News & Views - Nieuws & Meningen

 

Het conflict Palestijnen-Israël

27 mei 2021

 

 

Het was Winston Churchill die zei: Als je op je twintigste niet een socialist bent dan heb je geen hart. Als je niet een conservatief bent op je veerstigste dan heb je geen verstand.

 

Als je vroeger als PvdA-er vůůr de PLO was, dan was dat omdat je wilde dat er voor eens en voor altijd een oplossing kwam voor het Palestijnse probleem en misschien wenste je dat niet alleen voor de Palestijnen maar ook voor IsraŽl.


Als socialist was je ook voor de Palestijnen omdat je niet voldoende was voorgelicht en zelfs bewust was voorgelogen en je je niet realiseerde dat IsraŽl al eeuwen in die streek een land had dat met Saul een koninkrijk werd en vervolgens geregeerd werd door Koning David.

Ook was je niet verteld dat het conflict voortkomt uit de Koran. Mohammed had namelijk aan de Joden van Medina (waar Mohammed opereerde voordat hij uiteindelijk toch zijn toevlucht tot Mekka nam) voorgesteld om met hem en zijn beweging samen te werken. Maar de Joden weigerden dat. Zij hadden al hun eigen godsdient. Mohammed nam wraak. De Joden vluchtten omdat ze hun leven niet zeker waren. En wie niet bijtijds weg was werd vermoord.

 

 

Daarom staat er in de Koran dat "de volkeren van het boek", de Joden dus ťn óók de Christenen, vernietigd moeten worden. De Christenen omdat die de kruistochten tegen de moslims organiseerden omdat de moslims de heiligdommen Jeruzalem en Bethlehem aan het veroveren waren. Op één dag liet de heilige profeet Mohammed in Medina uit wraak 750 Joden onthoofden. Joden en Christenen konden dat lot ontlopen door zich te bekeren, of door belastingen te betalen en zo hun 'leven konden kopen'. Bewoners van het Iberische schiereiland hebben zich tot de Islam bekeerd. Ook bewoners van Bosnië-Herzegovina hebben dat indertijd gedaan om geen hogere belasting aan de Turkse overheerser te moeten betalen, dus door zich te onderwerpen aan de Islam. Het woord 'Islam' betekent 'onderwerping'. De "vreedzame samenleving der drie culturen" tijdens de Moorse overheersing in Spanje is slechts een fantasie.

 

Dit betekent dat zolang de Moslims de 'Islam' niet hervormen en 'de narrative' van de geconstrueerde vijandschap tussen Joden en Moslims zoals die geleerd wordt door de Koran, een boek van 14 eeuwen geleden, en ze de Koran niet in een nieuw en historisch perspectief gaan zien, zolang elke moslim-generatie gevormd wordt door wat er in de Koran, de Hadith en de geschriften van Bukhari staat, is het conflict IsraŽl-Palestijnse Autoriteit onoplosbaar.

Het kan nog vele decennia zoniet nog een eeuw of langer duren voordat er een oplossing mogelijk wordt.

 

Zie ook The Holy Quran Experiment.

Bekijk de video van Brigitte Gabriel op YouTube uit 2015 (Engels)

27 mei 2021

CONTACT

TERUG


TOP OF PAGE

This site Copyright 1998-2021 by Rudolf A. Bruil

Wie heeft Pim Fortuyn vermoord?
Assad mag nog even aanblijven
Waarom werd effectief geneesmiddel tegen corona - hydroxychloroquine - wereldwijd verboden?
Amerikaanse generaal geeft oorzaak waarom Sebrenica viel
Algoritmes van Google en Facebook bedreigen democratie
Minder Minder Minder Criminele Marokkanen
Leiding van het Concertgebouw Orkest heeft geen historisch besef
De anti-Islam sticker van Gert Wilders
Donald Trump gekozen tot 45ste President van de Verenigde Staten
Pim Fortuyn en de computerstoring
Kun je de Koran en de Bijbel met elkaar vergelijken?
Waarom Donald Trump
Burgeroverleg Asielzoekers
MH 17 - Geheimen en Manipulaties
Halal-schap Albert Heijn met varkensvlees ontheiligd
Bankencrisis en de aandeelhouders van ABN-AMRO

© copyright w3schools.com

news and views