internet Archive. Global Research berichtte er op 10 september 2014 over.

 

TOP

19-07-2014
De Ramp van vlucht MH17 in Oost-Oekraine.

19-07-2014: De gang van zaken in Oost-Oekraine bij het bergen van de lichamen van de verongelukte passagiers van vlucht MH17 van Malaysia Airlines is schandalig. Het illustreert de mentaliteit van de rebellen, c.q. separatisten. Het illustreert ook de cultuur van het separatisten-volk waar nuancering en eerbied pas op de tweede plaats komt, tenzij de kerk er toe oproept.

Elk land heeft de souvereiniteit over zijn eigen luchtruim. Elk land is derhalve verantwoordelijk voor het aangeven wat de hoogte is waarop een vliegtuig zonder gevaar het traject kan afleggen, kan overvliegen. Elk land is ook verantwoordelijk voor het open houden of het sluiten van het eigen luchtruim, geheel of gedeeltelijk.

De Oekraiense autoriteiten hadden aangegeven dat het luchtruim veilig is boven 35.000 voet. Daar kon dan zonder gevaar gevlogen worden. Malaysia Airlines - die eerst van plan was lager te vliegen - heeft dat geaccepteerd. Evenwel is niet met voldoende aandacht gekeken naar het conflict Oekraine versus Rebellen en de ernst ervan is onderschat. En dat terwijl andere vliegmaatschappijen juist niet over Oekraine of in ieder geval niet over dat deel van Oekraine vlogen. De leiding van Malaysia Airlines heeft klennelijk geen idee gehad wat een opstand door rebellen in werkelijkheid betekent. Er moet ook een onderzoek komen naar de gang van zaken bij Malaysia Airlines.

Vingerwijzen naar Rusland en President Putin? De ramp gebruiken (misbruiken) als een stok om Putin mee te slaan? We moeten ook eisen dat de regering c.q. de luchtvaartautoriteiten van Oekraine zich verantwoorden. Zij hebben de vlieghoogte en de daarmee samenhangende veiligheid aangegeven. Ook hebben ze het gevaarlijke deel van het luchtruim niet afgesloten. Bovendien hebben zij de separatisten nog lang niet bedwongen en hebben kennelijk geen idee wat er in het Oost-Oekraiense gebied tot in detail speelt. Ook de starre besluiten of misschien wel het handelen volgens de traditionele gewoonte door Malaysia Airlines verdienen onderzoek. Dat betekent een uitgebreider onderzoek naar "medeplichtigheid" of tenminste mede-verantwoordelijkheid. De uitkomst moet consequenties hebben.

 

De Ongewenste Tragedie:
De Crash van Malaysian Airlines Flight MH17

On July 17 2014, a Malaysia Airlines Boeing 777-200 with 298 people aboard crashed on a flowered wheat field in eastern Ukraine. MH17 was bound for Kuala Lumpur from Amsterdam.

 

6 Juni, 2014:

Hillary Clinton zegt:
"No Lingering Effects’ from ‘Serious' Concussion".

Hillary Clinton zei op 6 juni 2014 dat ze geen gevolgen ondervindt van de min of meer ernstige hersenschudding die ze in 2012 opliep.

Waarom vergeleek ze dan Vladimir Putin met Hitler? Dat was het eerste wat ze zei toen ze in een discussieprogramma van de Duitse tv optradt: "Putin is Hitler".

Geen bijwerkingen van de hersenschudding?
No lingering effects from the concussion?
Of noemde ze hem Hitler voor het thuisfront want met zo'n uitspraak kun je presidentskandidaat worden en uiteindelijk 'President of the United States'.
Ze moet oppassen dat ze niet dezelfde weg gaat als Sarah Palin van de tegenpartij en afgeserveerd wordt.

 


't Gaat fout in de wereld.
Agressie tegen Putin en zijn Rusland.

Maar tegen dictator Erdogan wordt niets ondernomen.
Want Turkije is lid van de NAVO en we hebben Turkije nodig als uitvalsbasis naar het Midden-Oosten. In ruil daarvoor mag Turkije de Koerden afslachten.

Dus wordt er het zwijgen toegedaan.

 

15 April 2014: Zeg, meneer Rasmussen.

Jullie hadden aan de tekentafel het plannetje uitgetekend om Oekraine gemakkelijk bij Europa in te kunnen lijven. Maar die constructietekening werd door de werkelijkheid onbruikbaar. Janoekovitsj (Yanukovich) werd verdreven gevolgd door het dreigement (de sommatie) van de nieuwelingen dat Rusland zijn marinehaven in de Krim moet verlaten. Vergelijkbaar met het theoretische geval dat de NATO op een kwaad moment door Italië te verstaan zou worden gegeven dat de NATO zijn 'naval base' in Italië per onmiddellijk zou dienen te ontruimen. Om maar wat te zeggen. Contract of geen contract!

