News & Views - Nieuws & Meningen

 

 

Eurocommissaris Frans Timmermans:

Algoritmes van Google en Facebook bedreigen Democratie

9 december 2016

 

Jazeker! Google bedreigt de democratie. Daarom hebben de Nederlanders alleen maar positieve berichten over Hillary Clinton via de zoekmachine gevonden. Dat kwam omdat de algorithmes zo zijn geconfigureerd dat je altijd een positieve link van een krant, een video, een nieuwszender krijgt voorgeschoteld. Dat had er ook mee te maken dat een medewerkster van Google in het campagne-team van Hillary had plaatsgenomen. Bovendien steunt en steunde Google de kandidatuur van Hillary Clinton ook financieel. Google geloofde in haar politieke boodschap en dat ze daarom met een beetje hulp van het algorithme de nieuwe, 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika zou worden.

 

Als je bijvoorbeeld 'Hillary liar' (Hillary leugenaarster) intikte, dan kreeg je geen negative berichten in verband met leugenaar of leugenaarster. Was er dan helemaal geen negatieve berichtgeving over Hillary Clinton te vinden? Die informatie over Hillary Clinton werd wel gegeven, maar dan door de zoekmachine van Microsoft: Bing. Daarover berichtte al meer dan een half jaar geleden, in juni, een jongeman op YouTube die het account Sourcefed beheerde. Hij legde al een half jaar geleden uit wat er aan de hand was. Ik vond het zo interessant dat ik die link bewaarde.

Tor mijn verbazing - en ook tot mijn ergernis - bleek nu dat de link naar zijn interessante video niet meer werkte.

Dit was de link:

https://www.youtube.com/watch?v=PFxFRqNmXKg&feature=youtu.be

En ook deze, de kortere, correcte link werkt niet meer:

https://www.youtube.com/watch?v=PFxFRqNmXKg&feature

 

Het leek aanvankelijk dat de video nog beschikbaar was en YouTube melde dat je moet inloggen om de video te bekijken. Maar inloggen geeft geen resultaat. De video blijft verborgen.
Het kan niet anders of Sourcefed heeft de video zelf verwijderd omdat hij niet aangeklaagd wil worden door Google, door Hillary, of door enige instantie. Of heeft gewoonweg zijn account opgezegd.

Maar gelukkig is het onderzoek van Sourcefed niet geheel verdwenen. Het item is op de achtergond te zien in "The Jimmy Dore Show" die als titel heeft:

Google Manipulates Search Results To Favor Hillary Clinton

De Video van Jimmy Dore: https://www.youtube.com/watch?v=MICXf6viakc

Op die manier werd niet alleen Frans Timmermans belangrijke informatie onthouden, maar ook werden Jeroen Pauw, Franciscus van Joole, Twan Huys, de presentatoren van NPO radio, het NOS Journaal, de correspondenten, de Nederlandse dag- en weekbladen zoals de Volkskrant, Het Parool, NRC, Vrij Nederland, en alle politiek correcten gemanipuleerd. Menigeen moet het zeker geweten hebben maar wilde er niet over berichten en wilde uiteraard niet uit de toon vallen en voor populist )* uitgemaakt worden.

Bovendien zijn en waren al deze genoemde lieden en media pro-Hillary. En als je het niet zou zijn dan had je gauw begrepen dat je alleen je positie kunt veiligstellen door in te stemmen met het door de NOS/NPO en de krantenredaktie voorgeschreven standpunt, ook al druist het in tegen de uitkomsten van je eigen onderzoek en ook nog eens je rechtvaardigheidsgevoel en past het niet bij het criterium "hoor en wederhoor".

 

Meer dan een half jaar geleden deed ik de proef op de som en vulde dezelfde zoektermen in bij Google en bij Bing. En precies zoals Sourcefed had gezegd kreeg ik bij Google geen negatieve berichten over Hillary Clinton en bij BING wel. Google gaf alleen meer prijs als ik zo'n 5 specifiek negatieve zoektermen in de zoekopdracht tegelijk opgaf.

Ondanks de bem,oeienis van Google werd Donald J. Trump de 45ste President vn de Verenigde Staten van Amerika. Maar hoe het met de verkiezingen in 2020 gaat is nog de vraag.

 

De interessante link van hoe de politiek correcten denken en dachten is door Google ook al verwijderd.

https://www.youtube.com/watch?v=KTOgqEY_BJs

 

)* Ik raadpleeg krantenartikelen, geschreven berichten en videoberichten. Ik check nationale en internationale bronnen, bekijk statistieken en peilingen, weeg conclusies en zoek beweegredenen en motieven achter de berichtgeving. Een enkele maal ben ik een ervaringsdeskundige. Ik heb geen last van de onderbuikgevoelens van de PvdA-ers en de Groen Links-ers en aanhangers van andere 'isten' en 'ismen'. Deze mensen blijken vaak ziende blind te zijn, ziende blind voor de werkelijkheid en het beste wat ze kunnen is elkaar napraten om in het zelfde correcte kamp thuis te horen om niet uit de toon te vallen. Kortom: Ik ben een populist.

Bericht geplaatst op 9 december 2016

TERUG


TOP OF PAGE

This site Copyright 1998-2018 by Rudolf A. Bruil

copyright w3schools.com

news and views