Met de gebeurtenissen in Oekraine hadden jullie niet gerekend. Want jullie hebben geen oog voor wat er werkelijk speelt. Jullie hebben gemakkelijk de corruptie helpen in stand houden. Nu is de NATO dus te laat, samen met de kornuiten van de EU. Die hadden ook niet direct met die Oekraiense ontwikkeling gerekend. Zoals zoveel van die aan de tekentafel geconstrueerde plannetjes niet optimaal gerealiseerd worden en alleen maar sociale onrust in veel EU-landen teweeg brengen, of helemaal niet gerealiseerd worden zoals gepland was.

En, meneer Rasmussen, dan doet u nog eens de oproep aan Putin dat hij de vrede moet bewaren, terwijl de EU en uw NATO met America (die daar de hoofdrol heeft) het valse spel spelen. Want het zit Europa (ondanks de gespeelde verontwaardiging van de telefoontaps) en de USA, nog steeds niet lekker dat Putin een man in zijn bezit heeft die Eward Snowdon heet.

Uw optreden en dat van zovele andere politici, inclusief onze Timmermans (die hetzelfde tenenkrommende gedrag vertoonde als destijds Balkenende toen die 'de Amerikaanse president' mocht onmoeten) is bedenkelijk.
Het is allemaal een toneelstukje (om met Beatrix te spreken), een Westers toneelstukje om geloofwaardig te blijven tegenover de onderdanen. Maar daar trappen we niet in. Ga overleggen en wend op die manier de crisis af.
En laat de EU aan Verhofstad niet de kans geven om "de grote leider" te worden die hij graag wil worden. Een Verhofstad-EU, daar zitten we al helemaal niet op te wachten.

We moeten juist met Putin samenwerken. Want er zijn heel andere urgenties in de wereld die de wereld bedreigen. Er zijn andere bedreigingen waartegen we ons moeten bewapenen. Wat dacht u van De Radicale Islam?

 

 

03-03-2014: Je kon er op wachten ... De vraag was al enkele jaren: "Wanneer gaat Rusland ingrijpen/reageren?"

De annexatie van de voormalige Oostblok-landen door de Europese Unie, c.q. NATO, werd in pricipe door Rusland (Putin, Poetin) niet als een probleem gezien. Die landen behoorden slechts in geringe mate tot de werkelijke invloedsfeer van Rusland.
Maar nu de EU zo dichtbij komt, Moskou te ver nadert, en niet de Russische invloedsfeer erkent....
De vraag was al lang: "Wanneer vindt Rusland dat de EU te ver gaat. Wanneer grijpt het in?"

Rusland zal het belang dat ze in de Krim heeft nooit opgeven. Sebastopol is de toegang van Rusland tot de Middellandse Zee. De nieuwe regering in Oekraine is instabiel. In het land kan een burgeroorlog uitbreken. Putin noemt derhalve de nieuwe regering illegaal. Zeker omdat de nieuwe regering meteen gezegd heeft dat Rusland uit de Krim zou moeten vertrekken. Dat was niet slim. De Krim herbergt de grote Russiche marinebasis.

De EU moet erkennen dat ze te ver zijn gegaan en overleg moet gaan plegen met Rusland. Nu zie je dat de arrogantie van die EU bazen in Brussel niet alleen de EU-landen betreft maar ook Oekraine en Krim.
De EU heeft daar niets te zoeken. Guy Verhofstad (wij hebben thuis ook een fietsenrek) en Hans van Balen hebben er niets te zoeken. En ook Minister Timmermans niet.
Ze spelen een gevaarlijk spel.

Er wordt gezegd dat een eventueel ingrijpen door Rusland tegen het UN-verdrag is. Een Russische bezetting van de Krim zou niet legitiem zijn. Wie dat zegt vergeet dat Amerika samen met het Westen (NAVO en EU) al eerder heeft ingegrepen (Irak, Afghanistan, etc.). En dat was ook niet legitiem. Er wordt in dit verband niet gerept over de doctrines en strategieën van de US die ondersteunt worden door de EU en NAVO landen.

Door EU-landen wordt overwogen om Rusland te boycotten. Maar men vergeet dat 49 % van Nord Stream (de noordelijke pijplijn die Gazprom met West Europa verbindt) in het bezit is van Westeuropese, niet Russische energiemaatschappijen, zoals oud-bundeskanzler Gerhard Schröder in het gesprek met Reinhold Beckmann zei (13 februari jl.). Rusland heeft 51% aandelen.

Laten de politici in Brussel die alles aan de tekentafel construeren eens goed gaan nadenken. De EU is opgericht (zo wordt vaak gezegd) om in Europa geen oorlog meer te voeren. Daarom mag ook in een externe relatie een conflict niet escaleren. De veiligheid mag niet op het spel worden gezet.

 
 
Hier een indicatie hoe klein we zijn en dat ouderwetse standpunten en ideeën veranderen en dat nog veel meer oud opnieuw bekeken moet worden en de mens anders moet denken.
Het is een simpel voorbeeld.
.
YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Planeten en Sterren
Bezuinigingen Publieke Omroep
How to eliminate Saddam Hussein 2002
YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 De dagvergoeding van de Europarlementariërs
YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 De salarissen van de Commissarissen
en de Europarlementariërs
YouTube Video David Frost in gesprek met Benazir Butto 2007 Beelden Overval op Juwelierszaak